Μεταγραφές που σόκαραν (35-31)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (35-31)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την έκτη πεντάδα.

35. Ρουντ Γκούλιτ (από Σαμπντόρια στην Τσέλσι το 1995)

Κόστος: ελεύθερος

Το 1995 ο Γκούλιτ είχε πολλά προβλήματα και τα γόνατά του δεν έδειχναν να αντέχουν. Ο Γκλεν Χοντλ, όμως, διαφώνησε και του έδωσε νέο σπίτι στο Λονδίνο και νέο ρόλο ως λίμπερο. Στο τέλος, πέρασε μόλις τρία χρόνια στο Λονδίνο, όμως πρόλαβε να αφήσει την κληρονομιά του.

34. Άσλεϊ Κόουλ (από Άρσεναλ στην Τσέλσι το 2006)

Κόστος: 5 εκατ. λίρες (συν τον Γκαλάς ως αντάλλαγμα)

Ο Μουρίνιο τον είχε βάλει καιρό στο μάτι. Το 2005, μάλιστα, ο Κόουλ είχε τιμωρηθεί από την Premier League για «παράνομες επαφές» με την Τσέλσι. Τον Αύγουστο του 2006 μία από τις υποθέσεις που είχαν απασχολήσει ολόκληρο το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος της.

Ο Κόουλ δεν ήταν ικανοποιημένος με τον μισθό του στους κανονιέρηδες και υπέγραψε στην Τσέλσι. Τα πρώτα του χρόνια ήταν καλά, όμως ξαφνικά ο Κόουλ αντιπροσώπευε αυτά που κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να αποφύγει: κακές συμβουλές, κακές επιλογές.

33. Στιβ Ντέιλι (από Γουλβς στην Μάντσεστερ Σίτι το 1979)

Κόστος: 1,4 εκατ. λίρες

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Μάλκολμ Άλισον είχε ισχυριστεί ότι προσέφερε 400.000 λίρες στους Γουλβς για τον Ντέιλι το 1979, όμως ο πρόεδρος Πίτερ Σουόλς πρόσθεσε άλλο 1 εκατ. στη σούμα. Στο τέλος, τα χρήματα για την μεταγραφή δεν έπιασαν ποτέ τόπο. «Είναι η τελευταία πλουτοκρατική κίνηση της άπληστης Σίτι», είχε γράψει εκείνη την εποχή ο Observer.

Ο Ντέιλι έφυγε έπειτα από δύο χρόνια, με την Σίτι να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και την φήμη του να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Το χαμηλότερο σημείο είχε έρθει στο ματς με την Μπράιτον, όταν είχε αποβληθεί 15’ πριν το τέλος και η Σίτι έχασε τη νίκη. «Ο διαιτητής με πλησίασε μετά το τέλος του ματς και μου ζήτησε συγνώμη», θα αποκαλύψει ο Ντέιλι πολλά χρόνια μετά στο FFT. «Μου είπε ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να παίξω στη Βόρεια Αμερική, όπως και έκανα».

32. Άλαν Σμιθ (από Λιντς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004)

Κόστος: 7 εκατ. λίρες

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», ήταν η απάντηση του Σμιθ όταν είχε ρωτηθεί σε μία συνέντευξη στο Sky Sports αν υπήρχε κάποια ομάδα στην οποία θα ήθελε να παίξει. Σε εκείνο το σημείο της καριέρας του, ζούσε το όνειρο του να παίζει στην ομάδα της πόλης του στην Premier League.

Τα οικονομικά προβλήματα, όμως, και ο κίνδυνος του υποβιβασμού τον οδήγησαν στην έξοδο το 2004 και η μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ ήταν αναμενόμενη. «Ήμουν νέος και αδαής, όταν έκανα εκείνη τη δήλωση. Δεν πίστευα ποτέ ότι η Γιουνάιτεντ θα με θέλει μία μέρα, ούτε ότι η Λιντς θα με πουλούσε», θυμήθηκε ο Σμιθ σε συνέντευξή του στο FFT.

31. Εστέμπαν Καμπιάσο (από Ίντερ στην Λέστερ το 2014)

Κόστος: ελεύθερος

Έπειτα από μία δεκαετία στην Ίντερ, είχε έρθει η ώρα για μία νέα πρόκληση. Σε μία από τις πιο παράξενες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League, ο Καμπιάσο είχε υπογράψει στην ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον, που μόλις είχε ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

«Ξέρω τον προπονητή και ο σύλλογος ξέρει εμένα», είχε πει ο τότε 34χρονος μέσος, που επέλεξε το νούμερο 19, το οποίο είχε αφήσει ελεύθερο ο σύλλογος. «Η πρώτη μας επιλογή ήταν ο Καμπιάσο, η δεύτερη ο Καμπιάσο», αποκάλυψε ο Πίρσον.

Αρχικά, τίποτα δεν πήγε καλά, καθώς η Λέστερ είχε μείνει στον πάτο την άνοιξη, όμως μετά ήρθε το απίστευτο fightback. Επτά νίκες στα εννιά τελευταία ματς, με τον έμπειρο Καμπιάσο να οδηγεί τις αλεπούδες. Η Λέστερ ήθελε να μείνει για ακόμη έναν χρόνο, όμως επέλεξε να επιστρέψει στο Champions League, υπογράφοντας στον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα