Μεταγραφές που σόκαραν (20-16)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (20-16)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την ένατη πεντάδα.

20. Κλάιβ Άλεν (από Άρσεναλ στην Κρίσταλ Πάλας το 1980)

Κόστος: ανταλλαγή

Το να ξοδεύει μία περιουσία για να πάρει έναν έφηβο επιθετικό αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε στην Άρσεναλ, που έπειτα από μόλις δύο μήνες τον αντάλλαξε για ένα αριστερό μπακ. Μοιάζει απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Το καλοκαίρι του 1980 οι κανονιέρηδες έβγαλαν από τα ταμεία τους 1,25 εκατ. λίρες, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Κλάιβ Άλεν, τον 19χρονο επιθετικό που είχε πετύχει 32 γκολ σε 49 ματς με την ΚΠΡ. Έπαιξε σε τρία ματς προετοιμασίας, πριν φύγει για την Κρίσταλ Πάλας! Με τι αντάλλαγμα; Τον μπακ Κένι Σάνσομ...

19. Φερνάντο Τόρες (από Λίβερπουλ στην Τσέλσι το 2011)

Κόστος: 50 εκατ. λίρες

Η μεταγραφή του Τόρες στην Τσέλσι το 2011 θύμισε πολύ εκείνη του Σεβτσένκο το 2006. Για μικρό διάστημα οι μπλε νόμιζαν ότι αγόρασαν τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο. Ο Αμπράμοβιτς είχε σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής στην Premier League για τον Ισπανό επιθετικό, όμως πήγαν χαμένα, καθώς πέτυχε μόλις 20 γκολ σε 110 ματς πρωταθλήματος.

18. Τόμι Λότον (από Τσέλσι στη Νοτς Κάουντι το 1947)

Κόστος: 20.000 λίρες

Ο Άρθουρ Στόλερι, τεχνικός της Νοτς Κάουντι και πρώην φροντιστής της Τσέλσι, ήταν εκείνος που κατάφερε να πείσει τον Λότον να αφήσει τους μπλε και να μετακομίσει στην ομάδα του που έπαιζε δύο κατηγορίες πιο κάτω. Έχοντας μάθει ότι ο Λότον δεν περνούσε και τις καλύτερες μέρες της καριέρας του στο Δυτικό Λονδίνο, έκανε την έκπληξη.

Η Τσέλσι έδωσε το ΟΚ για την μεταγραφή για 20.000 λίρες και περίπου 30.000 οπαδοί βρέθηκαν για να δουν το πρώτο του ματς. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις ότι δεν θα έμενε για πολύ στη Νοτς Κάουντι, τελικά πέρασε πέντε σεζόν εκεί, σκοράροντας 103 γκολ σε 166 συμμετοχές.

17. Ρόμπιν Φαν Πέρσι (από Άρσεναλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2012)

Κόστος: 24 εκατ. λίρες

Η ειρωνεία για τον Βενγκέρ είναι ότι η καλύτερη σεζόν του Φαν Πέρσι με την Άρσεναλ είχε έρθει, όταν το συμβόλαιό του πλησίασε στο τέλος. Πριν τη σεζόν 2012-13 ο Ολλανδός δεν είχε πετύχει ποτέ 20+ γκολ στην Premier League και ποτέ δεν είχε παίξει σε όλα τα ματς πρωταθλήματος. Τη μοναδική φορά που το κατάφερε πέτυχε 30 γκολ και ετοίμασε βαλίτσες...

Τον Ιούλιο του 2012, έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, ο Φαν Πέρσι ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανέωνε. Η Άρσεναλ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και συμφώνησε να τον πουλήσει για 22+2 εκατ. λίρες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που την επόμενη χρονιά θα κατακτούσε το πρωτάθλημα χάρη στα δικά του γκολ.

16. Αλφρέδο Ντι Στέφανο (από Μιγιονάριος στην Ρεάλ το 1953)

Πάντα υπήρχε η κόντρα ανάμεσα στην Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα. Όταν ο Ντι Στέφανο άφησε την Ρίβερ Πλέιτ για τους Μιγιονάριος το 1951 εξαιτίας της απεργίας των παικτών στην Αργεντινή, υπήρξε διαφωνία για το ποια από τις δύο ομάδες διατηρούσε τα δικαιώματά του.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να συμφωνήσει με την Ρίβερ δύο χρόνια αργότερα, ενώ η Ρεάλ με τους Κολομβιανούς. Η ισπανική ομοσπονδία κλήθηκε να λάβει την τελική απόφαση και μία από τις λύσεις που πρότεινε ήταν οι ομάδες να τον μοιραστούν για μία σεζόν. Τελικά, οι Καταλανοί ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν άλλο με το θέμα και οι Μαδριλένοι βγήκαν κερδισμένοι, με τον Ντι Στέφανο να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους στο ποδόσφαιρο.

 

Τελευταία Νέα