Η κορυφαία 11άδα ελεύθερων (2017)

Gazzetta team
Η κορυφαία 11άδα ελεύθερων (2017)

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta στήνει μια δυνατή 11άδα με παίκτες που είναι πιθανό να είναι διαθέσιμοι για ελεύθερη μεταγραφή σε 6 μήνες από σήμερα.

Από το Football Manager μέχρι την πραγματικότητα, αν και πολλές φορές αυτά τα δύο τέμνονται, η μεταγραφική περίοδος δίνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για χόμπι. Ο Ιανουάριος δίνει παραδοσιακά την ευκαιρία να βρει κανείς άμεσες διορθωτικές λύσεις αλλά και να κλείσει συμφωνίες χωρίς να πληρώσει ευρώ σε κάποιο κλαμπ, αφού, αν και πλέον γίνεται όλο και πιο σπάνιο, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι. Με το νέο έτος να έχει μόλις μερικές ώρες ζωής, πάμε να φτιάξουμε μια 11άδα παικτών που έχουν βαρύ όνομα στο ποδόσφαιρο, κάποια ποιοτικά χρόνια μπροστά τους και υπό προϋποθέσεις μπορεί ένας οικονομικά δυνατός σύλλογος να τους αποκτήσει πληρώνοντας μόνο το συμβόλαιό τους...

Επειδή τελευταία όλο και περισσότερες ομάδες στα αναπτυγμένα και μη πρωταθλήματα αρχίζουν να παίζουν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, εμείς θα πάμε παραδοσιακά με σύστημα με 4άδα στα μετόπισθεν. Και επειδή η ομαδάρες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα, βάζουμε κάτω από τα δοκάρια τον Ικερ Κασίγιας, ο οποίος στην ηλικία των 35, έχοντας κατακτήσει τα πάντα με την Ρεάλ Μαδρίτης, βγάζει πλέον το ψωμί του στην Πόρτο, με την οποία το συμβόλαιό του λήγει το 2017, αν και υπάρχει option για ανανέωση για ακόμα μία σεζόν.

Και πάμε στην άμυνα. Φέτος έχει μολις 11 συμμετοχές με τους Merengues όμως δεν πέρασε καιρός που κατέκτησε το Champions League με την Ρεάλ και το Euro με την Εθνική Πορτογαλίας. Ο Πέπε, που θέλει κλειστό 2ετές συμβόλαιο και η διοίκηση του δίνει 1+1 και είναι πιθανό να αποχωρήσει, βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας και έχει δίπλα του τον Γκονσάλο Ροδρίγες. Ο Αργεντινός, πρώην άσος της Βιγιαρεάλ, έχει 18 εμφανίσεις φέτος στην Serie A, όμως δεν έχει ανανεώσει ακόμα με την Φιορεντίνα και σίγουρα βρίσκεται στη λίστα αρκετών κλαμπ.

Για τα πλάγια μπακ θα πάμε Premier League και πρώτα στα αριστερά, όπου ο 31χρονος, Γκαέλ Κλισί είναι στη λίστα με αυτούς που θα φύγουν το καλοκαίρι από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος του έχει δώσει 'αναγκαστικά' 17 συμμετοχές. Στα δεξιά ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, στρατιώτης της Τσέλσι από το 2008, ο οποίος είναι στα 32 του χρόνια και μπαίνει συνήθως στο τέλος των αγώνων από τον Αντόνιο Κόντε.

Σειρά έχει η πιο σημαντική γραμμή για πολλούς, η μεσαία. Θα βάλουμε πρώτο τον Αλεξ Βίτσελ της Γιουβέντους, εεε, συγγνώμη, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (23 ματς, 3 γκολ), καθώς ο Βέλγος χαφ έχει ακουστεί τόσο έντονα τους τελευταίους μήνες που περισσότερο ακούγεται έχοντας δίπλα στο όνομά του αυτό των Bianconeri, παρά της πραγματικής ομάδας του. Μαζί του ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι που έχει 19 συμμετοχές φέτος με τους Giallorossi αλλά ακόμα δεν έχει πάρει πένα στο χέρι για να ανανεώσει. Την τριπέτα συμπληρώνει ένας ποιο τεχνίτης και δημιουργικός μέσος και από τους δύο, ο 32χρονος playmaker, Σάντι Καθόρλα, που μπήκε στο χειρουργείο, έχει τεχθεί νοκ-άουτ για 3 μήνες και δεν μπορεί να βοηθήσει την Αρσεναλ, στη μάχη που δίνει για να κάνει την υπέρβαση στην Premier League.

'Το γκολ το πληρώνεις πάντα πιο ακριβά' είναι μια σωστή 'άποψη και γι' αυτό στην επίθεση παίζουν τα πιο δυνατά ονόματα από την 11άδα μας. Βάζουμε στα αριστερά έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και είναι στα 32 του. Ο Αριεν Ρόμπεν είναι αυτός, με τον Ολλανδό να έχει φέτος 14 εμφανίσεις, 6 γκολ και 6 ασίστ με την Μπάγερν Μονάχου την οποία μπορεί να αποχαιρετίσει το καλοκαίρι ύστερα από 7 χρόνια. Αν και δύσκολα ένας... πρόεδρος θα πειθόταν ότι μπορεί να αλλάξει τα μυαλά του και να παραμείνει συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, εμείς θα βάλουμε στα αριστερά τον... Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο Ιταλός έχει κάνει χρονιά που λίγοι θα περίμεναν στην Γαλλία με τη φανέλα της Νις, έχει 10 γκολ σε 14 αγώνες και έχει βοηθήσει την ομάδα του στο να διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Ligue1. Εντάξει, κάτι μπορεί να πιάσει. Κλείνουμε με τον κορυφαίο της 11άδας και πρώην συμπαίκτη του Super Mario. Αν και θεωρείται δεδομένο ότι θα παίξει έναν ακόμα χρόνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχει, θεωρητικά πάντα το ενδεχόμενο ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις) το καλοκαίρι να είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα