Μεταγραφές που σόκαραν (55-51)

Gazzetta team
Μεταγραφές που σόκαραν (55-51)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τις μεταγραφές που σόκαραν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Δείτε την πρώτη πεντάδα.

55. Ροναλντίνιο (από Μίλαν στην Παλμέιρας το 2011)

Κόστος: Δεν ανακοινώθηκε

Το 2011 ο Ροναλντίνιο είχε βαρεθεί τον Αλέγκρι και ζήτησε από τον αδερφό του, που ήταν παράλληλα και ο ατζέντης του, να του βρει ομάδα στην πατρίδα του, όπου ήθελε να επιστρέψει έπειτα από 10 χρόνια.

Παλμέιρας, Γκρέμιο και Φλαμένγκο έδειξαν ενδιαφέρον και η μεταγραφή εξελίχθηκε σε σαπουνόπερα. Ο τεχνικός της Παλμέιρας τότε ήταν ο Σκολάρι και κατάφερε να πείσει τον Ασίς, τη στιγμή που η Γκρέμιο έβαζε τον εκφωνητή του σταδίου να ανακοινώνει την μεταγραφή του. Τελικά, ο Ρόνι υπέγραψε στην Φλαμένγκο...

54. Αντρέα Πίρλο (από Ίντερ στην Μίλαν το 2001)

Κόστος: Ανταλλαγή

Η Ίντερ είχε αποκτήσει τον Πίρλο από την Αταλάντα το 1998, όταν ακόμα έπαιζε ως 10άρι. Βρέθηκε ξανά δανεικός στην πρώην ομάδα του, όπου ο Κάρλο Ματσόνε είχε την έμπνευση να τον γυρίσει πιο πίσω στο γήπεδο, για να γίνει ο παιχταράς που είδαμε στη συνέχεια.

Αυτή η αλλαγή τράβηξε το βλέμμα του Αντσελότι, που τον έπεισε να υπογράψει στην Μίλαν για 2,8 εκατ. ευρώ και τον Γκουλιελμινπιέτρο να ακολουθεί το αντίστροφο δρομολόγιο. Τη συνέχεια την ξέρετε.

53. Πολ Πογκμπά (από Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2016)

Κόστος: 89 εκατ. λίρες

Πάντα υπάρχει μία μεταγραφή που κλέβει την παράσταση κάθε καλοκαίρι και εξελίσσεται σε δράμα. Το 2016 ήταν εκείνη του Πογκμπά. Η Γιουνάιτεντ έκανε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία για έναν παίκτη που είχε χάσει ως ελεύθερο το 2012! Πήγε στην Γιουβέντους, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βελτιωθεί και προφανώς τα κατάφερε.

52. Κάρλος Γκαμάρα (από Παλμέιρας στην Ολίμπια το 2007)

Κόστος: 1,7 εκατ. λίρες

Το 1998 ο Γκαμάρα είχε κάνει εκπληκτικό Μουντιάλ με την Παραγουάη στα γήπεδα της Γαλλίας. Έκανε μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη και στην Βραζιλία και το 2007 αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Όλοι περίμεναν ότι θα έπαιζε στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, την Σέρο Πορτένιο. Προς έκπληξη όλων, όμως, υπέγραψε στην Ολίμπια, την μισητή αντίπαλο, και ένιωσε την οργή των οπαδών της Σέρο, που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά το σπίτι του.

51. Καφού (από Σαραγόσα στην Παλμέιρας το 1995)

Κοστος: Δεν ανακοινώθηκε

Το προπονητικό κέντρο της Σάο Πάουλο με εκείνο της Παλμέιρας χωρίζεται μόνο από έναν τοίχο. Παρόλα αυτά, οι σύλλογοι δεν είχαν ποτέ τις καλύτερες σχέσεις και ένας από τους λόγους ήταν και ο Καφού. Ο τελευταίος είχε κερδίσει τα πάντα με την Σάο Πάουλο και την άφησε το 1994 για την Σαραγόσα, έχοντας μία παράξενη ρήτρα: η ισπανική ομάδα θα έπρεπε να πληρώσει άλλα 3,6 εκατ. δολάρια σε περίπτωση που πουλούσε τον Καφού στην Παλμέιρας πριν το 1996.

Εκείνη την εποχή χορηγός της Παλμέιρας ήταν η πανίσχυρη Parmalat και χρησιμοποιώντας την Ζουβεντούδε κατάφερε να τον αποκτήσει χωρίς να πληρώσει έξτρα το 1995. Ο Καφού πέρασε μόλις έναν μήνα στην τελευταία, πριν ενταχθεί στην Παλμέιρας, εξασφαλίζοντας το αιώνιο μίσος των οπαδών της Σάο Πάουλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα