Ρούνεϊ, ένας παρεξηγημένος θρύλος!

Gazzetta team
Ρούνεϊ, ένας παρεξηγημένος θρύλος!

bet365

Ενα τεράστιο, μοναδικό ρεκόρ και ο Γουέιν Ρούνεϊ στο πάνθεον των κορυφαίων! Θα γίνει αυτή η επιτυχία αφετηρία για... τερματισμό της γκρίνιας και της μουρμούρας του κόσμου;

Μπορεί η καριέρα του Γουέιν Ρούνεϊ να έχει πάρει την κατηφόρα, μπορεί οι κακές στιγμές να είναι πολλές και σε λίγα χρόνια οι καλές να έχουν ξεθωριάσει, αλλά υπάρχουν τα video για να αποδείξουν πως υπήρξε ένας εξαιρετικός παίκτης. Κατα τη διάρκεια αυτής της μεθυστικής αιχμής του, ο Ρούνεϊ αποτελούσε ένα νέο είδος επιθετικού. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, αλλά και ωμή δύναμη. Παίκτης που θα μπορούσε να... χορεύει μπροστά από τους αντιπάλους του, να τους αφήνει άναυδους, αλλά και να τους... χτυπήσει στο πρόσωπο. Τρία χρόνια τώρα οδηγείται σε... αργό θάνατο, ωστόσο είναι αδύνατο να αγνοήσεις τα όσε προσέφερε στη Μάντσεστερ! Αλλωστε, από το βράδυ του Σαββάτου αποτελεί μια θρυλική μορφή για το σύλλογο.


Στο ματς κυπέλλου κόντρα στη Γουίγκαν ο Ρούνεϊ πέτυχε κάτι μοναδικό! Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ φτάνοντας τα 249 γκολ για την ομάδα, όσα έχει πετύχει και ο μεγάλος Μπόμπι Τσάρλτον. O Ρούνεϊ χρειάστηκε 543 ματς για να φτάσει τα 249 γκολ, έναντι 758 του σερ Μπόμπι «Μια ακόμη πιο ξεχωριστή μέρα θα έρθει σύντομα! Ήταν εξαιρετικό αυτό που κατάφερε, όμως ήθελα άλλο ένα γκολ! Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και όλοι στην ομάδα θέλουμε πολύ να σπάσει το ρεκόρ! Για τον ίδιο είναι σπουδαίο να γίνει ο αρχισκόρερ αυτής της ομάδας» ήταν τα αποθεωτικά σχόλια από τον Ζοσέ Μουρίνιο.


Η κριτική για τον 31χρονο φορ παραμένει σκληρή, ίσως να φταίει το γεγονός πως αμείβεται με 19 εκατ. ευρώ τη σεζόν, ίσως το ότι η Αγγλία απέχει από τους τίτλους. Οι αριθμοί όμως δείχνουν έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος κάνει... φασαρία για την απόδοση του Ρούνεϊ, αλλά αυτό που συμβαίνει αποτελεί τη φυσιολογική πορεία ενός ποδοσφαιριστή. Ο διεθνής φορ εξακολουθεί να έχει ένα ρόλο τόσο στη Γιουνάιτεντ όσο και στην Αγγλία. Μπορεί να μην πρωταγωνιστεί, αλλά είναι ακόμα εκεί. Αλλωστε, το ίδιο συνέβη με τον Οουεν, τον Μπέκαμ. Ναι, οι επιδόσεις του τις δυο τελευταίες σεζόν είναι απογοητευτικές, δεν αποτελεί πλέον εγγύηση, αλλά τόσο ο Σάουθγκεϊτ όσο και ο Ζοσέ Μουρίνιο υπερασπίζονται τον αρχηγό!


Στο αφιέρωμα του FourFourTwo με τους κορυφαίους της Γιουνάιτεντ στην Premier League, ο Ρούνεϊ βρέθηκε στην 6η θέση. Τι και αν έχει πέντε πρωταθλήματα, ένα Champions League, o 31χρονος φορ δεν έχει την αύρα και τις ηγετικές ικανότητες του Καντονά. Μπορεί οι αριθμοί του να πέρασαν στην ιστορία, ωστόσο δύσκολα το όνομά του θα μείνει στα στόματα των οπαδών της ομάδας μετά από αρκετά χρόνια. Δεν είναι το εμπνευσμένο στυλ για τους οπαδούς, δεν έχει εκείνα τα στοιχεία που είχε ο Γάλλος σταρ για να παθιαστούν και να ταυτιστούν μαζί του οι φίλοι της ομάδας.


Δεν υπάρχει πάντως καμιά αμφιβολία πως πριν την κακή τελευταία τριετία ο Ρούνεϊ ήταν ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του συλλόγου, αν όχι ο πιο σημαντικός. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009-10, οι ελπίδες της Γιουνάιτεντ για έναν τίτλο είχαν στηριχθεί στους ώμους του Ρούνεϊ. Είχε πετύχει 34 γκολ σε 44 παιχνίδια, αλλά ένας τραυματισμός στον αστράγαλο τον Απρίλη έφερε τα πάνω - κάτω. Απουσίασε από το κρίσιμο ματς με τη Τσέλσι, η Γιουνάιτεντ έχασε από τους Μπλε εντός έδρας και ουσιαστικά απώλεσε τον τίτλο.

Έχει περάσει μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του στη Μάντσεστερ θυσιάζοντας τον εαυτό του για χάρη της ομάδας, παίζοντας εκτός θέσης για να επιτρέψει στους Φαν Νίστελροϊ ή Κριστιάνο Ρονάλντο να κλέψουν την παράσταση. Στα πρώτα του χρόνια, ο Ρούνεϊ αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας από τους φίλους της ομάδας του. Έδωσε τα πάντα, εργάστηκε ακούραστα κι αγάπησε όσο λίγοι τον σύλλογο. Μίλησε για το πώς ήθελε να περάσει όλη την καριέρα του στη Μάντσεστερ και να γίνει ένας θρύλος στο Old Trafford.


Αν γυρνούσε το χρόνο πίσω, σίγουρα δεν θα ζητούσε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2010, τότε που η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να ξηλωθεί για να μην τον δει να αγωνίζεται με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Κάπου εκεί προκλήθηκε το χάσμα με τους οπαδούς....

Στην Αγγλία συνηθίζουν να λένε πως θέλουν να δημιουργούν ήρωες για να τους γκρεμίζουν και ο Ρούνεϊ έχει δεχθεί έντονη κριτική. Είχε μια μεγάλη καριέρα. Κάποια στιγμή έρχεται το τέλος και η πτώση είναι αναμενόμενη, αλλά στα μάτια όλων είναι αυτός που θα σκάσει το ρεκόρ του τεράστιου θρύλου, Μπόμπι Τσάρλτον!

 

Τελευταία Νέα