Γιούλιαν Ντράξλερ: Το ακριβότερο λάθος

Λευτέρης Ντανοβασίλης Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γιούλιαν Ντράξλερ: Το ακριβότερο λάθος

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την αποχώρηση του Γιούλιαν Ντράξλερ από τη Βόλφσμπουργκ και τα συνεχόμενα λάθη του.

Τελευταία, όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα στη Βόλφσμπουργκ. Οι διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες για την πώληση του Ντράξλερ είχαν ανακοινωθεί από τον ίδιο εδώ και κάποιες εβδομάδες, όμως η συμφωνία ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Έπειτα από 480 μέρες με τη φανέλα των Λύκων, ο 23χρονος μέσος αποτελεί παρελθόν. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Παρί.

Σύμφωνα με την Süddeutsche οι Γάλλοι θα βγάλουν από τα ταμεία τους 42 εκατ. ευρώ, τα 4 από τα οποία θα λάβει η Σάλκε, ενώ άλλα 6 προβλέπονται ως μπόνους, κάτι που σημαίνει ότι η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να βγάλει περισσότερα από όσα πλήρωσε για τον Γερμανό διεθνή (33+1). Κάτι που με τον αγωνιστικό κατήφορο του Ντράξλερ είναι πολύ εντυπωσιακό.

Στο τέλος, εκείνο που μένει είναι ότι η μεταγραφή του, την οποία το Kicker χαρακτήρισε «τεράστια παρεξήγηση», οδήγησε στην απόλυση του τεχνικού διευθυντή Κλάους Άλοφς και στην αποσταθεροποίηση του συλλόγου, ο οποίος πλέον μάχεται για την παραμονή.

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Ντράξλερ είχε ζητήσει ανοιχτά να φύγει από τους Λύκους. Και το είχε κάνει με πολύ άκομψο τρόπο, μέσω μίας συνέντευξης στην Bild. Από την αρχή προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα. Του είπαν ψέματα και τον οδηγούν στην έξοδο. Ο 23χρονος μέσος αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις καλές του εμφανίσεις με την Γερμανία στο EURO και να πιέσει την ομάδα, με την οποία είχε υπογράψει συμβόλαιο μόλις έναν χρόνο νωρίτερα.

Ο Άλοφς του ξεκαθάρισε από την αρχή ότι πρέπει να σεβαστεί την υπογραφή του και ο Ντράξλερ άρχισε να θυμίζει ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι, δεν πέρασε και πολύς καιρός, πριν ανοίξει ξανά την πόρτα της εξόδου. Οι αποδοκιμασίες των οπαδών εναντίον του κορυφώθηκαν στην ήττα από την Χέρτα (2-3). «Μπορείτε να καταλάβετε τι κάνουν αυτές οι αποδοκιμασίες σε έναν άνθρωπο», θα πει, χωρίς να λάβει ξανά την ευθύνη των πράξεών του όλους αυτούς τους μήνες.

«Αν κάποιος δεν θέλει να είναι εδώ, μπορεί να φύγει», απάντησε ο Μάριο Γκόμεζ, ο τεχνικός Ισμαέλ τον είχε αφήσει εκτός αποστολής για το επόμενο ματς με την Μπάγερν, μιλώντας για «πρόβλημα νοοτροπίας» και «αδιαφορία στις προπονήσεις», ενώ η Wolfsburger Nachrichten χαρακτήρισε την κίνησή του να ζητήσει να φύγει και πάλι άμεσα «προσβολή για τον σύλλογο, την πόλη και τους οπαδούς».

Τελικά, έπαιξε στα δύο τελευταία ματς της χρονιάς, μοιράζοντας δύο ασίστ, όμως οι αποδοκιμασίες δεν σταμάτησαν, ενώ ήταν εμφανές ότι η Βόλφσμπουργκ δεν έπρεπε να επαναλάβει το λάθος του καλοκαιριού, όταν θα μπορούσε να είχε εισπράξει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους Γερμανούς, και να τον κρατήσει με το ζόρι. Έτσι, δεν είναι και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ο Ντράξλερ, φεύγοντας, κατηγορείται για έλλειψη χαρακτήρα, κινήτρου και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Πλέον, είναι ο τρίτος ακριβότερος Γερμανός ποδοσφαιριστής μετά τους Σανέ και Οζίλ, τη στιγμή που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αυτός είναι «ο χειρότερος πρώτος γύρος» στην καριέρα του, ενώ παραδέχθηκε ότι «κάποια πράγματα έγιναν με ηλίθιο τρόπο» το καλοκαίρι. Το ταλέντο ποτέ δεν ήταν το πρόβλημα. Η αστάθεια και οι κακές αποφάσεις ήταν και παραμένουν. Όπως και στην προηγούμενη μεταγραφή του, έτσι και τώρα ο Ντράξλερ προτίμησε «την πιο συμφέρουσα συμφωνία για όλες τις πλευρές».

Αυτό σημαίνει ότι δεν επέλεξε τη νέα του ομάδα, αλλά οι σύλλογοι καθόρισαν και πάλι το μέλλον του. Στην προσπάθεια να αλλάξει περιβάλλον, ήταν διατεθειμένος απλά να υπογράψει κάπου αλλού, κάνοντας ακόμη ένα λάθος. Ο 23χρονος μέσος έχει κάνει περισσότερο κακό στον εαυτό του από οποιονδήποτε άλλο και οι αποδοκιμασίες που άκουγε τον τελευταίο ήταν απλά η τιμωρία του. Ποτέ δεν πήρε την απόφαση που θα τον έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή.

Αρχικά, η Σάλκε και στη συνέχεια η Βόλφσμπουργκ πόνταραν πολλά πάνω του. Φαίνονται και από πόστερς μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου στην πρώτη περίπτωση και στην μεταγραφή στη δεύτερη. «Με περηφάνεια και πάθος μέχρι το 2018», «Βόλφσμπουργκ μέχρι την τελευταία ίνα». Αμφότερες, όμως, έπεσαν θύματα κυρίως της ψυχολογικής κατάστασης του Ντράξλερ, που μοιάζει ότι περισσότερο σκεφτόταν πώς θα φύγει παρά πώς θα προσφέρει και θα κάνει τη διαφορά με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του.

Κάποτε, ήταν πρότυπο για όλους τους νεαρούς και είχε τη φήμη του ώριμου. Τώρα, θα πρέπει να την ξανακερδίσει. Και αυτή μοιάζει η τελευταία του ευκαιρία. Διότι, σε παίρνει να είσαι το «ακριβότερο λάθος» σε μία περίπτωση. Αν υπάρξει και δεύτερη όμως, τότε μένει μόνο η λέξη «λάθος»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης