Το ''93'' της ζωής του

Το ''93'' της ζωής του

Το ''93'' της ζωής του

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος δήλωσε πως σκέφτεται να αλλάξει το νούμερο της φανέλας του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τα γκολ που έχει πετύχει ο Ισπανός αμυντικός μετά το 90’.

Το να αλλάζει ένας αμυντικός το νούμερο στη φανέλα του και από το «4» να πηγαίνει στο «93» δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο. Για τον Σέρχιο Ράμος, όμως, ίσως αποτελεί και... ηθική δέσμευση. Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο λεπτό των αγώνων έχει πετύχει ίσως το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει βρει δίχτυα από το 90’ και μετά. Αυτή είναι και η αιτία, που ο Ισπανός αμυντικός δήλωσε πρόσφατα πως βρίσκεται στο μυαλό του η συγκεκριμένη αλλαγή στον αριθμό της φανέλας του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr μάζεψε όλους τους 90’+ λόγους αυτής της σκέψης από τον Σέρχιο Ράμος.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 παρ. (Τσάμπιονς Λιγκ 2013-14)
Το γκολ της ζωής του. Το γκολ, από το οποίο ξεκίνησε αυτή η «παράδοση», που θέλει τον Σέρχιο Ράμος να χτυπά μετά το 90’. Το γκολ, που συμβολίζει το Νο93. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014 στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, η Ατλέτικο Μαδρίτης κρατούσε σφιχτά το τρόπαιο μέχρι το 93ο λεπτό. Ώσπου, «μίλησε» ο Σέρχιο Ράμος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μόντριτς, ο Ισπανός αμυντικός σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ροχιμπλάνκος». Το 1-1 έστειλε το ματς στην παράταση, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 4-1 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η... δουλειά, όμως, είχε γίνει στο 93’. Από τον Σέρχιο Ράμος, φυσικά.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 3-2 παρ. (Ευρωπαϊκό σούπερ καπ 2016)
Πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν, που κρινόταν και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Το ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, είχε κάνει την ολική ανατροπή απέναντι στην κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Ρεάλ Μαδρίτης, και μέχρι το 93’ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της. Για μία ακόμη φορά, όμως, ο Σέρχιο Ράμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Στο... αγαπημένο του λεπτό έφερε με κεφαλιά το παιχνίδι στα ίσια, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, η «βασίλισσα» πήρε τη νίκη με 3-2, όμως το δικαίωμα... στη ζωή της το είχε δώσει ο αρχηγός της στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (Ισπανικό πρωτάθλημα 2016-17)
Τίτλος μπορεί να μην κρινόταν σε αυτό το παιχνίδι, όμως σε βάθος χρόνου μέσα στη σεζόν, το συγκεκριμένο γκολ του Σέρχιο Ράμος μέσα στο Καμπ Νου μπορεί να κρίνει τελικά την έκβαση του φετινού ισπανικού πρωταθλήματος. Πριν το clasico της 14ης αγωνιστικής, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε προβάδισμα έξι βαθμών από την Μπαρτσελόνα, η οποία ήθελε μόνο τη νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή. Το γκολ του Σουάρες έδινε το τρίποντο στους «μπλαουγκράνα», όμως στο φινάλε ο Σέρχιο Ράμος τους πήρε τη... μπουκιά απ’ το στόμα. Όχι στο 93’ αυτή τη φορά, αλλά στο 90’. Διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και κράτησε το +6 για τη «βασίλισσα».

Ρεάλ Μαδρίτης – Λα Κορούνια 3-2 (Ισπανικό πρωτάθλημα 2016-17)
Ακριβώς μία εβδομάδα μετά το clasico, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι σε μία από τις ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος. Η Λα Κορούνια μπορεί να βρισκόταν στη 16η θέση της βαθμολογίας, όμως ήταν ένα βήμα από τη μεγάλη έκπληξη μέσα στο Μπερναμπέου. Είχε το προβάδισμα μέχρι το 84’, όταν ο Μαριάνο Ντίας ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους. Το τελειωτικό «χτύπημα», όμως, ήρθε 92ο λεπτό. Ο Σέρχιο Ράμος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ήταν ο άνθρωπος, που έσωσε στο φινάλε τη «βασίλισσα». Χωρίς αυτόν, το +6 από την Μπαρτσελόνα θα είχε μειωθεί σε +1.

 

Τελευταία Νέα