Η εκδίκηση ενός δανεικού (vids)

Η εκδίκηση ενός δανεικού (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε περιπτώσεις δανεικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι σκόραραν εναντίον της ομάδας που άνηκαν.

Το όνομά του σε μία λίστα ελάχιστων ποδοσφαιριστών πρόσθεσε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας άσος ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Αμβούργου επί της Λεβερκούζεν, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το αξιοσημείωτο, όμως, δεν είναι ότι απλά βρήκε δίχτυα ο Παπαδόπουλος, αλλά το γεγονός ότι το έκανε εναντίον της ίδιας του της ομάδας. Ο 25χρονος αμυντικός ανήκει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και μόλις πριν από λίγες ημέρες δόθηκε δανεικός στο Αμβούργο. Όρος για να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι των δύο ομάδων δεν υπήρχε κι έτσι ο... Κούλης πλήγωσε τις «ασπιρίνες». Κάτι που δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο, αφού οι δανεικοί συνήθως δεν αγωνίζονται εναντίον των ομάδων που ανήκουν. Οι παρακάτω πέντε ποδοσφαιριστές, όχι μόνο αγωνίστηκαν, αλλά τις «σκότωσαν» κιόλας.

Φερνάντο Μοριέντες
Η άφιξη των “galacticos” Φίγκο (2000), Ζιντάν (2001), Ρονάλντο (2002) και Μπέκαμ (2003) δεν άφηνε περιθώριο σε παίκτες, όπως ο Φερνάντο Μοριέντες να έχουν παρουσία στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι γιατί ο Ισπανός δεν έκανε καλά τη δουλειά του (από τους κορυφαίους γκολτζήδες), αλλά γιατί το... προφίλ του δεν ήταν τόσο λαμπερό. Έτσι, τη σεζόν 2003-04, η «βασίλισσα» τον έδωσε δανεικό στην Μονακό. Και δεν άργησε να το πληρώσει. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μοριέντες να δείχνει τα «δόντια» του από το πρώτο ματς στο Μπερναμπέου, όπου στο φινάλε μείωσε στο τελικό 4-2. Στον επαναληπτικό, όμως, απέκλεισε σχεδόν μόνος του την Ρεάλ. Με ένα γκολ και μία ασίστ οδήγησε τους Μονεγάσκους στο 3-1 και στην πρόκριση στα ημιτελικά.

Εμανουέλε Καλάιο
Παίκτης της Νάπολι από την εποχή της Serie C1, που έφτασε με τους «παρτενοπέι» μέχρι τη Serie A το 2007. Ένα χρόνο μετά ο Ιταλός επιθετικός παραχωρήθηκε στη Σιένα, με τη Νάπολι να τον κάνει ξανά δικό της τον Ιανουάριο του ’13, ως δανεικό. Αφού το επόμενο καλοκαίρι τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, αποφάσισε λίγους μήνες μετά να τον δώσει στην Τζένοα, με τη μορφή δανεισμού για τη σεζόν 2013-14. Έτσι, την 25η αγωνιστική, ο Καλάιο επέστρεψε ως αντίπαλος στο Σαν Πάολο, το οποίο και... πάγωσε. Η Νάπολι είχε το προβάδισμα (με γκολ του Ιγκουαϊν) μέχρι το 84’, όταν με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Εμανουέλε Καλάιο διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και άφησε την ομάδα που άνηκε στα... κρύα του λουτρού.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Ό,τι δεν είδε σε αυτόν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, το είδε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με αποτέλεσμα ο Γάλλος άσος να παραχωρηθεί δανεικός από την Γιουβέντους στην Μπάγερν Μονάχου, το καλοκαίρι του 2015. Και μάλιστα, όχι για μία σεζόν, αλλά για δύο. Η μοίρα επεφύλασσε περίεργο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες κληρώθηκαν μαζί στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ , στην πρώτη χρονιά του Κομάν στο Μόναχο. Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, η Γιουβέντους είχε προηγηθεί με 0-2 στην Αλιάνζ Αρίνα και βρισκόταν πολύ κοντά στην πρόκριση. Υπολόγιζε, όμως, χωρίς το δικό της... ξενοδόχο. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν πέρασε ως αλλαγή στο 60’ και έφερε τα πάνω-κάτω στο ματς. Ασίστ στο 91’ για το 2-2 από τον Μίλερ (νωρίτερα είχε κάνει το 1-2 ο Λεβαντόφσκι) και γκολ στο 110’ για το τελικό 4-2 (το 3-2 είχε γίνει από τον Τιάγκο), που έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν.

Ταλίσκα
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πέρασε για πρώτη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το καλοκαίρι του 2014. Τότε, η Μπενφίκα τον αποκτούσε από την Μπαχία, με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ στη βραζιλιάνικη ομάδα (4,75 εκατ. ευρώ). Μετά από δύο χρόνια παραμονής στους «Αετούς της Λισαβόνας», το περασμένο καλοκαίρι ο Ταλίσκα παραχωρήθηκε ως δανεικός στην τουρκική Μπεσίκτας. Όρος για μη συμμετοχή του σε μεταξύ τους αγώνα δεν υπήρχε, αφού τέτοια πιθανότητα ήταν μηδαμινή. Η τύχη, όμως, έφερε Μπενφίκα και Μπεσίκτας αντιπάλους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει στο Ντα Λουζ, μόλις την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα έφταναν στη νίκη, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ταλίσκα σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και αφήνοντας... ξερή την ομάδα που άνηκε και ανήκει μέχρι και τώρα.

Πάτρικ Ρόμπερτς
Το όνειρο της μεταγραφής στην Μάντσεστερ Σίτι δεν κράτησε πολύ για τον Άγγλο άσο. Κι αυτό γιατί μετά τα 12 εκατομμύρια λίρες, που έδωσαν οι «πολίτες» το καλοκαίρι του 2015 στην Φούλαμ για να τον αποκτήσουν, μετά από έξι μήνες και μόλις μία συμμετοχή στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Πάτρικ Ρόμπερτς δόθηκε δανεικός στην Σέλτικ για 1,5 χρόνο. Η μοίρα, όμως, είχε περίεργα σχέδια για εκείνον. Σίτι και Σέλτικ κληρώθηκαν μαζί στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος δεν είχε τόσο ενεργή συμμετοχή στο 3-3 της Γλασκώβης, όχι όμως και στο παιχνίδι του Ετιχάντ. Ο 20χρονος ακραίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, στο τελικό 1-1 των δύο ομάδων για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μπορεί το δικό του γκολ να στέρησε μία νίκη από την ομάδα του Γκουαρδιόλα, όχι όμως και την πρόκριση, αφού η Σίτι είχε ήδη προκριθεί στους «16» και η Σέλτικ ήταν αποκλεισμένη.

 

Τελευταία Νέα