Τα μπουκάλια σε Ντελ Πιέρο, Μπουφόν, Πίρλο και ο Ντιέγκο Κόστα

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Τα μπουκάλια σε Ντελ Πιέρο, Μπουφόν, Πίρλο και ο Ντιέγκο Κόστα

bet365

Κινεζική επανάσταση; Τραυματισμός; Εκβιασμός για νέο συμβόλαιο; Ο Ντιέγκο Κόστα υπολογίζει χωρίς τον «θηριοδαμαστή» Αντόνιο Κόντε και ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τα δεδομένα για τον αρχισκόρερ της Τσέλσι.

«Την Τρίτη, ο Ντιέγκο σταμάτησε από την προπόνηση, επειδή είχε μία ενόχληση στην πλάτη. Επομένως, κατά την διάρκεια της εβδομάδας δεν προπονήθηκε μαζί μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήταν διαθέσιμος». Τούτη ήταν η εξήγηση που δόθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη. Ο ίδιος ο Αντόνιο Κόντε πριν το ματς με την Λέστερ, προσπάθησε να δώσει τέλος στην όλη παραφιλολογία σχετικά με το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με τον Ντιέγκο Κόστα, θέλοντας να αποφύγει να επηρεάσει την ομάδα του και την πορεία κορυφής που πραγματοποιεί. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Την Παρασκευή έγινε ουσιαστικά γνωστό το επεισόδιο που είχε προηγηθεί και αυτό είχε διάφορες σοβαρές προεκτάσεις και κατά πάσα βεβαιότητα άλλες αιτίες να το περιβάλλουν. Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν οι Αγγλοι, ο 29χρονος φορ είχε τσακωμό με τους fitness coaches, Ζούλιο Τους και Πάολο Μπερτέλι. Στην κουβέντα μπήκε αρχικά σε ρόλο πυροσβέστη ο Κόντε, αλλά το φινάλε ήταν ακόμα πιο βαρύ. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Ιταλός προπονητής τρελάθηκε με την συμπεριφορά και τον τρόπο του αρχισκόρερ του και του φώναξε στο τέλος: «Να πας στην Κίνα»!

Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται όλη αυτή η ιστορία με την προσέγγιση από την Απω Ανατολή, να ταράξει την ηρεμία της ζωής της Τσέλσι. Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν η τρελή πρόταση που φέρεται να έχει κάνει η Tianjin Quanjian, είναι αληθινή ή όχι. Σε περίπτωση πάντως που ισχύει, μιλάμε για απίστευτη μούρλα των Κινέζων. Το ποσό που γράφτηκε είναι τα 30 εκατ. λίρες, δηλαδή 34,2 εκατ. ευρώ. Εάν αυτό μετατραπεί σε βδομαδιάτικο, βγαίνει κοντά στα 650 χιλιάρικα ευρώ. Λογικό και επόμενο να ξεσηκωθεί ο Ντιέγκο Κόστα. Πώς να γυρίσεις την πλάτη σε τέτοιο νούμερο, που θα παρουσιαστεί once in a lifetime;

Για την ίδια την Τσέλσι δεν έγινε λόγος. Κανένα νούμερο δεν παρουσιάστηκε ως πρόταση αγοράς του παίκτη. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς όμως αποκλείεται να τον πουλήσει τώρα. Με τους Μπλε να καλπάζουν στην κορυφή και τον Βραζιλιάνο να έχει 14 γκολ, πέντε ασίστ, 28 δημιουργημένες ευκαιρίες και 33,3 εύστοχα σουτ, δεν θα γινόταν να σκεφτεί καν ο Ρώσος να τον χάσει. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Ο Ντιέγκο Κόστα έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο και το club σε πρώτη ανάγνωση δεν το απασχολεί τι φράγκα μπορεί να του προσφέρει ο οποιοσδήποτε.

Κάθε ομάδα βέβαια θέλει να έχει ευχαριστημένο τον αρχισκόρερ της. Ετσι και η Τσέλσι είχε ανοίξει από τον Δεκέμβριο κουβέντα για ανανέωση με βελτιωμένους οικονομικούς όρους. Και καλά κάνει. Σε 97 αγώνες με τη φανέλα της έχει 51 γκολ και 21 ασίστ. Σούπερ δηλαδή. Λογικό είναι και ο παίκτης όμως να ξεσηκώνεται από τα χρήματα των Κινέζων. Αυτή τη στιγμή εισπράττει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» 170.000 ευρώ την εβδομάδα. Σαφώς και δεν είναι λίγα, μα σε σύγκριση με τα 650 χιλιάρικα που του προσφέρονται, η απόσταση είναι χαώδης.

Αναμφίβολα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Το πράγμα μπερδεύεται αντιφατικά από δύο αντικρουόμενα δεδομένα. Το ένα είναι το αποκλειστικό του βραζιλιάνικου «ESPN», που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει, πως ο Ντιέγκο Κόστα δεν ενδιαφέρεται, για να πάει στην Κίνα. Στην Αγγλία ωστόσο, είναι σίγουροι πως εκεί έχει ήδη ταξιδέψει για να κλείσει τη δουλειά ο μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες. Ο ίδιος ο παίκτης σε πρώτη φάση έλεγε από μόνος του πως πονούσε η πλάτη του. Οταν τον είχαν εξετάσει πάντως οι γιατροί, δεν είχαν βρει κάτι, μιας και δεν έγινε ουδεμία αναφορά στο ιατρικό δελτίο.

Τώρα ο Κόντε χρησιμοποίησε εκείνη την δικαιολογία(;) ως ασπίδα για την ομάδα, που την στιγμή που γραφόταν το εν λόγω κείμενο, περνούσε ως εξπρές τίτλου από το Λέστερ. Δεν θα αργήσει να φανεί τι παίζει πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Αρχικά δεν έκανε βαθμολογική ζημιά στην Τσέλσι. Εάν συνεχιστεί όμως, θα της την κάνει. Και εάν ο Ντιέγκο Κόστα τελικά δεν θέλει να φύγει, αλλά πιέζει απλά με αυτόν τον τραγικό-εκβιαστικό τρόπο, για να πάρει την καλύτερη δυνατή ανανέωση, θα πρέπει να τιμωρηθεί, που σε αυτό τόσο κρίσιμο σημείο βάζει τον εαυτό του πάνω από την πορεία πρωταθλητισμού. Οσο και να τον χρειάζεται η ομάδα, το σωστό θα έπρεπε να είναι να τον διώξει εκείνη μακριά και να πάρει την καλύτερη δυνατή τιμή.


Και για όσους δεν γνωρίζουν, όπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος ο Αντρέα Πίρλο, ο Αντόνιο Κόντε πετούσε μπουκάλια στους τοίχους σε αποδυτήρια που μέσα βρίσκονταν ο ίδιος, ο Ντελ Πιέρο και ο Μπουφόν. Ε, δεν θα κολλήσει τώρα με τον Ντιέγκο Κόστα!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος