Η Γιουνάιτεντ αντέχει στο Brexit!

Gazzetta team
Η Γιουνάιτεντ αντέχει στο Brexit!

bet365

Αντίστροφη μέτρηση για το Brexit, αλλά η Γιουνάιτεντ βλέπει έσοδα, αρκετά έσοδα. Αν πάρει και εισιτήριο για το Champions League θα ξεχάσει και το Brexit!

Αντίστροφη μέτρηση για το Brexit! Η Βουλή των Κοινοτήτων εξουσιοδότησε την Τερέζα Μέι, να αρχίσει τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Επειτα από ψηφοφορία στην οποία οι προσπάθειες των φιλοευρωπαίων κοινοβουλευτικών να υπάρξουν επιπλέον όροι έπεσαν στο κενό, ενώ εγκρίθηκε το σχέδιο των Τόρις για την έναρξη των συνομιλιών για το διαζύγιο ως την 31η Μαρτίου.

Ένας από τους τομείς που θα επηρεαστούν με βεβαιότητα στο ποδόσφαιρο είναι αυτός των μεταγραφών και της μετακίνησης ανήλικων παικτών προς την Ευρωπαϊκή ένωση ή τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Μια από τις τρεις εξαιρέσεις που θεσπίζονται στα επόμενα άρθρα, είναι ότι επιτρέπεται η μεταγραφή η μετακίνηση του παίκτη αν είναι μεταξύ 16 και 18, μόνο αν αυτή πραγματοποιείται προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης ή του ΕΟΧ.

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές της ΕΕ δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται ελεύθερα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναμφισβήτητα, ένα Brexit αναμένεται να αλλάξει τους κανονισμούς για την απόκτηση άδειας εργασίας, εφόσον η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης δεν θα εφαρμόζεται πλέον και θα δυσκολέψει αρκετά την μετακίνηση των παικτών από και προς την Ένωση.

Πως όμως στέκεται η Γιουνάιτεντ απέναντι στο Brexit; Η Μάντσεστερ είναι καθ' οδόν για να πετύχει ρεκόρ στην προσέλευση κόσμου παρά την απουσία της από το Champions League φέτος. Και όλα αυτά παρότι το χρέος του ανέβηκε στο 27.1% εξαιτίας της κατάρρευσης του αγγλικού νομίσματος στην μετά Brexit εποχή.

Η Γιουνάιτεντ επανήλθε στην κορυφή των οικονομικών δεδομένων της Deloitte για πρώτη φορά από το 2005. Αυτό έγινε τον περασμένο μήνα. Την Πέμπτη ανακοίνωσαν έσοδα - ρεκόρ. Το συνολικό ποσό για το δεύτερο μισό της χρονιάς, που τελείωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 ήταν 157.9 εκατ. λίρες. Ήδη από το 2015 είχαν μία άνοδο 18% παρότι δεν υπήρχε η παρουσία στο Champions League.

Το χρέος της Γιουνάιτεντ όμως την ίδια στιγμή έχει πάει στα 409.3 εκατ. λίρες. Η ομάδα το απέδωσε στην ισχυροποίηση του δολαρίου, που ανέβηκε στις 87.2 λίρες.

Η επάνοδος του Σβαϊνστάϊγκερ στην πρώτη ομάδα επίσης επηρέασε τα οικονομικά δεδομένα. Η Γιουνάϊτεντ φάνηκε να επιβαρύνεται με ένα ποσό της τάξεως των 4.8 εκατ. λιρών.

Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά είναι πάνω 40.8%. Πήγαν σε ένα ποσό 5.2 εκατ. λίρες και τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία από τα ματς ανά αγωνιστική πήγαν στο 27% και τα 38.6 εκατ. λίρες. Αυτά τα νούμερα ωθούν την ομάδα της Μάντσεστερ σε ρεκόρ εσόδων μεταξύ 530 και 540 εκατ. λιρών για την περίοδο από Ιούλιο του 2016 έως και Ιούνιο του 2017.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Εντ Γούντγουορντ είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και πάμε για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς καθώς θα παίξουμε στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Σαουθάμπτον. Η αποτελεσματικότητά μας και η αγωνιστικότητά μας αντανακλάται στα οικονομικά δεδομένα και στο ότι μπορούμε να έχουμε και να φέρουμε έσοδα - ρεκόρ φέτος». Ο αριθμός των 34.2 εκατ. λιρών ήταν πολύ πιο πάνω από τα 12.6 εκατ. λίρες πέρυσι και αυτό είχε να κάνει και με πωλήσεις.

 

Τελευταία Νέα