Ο Ζέσους και οι... προφήτες του

Ο Ζέσους και οι... προφήτες του

bet365

Το νέο αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι βγάζει... μάτια στο ξεκίνημά του στην Αγγλία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποδοσφαιριστές, που σκόραραν στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σύμφωνοι, ο Γκάμπριελ Ζέσους έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και όχι σε δύο. Στο πρώτο του, όμως, έπαιξε μόλις 8 λεπτά (απέναντι στην Τότεναμ), ενώ στα δύο επόμενα παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο και στα 90 λεπτά. Και μάλιστα σκόραρε. Ένα γκολ κόντρα στην Γουέστ Χαμ και δύο κόντρα στην Σουόνσι. Και μπορεί αυτά τα οκτώ λεπτά εναντίον της Τότεναμ να... χαλάνε το επίτευγμα του σκοραρίσματος στα δύο πρώτα παιχνίδια του Βραζιλιάνου στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως διόλου μειώνουν την επιτυχία του στο ξεκίνημά του με την Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουν υπάρξει ποδοσφαιριστές, που κατάφεραν να βρουν δίχτυα ΚΑΙ στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στην Πρέμιερ Λιγκ και να κατέχουν αυτοί το συγκεκριμένο ρεκόρ και όχι ο Ζέσους. Κάποιοι από αυτούς έκαναν σπουδαία καριέρα στα αγγλικά γήπεδα και κάποιοι άλλοι όχι...

Άλαν Σίρερ
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (260 γκολ) δε θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα. Στην παρθενική σεζόν του πρωταθλήματος (1992-93), ο Άγγλος επιθετικός μπήκε «φουριόζος» με τη νέα του ομάδα, την Μπλάκμπερν, σημειώνοντας τρία γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Δύο τέρματα στο 3-3 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί της Άρσεναλ, την 2η αγωνιστική.

Γιούργκεν Κλίνσμαν
Ίσως ο κορυφαίος Γερμανός που αγωνίστηκε ποτέ στην Αγγλία. Μετά το Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1994, ο Κλίνσμαν πήρε μεταγραφή από τη Μονακό για την Τότεναμ. Αν και δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο αγγλικό κοινό (λόγω εθνικής Γερμανίας), ο Κλίνσμαν ανάγκασε τους επικριτές του να υποκλιθούν στο ταλέντο του από τις δύο πρώτες αγωνιστικές κιόλας. Ένα γκολ στο εκτός έδρας 3-4 επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και άλλα δύο στο 2-1 επί της Έβερτον.

Άλαν Σμιθ
Το παιδί-θαύμα της Λιντς στις αρχές της νέας χιλιετίας είχε κάνει ένα ιδιαίτερα «καυτό» ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις είχε κλείσει τα 18 του χρόνια, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα «παγώνια» τη σεζόν 1998-99 και μάλιστα μέσα στο Άνφιλντ. Ο Άλαν Σμιθ είχε περάσει ως αλλαγή στο ντεμπούτο του, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Λίβερπουλ (στη συνέχεια η Λιντς νίκησε 1-3), ενώ από τον πάγκο ήρθε και στο δεύτερο παιχνίδι του, σκοράροντας στο νικηφόρο 4-1 επί της Τσάρλτον.

Άντριαν Μούτου
Μία από τις πρώτες μεταγραφές της εποχής Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, το καλοκαίρι του 2003. Στο ντεμπούτο του με τους «μπλε», ο Άντριαν Μούτου πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 2-1 επί της Λέστερ, ενώ και την αμέσως επόμενη αγωνιστική βρήκε δίχτυα, στο 2-2 απέναντι στην Μπλάκμπερν. Όμως, όσο ελπιδοφόρο ήταν το ξεκίνημά του στο Στάμφορντ Μπριτζ, τόσο απογοήτευσε στη συνέχεια εντός και εκτός γηπέδων ο Ρουμάνος.

Ντέκο
Έναν ποδοσφαιριστή, που είχε κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε το 2008 η Τσέλσι, ελπίζοντας πως θα την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε επί ημερών του, όμως στο ξεκίνημά του ο Ντέκο σκόρπισε ελπίδες. Πέτυχε ένα γκολ από τα 30 μέτρα στο ντεμπούτο του απέναντι στην Πόρτσμουθ (4-0), ενώ ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στους «μπλε», μία εβδομάδα αργότερα, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα στο 1-0 επί της Γουίγκαν.

Φεντερίκο Μακέντα
Ένας παίκτης που ξεκίνησε ονειρεμένα την καριέρα του, όμως αργότερα πήρε την... κάτω βόλτα. Πριν καν κλείσει τα 18 του, το 2009, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον εμπιστεύθηκε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ιταλό να δείχνει πως έπιασε την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Στο ντεμπούτο του πέτυχε το νικητήριο γκολ, στις καθυστερήσεις, στο 3-2 επί της Άστον Βίλα και μία αγωνιστική αργότερα σκόραρε ξανά το γκολ της νίκης για την Γιουνάιτεντ, στο 2-1 επί της Σάντερλαντ, έχοντας, μάλιστα, περάσει στο παιχνίδι λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ντιέγκο Κόστα
Το πιο hot όνομα επιθετικού των ευρωπαϊκών γηπέδων έκανε δικό της το 2014 η Τσέλσι, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της στο σκοράρισμα. Και ο ίδιος, στο ξεκίνημά του, φρόντισε να αποδείξει του λόγου το αληθές. Γκολ στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Μπέρνλι (3-1 νίκη της Τσέλσι), γκολ και στη δεύτερη αγωνιστική, στο 2-0 επί της Λέστερ. Μόνο που ο Ντιέγκο Κόστα δε σταμάτησε εκεί, αλλά βρήκε δίχτυα και στις δύο επόμενες αγωνιστικές. Δύο τέρματα στην τρίτη και άλλα τρία στην τέταρτη. Δηλαδή, στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, σημείωσε επτά γκολ.

Άντονι Μαρσιάλ
Τα περισσότερα χρήματα που δαπανήθηκαν ποτέ για μεταγραφή ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών, τα έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μονακό για τον Γάλλο άσο το 2015. Ο ίδιος μπήκε «φουριόζος» στο ξεκίνημά του, πριν στη συνέχεια... πέσει. Στο ντεμπούτο του βρήκε δίχτυα στο 3-1 επί της Λίβερπουλ, ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική σκόραρε δις, στο νικηφόρο 3-2 απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Υ.Γ. Στα παραπάνω βίντεο υπάρχουν τα παρθενικά γκολ των προαναφερθέντων ποδοσφαιριστών στην Πρέμιερ Λιγκ.

 

Τελευταία Νέα