Μεταγραφές που σόκαραν (30-26)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (30-26)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την έβδομη πεντάδα.

30. Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (από Ρίβερ Πλέιτ στην Μπόκα το 1990)

Κόστος: ελεύθερος

Στα προκριματικά Μουντιάλ του 2002 η Αργεντινή είχε κερδίσει με 2-1 την Ουρουγουάη στο Μπουένος Άιρες. Ο Μπατιστούτα πανηγύρισε τη νίκη, τρέχοντας στον Ντανιέλ Πασαρέλα και λέγοντάς του: «αυτό είναι για σένα». Είχε πάρει την εκδίκησή του.

Το 1990 ο Πασαρέλα τον είχε διώξει από την Ρίβερ Πλέιτ, καθώς από τη μία δεν του άρεσαν τα μακριά μαλλιά και από την άλλη, πίστευε ότι ο Μπατιστούτα ήθελε ολόκληρη την ομάδα να παίζει για εκείνον. Έτσι, ο Μπατιγκόλ τους είχε σοκάρει όλους, επιλέγοντας την Μπόκα και ο Πασαρέλα δεν τον είχε συγχωρέσει ποτέ για εκείνη την επιλογή.

29. Γιούργκεν Κλίνσμαν (από Μονακό στην Τότεναμ το 1994)

Κόστος: 2 εκατ. λίρες

Μία σειρά απροσδόκητων γεγονότων είχε κάνει εκείνη την μεταγραφή πραγματικότητα. Η αρχική επιλογή της Τότεναμ ήταν ο Μαραντόνα, όμως κατέληξε στον Κλίνσμαν. Τότε η Τότεναμ ήταν μία μέτρια ομάδα της Premier League και η συμφωνία έμοιαζε πολύ καλή για να είναι αληθινή. Τελικά, έτσι αποδείχθηκε, με τον Γερμανό να μένει στο Λονδίνο για μία σεζόν.

28. Ενρίκε Μπόρχα (από Πούμας στην Αμέρικα το 1969)

Κόστος: δεν ανακοινώθηκε

Ο Μπόρχα ήταν 23 ετών, είχε ήδη πετύχει 69 γκολ για την Πούμας και δεν είχε καμία διάθεση να την αφήσει. Αυτό, μέχρι να ενημερωθεί από τη διοίκηση ότι είχε πουληθεί στην μεγαλύτερη αντίπαλο το 1969. Είχε ενοχληθεί τόσο πολύ για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε που απείλησε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Η διαμάχη πήρε τέτοιες διαστάσεις, που μέχρι και ο πρόεδρος της χώρας αναγκάστηκε να παρέμβει. Δεν είχε, όμως, τη δύναμη να ακυρώσει τη συμφωνία. Έτσι, υποσχέθηκε ότι θα περάσει νόμο που θα επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να έχουν λόγο στις μεταγραφές τους. Τελικά, ο Μπόρχα συνέχισε την καριέρα του στην Αμέρικα, όπου εξελίχθηκε σε έναν από τους θρύλους του συλλόγου.

27. Ντιέγκο Μαραντόνα (από Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984)

Κόστος: 8 εκατ. λίρες

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να πουλήσει τον «προβληματικό» Μαραντόνα στη Νάπολι το 1984 και ένας θρύλος γεννήθηκε εκείνη τη στιγμή. Ο Αργεντίνος βοήθησε μία ομάδα που εκείνη την περίοδο ανεβοκατέβαινε ανάμεσα στις δύο πρώτες κατηγορίες του ιταλικού πρωταθλήματος να κατακτήσει τον τίτλο, σπάζοντας τι δίπολο των Γιουβέντους-Μίλαν.

Η αυτοπεποίθηση και η ικανότητά του έκαναν τους κατοίκους της Νάπολι να τον λατρέψουν και ο μύθος του γιγαντώθηκε. Φυσικά, η πόλη στο τέλος δεν του έκανε καλό, καθώς η χρήση ναρκωτικών έφτασε στο υψηλότερο σημείο της. Φυσικά, κανένας δεν πρόκειται να φορέσει ξανά το νούμερο 10 στη Νάπολι.

26. Άλεξ Τεϊσέιρα (από Σαχτάρ στην Τζιάνγκσου το 2016)

Κόστος: 42 εκατ. λίρες

Τη στιγμή που έκανε απίστευτα πράγματα με τη φανέλα της Σαχτάρ και δεν σταματούσε να σκοράρει σε κάθε διοργάνωση, το όνομά του βρέθηκε στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η Λίβερπουλ ήταν έτοιμη να προσφέρει 25 εκατ. λίρες στους Ουκρανούς, όμως τότε η Τζιάνγκσου αποφάσισε να προσφέρει τα διπλάσια. Ο Βραζιλιάνος πήρε το αεροπλάνο για την Κίνα και το ρεκόρ μεταγραφής της χώρας έσπασε μέσα σε λίγες ώρες.

 

Τελευταία Νέα