Η λίγκα του Ζιντάν

Η λίγκα του Ζιντάν

Gazzetta team
Η λίγκα του Ζιντάν

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Ζινεντίν Ζιντάν που στα πρώτα του 38 παιχνίδια έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο στην La Liga.

Το αήττητο σερί 40 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις έλαβε τέλος για την Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 2-1 από την Σεβίλλη για την La Liga στο Sanchez Pizjuan και ακολούθησε νέο πλήγμα, αυτή τη φορά στο Santiago Bernabeu από την Θέλτα στο Copa del Rey (1-2). Παρά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, ο Ζινεντίν Ζιντάν συνεχίζει να είναι εντυπωσιακός με τους αριθμούς. Ο Γάλλος, που έκανε ντεμπούτο σαν προπονητής στο Ισπανικό πρωτάθλημα πριν 38 αγωνιστικές αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ, έβαλε τους Merengues στο Νο1 σε αυτό το διάστημα, έχοντας την καλύτερη συγκομιδή από όλες τις υπόλοιπες ομάδες και λόγο να αισιοδοξεί για τον τίτλο.

Και μπορεί τα στατιστικά να είναι για πολλούς ο καλύτερος τρόπος να πει κανείς ψέματα, όμως ειδικά όταν πρόκειται για βαθμούς, δεν μπορεί παρά να είναι μόνο η αλήθεια και η συγκομιδή του Ζιζού εκπληκτική. Σε αυτές τις 38 αγωνιστικές (εκτός εκείνης με το ματς που χρωστά λόγω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων) η Ρεάλ έχει αφήσει πίσω την Μπαρτσελόνα, 17 την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγο Σιμεόνε και 31 την Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι δεν είχαν και πέρυσι τον Χόρχε Σαμπάολι, με τον οποίο φέτος διεκδικούν ακόμα και το πρωτάθλημα, και μπορούν να ρίξουν το φταίξιμο για τη μεγάλη διαφορά στον περσινό τεχνικό, Ουνάι Εμερι, ο οποίος αποχαιρέτισε με 7 ήττες στα τελευταία 11 παιχνίδια του πριν φύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ζιντάν ξεκίνησε τη δουλειά για να φτάσει στην... κατάκτηση της δικής του λίγκας τη 19η αγωνιστική της σεζόν 2015-16 όταν και πήρε τη θέση του Μπενίτεθ στις 4 Ιανουαρίου. Τότε, οι Blancos βρίσκονταν 5 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και 6 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη φετινή σεζόν ο Γάλλος έχει καταφέρει να έχει τον καλύτερο μέσο όρο πόντων ανά αγωνιστική καθώς βάζει 2.38 ανά παιχνίδι στο σακούλι του, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να έχει την ομάδα του στο Νο1 της κατάταξης. Πίσω από Ζιζού βρίσκονται ο Βόρο της Βαλένθια με 2.16 μαζί με τον Σαμπάολι της Σεβίλλης και ακολουθούν οι Λουίς Ενρίκε με 2.11 και Σιμεόνε με 1.88.

Σε αυτές τις πρώτες 38 αγωνιστικές με τον Ζιντάν στον πάγκο, η Ρεάλ υπέστη μόλις δύο ήττες, το 0-1 από την Ατλέτικο στο derbi του πρώτου γύρου του 2015-16 στο Santiago Bernabeu με το γκολ του Γκριζμάν και το πρόσφατο 2-1 από την Σεβίλλη εκτός έδρας. Η επίθεση είναι ένα ακόμα ενθαρρυντικό σημάδι καθώς σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Γάλλου προπονητή πέτυχε 111 γκολ με μέσο όρο 2.92 ανά παιχνίδι, με το ρεκόρ σε μια κανονική σεζόν να είναι τα 121 της του 2011-12 από την εποχή Μουρίνιο. Η Ρεάλ του Αντσελότι είχε μέσο όρο επίσης 2.92 τέρματα, ενώ στο 2.85 ήταν εκείνη του Special One.

 

Τελευταία Νέα