Ντανίλο: Η δύναμη της Πόρτο

Ντανίλο: Η δύναμη της Πόρτο

Gazzetta team
Ντανίλο: Η δύναμη της Πόρτο

bet365

Η Πόρτο έσπευσε να δέσει τον Ντανίλο με νέο συμβόλαιο και ο Michael Yokhin γράφει για τον εκπληκτικό 25χρονο μέσο.

Η Πόρτο έσπευσε να κάνει μία κίνηση που συνηθίζει, όταν πιστεύει πολύ σε έναν παίκτη. Έτσι, ανανέωσε το συμβόλαιο του Ντανίλο μέχρι το 2022, ανεβάζοντας την ρήτρα του στα 60 εκατ. ευρώ μετά τις φήμες που ήθελαν την Άρσεναλ έτοιμη να προσφέρει 38 για τον 25χρονο μέσο, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει εντυπωσιάσει με τους Δράκους.

Η καριέρα του είναι κάπως ασυνήθιστη μέχρι τώρα. Γεννημένος στην Γουινέα-Μπισάου τον Σεπτέμβριο του 1991, έφτασε στην Πορτογαλία όταν ήταν 6 ετών και άρχισε αμέσως να παίζει για μία ακαδημία στα προάστια της Λισαβόνας. Πέρασε από την Εστορίλ και σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε στην Μπενφίκα.

Danilo

Το 2010 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19 έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και μετά το ματς με την Ιταλία βρέθηκε στη λίστα πολλών ιταλικών ομάδων, με την Πάρμα να τις κερδίζει και να εξασφαλίζει την υπογραφή του. Εκείνη την εποχή κανένας προπονητής της Μπενφίκα δεν του έδειχνε εμπιστοσύνη και ήταν επιθυμία του να φύγει. Δεν είχε μείνει, μάλιστα, καθόλου ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση του Ντιαμαντίνο, του τεχνικού της δεύτερης ομάδας.

Δυστυχώς για τον Ντανίλο τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε με την φανέλα της Πάρμα και σύντομα η ιταλική περιπέτεια εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Αν και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για την Πορτογαλία στην πορεία για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20, σπατάλησε δύο χρόνια από την καριέρα του, πηγαίνοντας δανεικός στην Ελλάδα για τον Άρη. Συνέχισε με ακόμη έναν δανεισμό στην Ρόντα και ένιωθε ξεχασμένος.

Το 2013 ήταν ελεύθερος και βρέθηκε σε ένα δύσκολο μονοπάτι. Το ενδιαφέρον ήταν μικρό και υπέγραψε στην Μαρίτιμο. Ο Ντανίλο ανταπόδωσε την πίστη της τελευταίας. Δεν κοίταξε ποτέ πίσω, θύμισε τον παίκτη που είχαμε δει στις μικρές ηλικίες και το καλοκαίρι του 2015 Πόρτο και Σπόρτινγκ έδιναν μάχη για να τον αποκτήσουν.

Οι Δράκοι κέρδισαν εκείνη τη μάχη και ο Ντανίλο συνεχίζει να βελτιώνεται 18 μήνες μετά την μεταγραφή του. Βρέθηκε και στο Euro, όπου ξεκίνησε δύο ματς, εντυπωσιάζοντας στη φετινή πορεία της Πόρτο στο Champions League. Σε ηλικία 25 ετών, πλέον, δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Danilo

Δυνατά σημεία

Η σωματοδομή του είναι εντυπωσιακή. Δυνατός, καλός στο ψηλό παιχνίδι και πολύ αθλητικός. Γνωστός για το εκπληκτικό επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και το γεγονός ότι κερδίζει πολλές μονομαχίες, προσφέρει πολλά στο τρανζίσιον. Έχει και καλό μακρινό σουτ, όπως μαρτυρούν τα 8 γκολ σε 48 ματς με την Πόρτο, επίδοση πολύ καλή για τη θέση του.

Αδυναμίες

Ο Ντανίλο δεν είναι κακός με την μπάλα στα πόδια, όμως η τεχνική του είναι πολύ μακριά από «εξαιρετική». Δεν είναι αρκετά δημιουργικός, δεν επιχειρεί κάθετες πάσες, ενώ θα πρέπει να βελτιωθεί και στο να μοιράζει σωστά την μπάλα. Στη θέση του στην εθνική ο Σάντος προτιμάει να ξεκινάει με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο.

Είπαν

«Είναι το σύμβολο της αναγέννησης της Πόρτο», έγραψε ο Pedro Cunha στο Maisfutebol. «Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά προϊόντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου».

Danilo

Ξέρατε ότι...

Όταν ήταν στην Ρόντα, ο Ντανίλο είχε εμπλακεί σε ένα ασυνήθιστο περιστατικό με έναν διαιτητή. Ο Τομ Βαν Σίχεμ του είχε δώσει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και εκείνος ξέσπασε σε κλάματα. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον διαιτητή ότι τον έβρισε και ο σύλλογος μετά από έρευνα κατέληξε στο γεγονός ότι το όλο σκηνικό ήταν απλά μία παρεξήγηση. Τώρα, πάντως, ο Ντανίλο δεν είναι το ίδιο ευαίσθητος...

Danilo

Τι ακολουθεί

Το καλοκαίρι θα αποδειχθεί κομβικό σημείο για την καριέρα του. Το θέμα είναι η Πόρτο να πάρει αυτά που θα ζητήσει. Ενδιαφερόμενοι που να εμπιστεύονται τους Δράκους υπάρχουν και όλα δείχνουν ότι ο Ντανίλο θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο πολύ σύντομα.

 

Τελευταία Νέα