Ο βασιλιάς των λιονταριών

Ο βασιλιάς των λιονταριών

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις στην καριέρα του Φερνάντο Γιορέντε.

Έφτασε στο «πικ» της καριέρας του την τριετία 2009-2012, φορώντας τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μέσα σε αυτό το διάστημα οδήγησε τους Βάσκους σε τρεις τελικούς, έναν στο Europa League και δύο στο Copa Del Rey. Το 2013 το όνειρο του Ισπανού επιθετικού συνεχίστηκε, καθώς πήρε μεταγραφή για την Γιουβέντους. Και μπορεί στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο να τα πήγε περίφημα, βάση αριθμών, όμως από ‘κει κι έπειτα άρχισε η... κάτω βόλτα.

Την περασμένη σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Σεβίλλης, με την αγγλική Σουόνσι να του δίνει φέτος την ευκαιρία να... ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. Τα δύο γκολ του στο Άνφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ, που έδωσαν στους φιλοξενούμενους τη νίκη με 3-2, ήρθαν να θυμίσουν σε όλους πόσο μεγάλος επιθετικός ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο Φερνάντο Γιορέντε και γιατί έχει το παρατσούκλι «ο βασιλιάς των λιονταριών». Η Τσέλσι έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του (Γιορέντε και Κόντε ήταν μαζί στην Γιουβέντους) και το FourFourTwo του gazzetta.gr καταγράφει τα καλύτερα ματς στην καριέρα του 31χρονου Ισπανού.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη 3-0 (4/3/2009)
Το δικό του τέρμα στον πρώτο ημιτελικό του Copa Del Rey είχε αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς (2-1 η Σεβίλλη) ενόψει του επαναληπτικού. Στο Σαν Μαμές, η Αθλέτικ έδειξε από νωρίς ποια ήταν το αφεντικό και πήρε άνετα το εισιτήριο για τον τελικό. Το σκορ ήταν ήδη 3-0 από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Γιορέντε να πετυχαίνει ένα γκολ, να βγάζει μία ασίστ, ενώ και το άλλο τέρμα των Βάσκων ξεκίνησε από δική του προσπάθεια.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (16/1/2010)
Το πρώτο του «χτύπημα» απέναντι σε μία μεγάλη αντίπαλο. Για την 18η αγωνιστική της La Liga, η έβδομη Αθλέτικ υποδέχθηκε τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης των Ρονάλντο, Κακά και Τσάμπι Αλόνσο. Το παιχνίδι κρίθηκε πολύ νωρίς, με τον Γιορέντε να «εκτελεί» τους Μαδριλένους και να τους απομακρύνει περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας.

Σκωτία – Ισπανία 2-3 (12/10/2010)
Ντεμπούτο με τους «φούριας ρόχας» έκανε το 2008 (μέλος των ομάδων που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 και Euro 2012) και μέχρι την τελευταία του συμμετοχή το 2013 πέτυχε επτά τέρματα. Το τελευταίο του ήταν και το πιο σημαντικό, για τα προκριματικά του Euro 2012. Στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης, Σκωτία και Ισπανία ήταν στο 2-2, μέχρι που στο 75’ πέρασε στο παιχνίδι ο Φερνάντο Γιορέντε. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο βρήκε δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-2.

Ράγιο Βαγεκάνο – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3 (28/1/2012)
Η κορυφαία σεζόν στην καριέρα του ήταν με διαφορά το 2011-12, όταν και σημείωσε 29 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οδηγώντας την στους τελικούς του Europa League και του Copa Del Rey. Και μπορεί μέχρι σήμερα στην καριέρα του να έχει πετύχει πάνω από 150 τέρματα, όμως μόλις μία φορά έχει φτάσει σε χατ-τρικ. Ήταν απέναντι στην Ράγιο Βαγεκάνο, για την 21η αγωνιστική της La Liga εκείνης της σεζόν, που έδωσε στην Αθλέτικ την εκτός έδρας νίκη με 3-2.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1 (26/4/2012)
Με επτά τέρματα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο μέχρι τον τελικό του Europa League το 2012, στη μεγαλύτερη σύγχρονη ευρωπαϊκή επιτυχία των Βάσκων. Στον πρώτο ημιτελικό, η Σπόρτινγκ είχε επικρατήσει με 2-1, όμως στον επαναληπτικό του Σαν Μαμές, ο Γιορέντε πήρε την Αθλέτικ από... το χέρι και την οδήγησε στην πρόκριση. Μετά τις δύο ασίστ στα δύο πρώτα γκολ των γηπεδούχων (ενδιάμεσα είχε σκοράρει και η Σπόρτινγκ) ο Ισπανός διαμόρφωσε το 3-1 στο 88’ και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση για τον τελικό.

Γιουβέντους – Ελλάς Βερόνα 2-1(22/9/2013)
Το καλοκαίρι του 2013 ο Φερνάντο Γιορέντε έκανε για πρώτη φορά το... άλμα εκτός Ισπανίας, παίρνοντας μεταγραφή για την Γιουβέντους. Και μάλιστα, το ξεκίνημά του στην Ιταλία ήταν το ιδανικό. Στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της «Μεγάλης Κυρίας», ο Ισπανός όχι μόνο βρήκε δίχτυα, αλλά το δικό του γκολ απέναντι στην Ελλάς Βερόνα ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους «μπιανκονέρι», διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (8/11/2015)
Η περσινή του επιστροφή στην Ισπανία για λογαριασμό της Σεβίλλης μπορεί να μην εξελίχθηκε όπως ο ίδιος θα περίμενε, όμως ο Γιορέντε κατάφερε να δείξει την κλάση του απέναντι στην «αγαπημένη» του Ρεάλ Μαδρίτης. Στο παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της La Liga, ο Ισπανός μπήκε ως αλλαγή στο 70’ και τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, στο 3-2 επί της «βασίλισσας».

Σουόνσι – Κρίσταλ Πάλας 5-4 (26/11/2016)
Ο Φερνάντο Γιορέντε δεν πέτυχε για πρώτη φορά στο Άνφιλντ δύο γκολ σε έναν αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ. Το έχει κάνει σε άλλες δύο περιπτώσεις. Εκείνη που ξεχώρισε ήταν στο «αγγλικό» 5-4 επί της Κρίσταλ Πάλας. Στο 68’ η Σουόνσι προηγήθηκε με 3-1, όμως στο 84’ βρέθηκε να χάνει με 3-4. Ωστόσο, τα δύο γκολ του Ισπανού στις καθυστερήσεις (στο πρώτο και στο τρίτο λεπτό) ολοκλήρωσαν ένα «επικό» παιχνίδι, με τελικό σκορ 5-4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα