TOP 10: Premier... comebacks (vids)

TOP 10: Premier... comebacks (vids)

bet365

Με αφορμή το 4-3 της Μπόρνμουθ επί της Λίβερπουλ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει δέκα από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Για μία ακόμη φορά, το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ απέδειξε γιατί αποτελεί μία κατηγορία... μόνο του. Εκεί που όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ θα έφτανε σε μία άνετη νίκη επί της Μπόρνμουθ, που θα της έδινε τη δυνατότητα να παραμείνει μία ανάσα από την πρωτοπόρο Τσέλσι, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Το 1-3 του 64ου λεπτού μετατράπηκε σε 4-3 μέχρι το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με άδεια χέρια και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία επική ανατροπή. Ένα φαινόμενο που έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές στα αγγλικά γήπεδα, με το FourFourTwo του gazzetta.gr να γυρίζει το χρόνο πίσω και να θυμίζει δέκα από τις κορυφαίες ανατροπές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (4/1/1994)
Το ξεκίνημα του ντέρμπι στο Άνφιλντ έδειχνε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έφταναν σε μία άνετη εκτός έδρας νίκη επί της Λίβερπουλ. Μπρους, Γκιγκς και Έργουιν είχαν ήδη δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στην Γιουνάιτεντ στο 24’, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νάιτζελ Κλαφ μείωσε σε 1-3. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε και δεύτερο τέρμα λίγο αργότερα, με τον Νιλ Ράντοκ να σκοράρει κι αυτός στην επανάληψη για τους «κόκκινους», διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Νιούκαστλ – Λέστερ 4-3 (2/2/1997)
Ένα παιχνίδι που η εξέλιξη του στο πρώτο ημίχρονο δεν προμήνυε τίποτα από όσα θα επακολουθούσαν στην επανάληψη. Προβάδισμα με 1-0 είχαν οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα 45 λεπτά, χάρις σε ένα τέρμα του Ρόμπι Έλιοτ, με την Λέστερ να μπαίνει «φουριόζα» στην επανάληψη και με τα γκολ των Ματ Έλιοτ, Στιβ Κλάριτζ και Εμίλ Χέσκεϊ να φτάνει γρήγορα στο 1-3. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Άλαν Σίρερ, ο οποίος με τρία τέρματα, μέσα σε διάστημα 13 λεπτών (77’, 83’, 90’), οδήγησε τη Νιούκαστλ στη νίκη με 4-3.

Λιντς – Ντέρμπι Κάουντι 4-3 (8/11/1997)
Το Έλαντ Ρόουντ «πάγωσε» νωρίς, λόγω των δύο τερμάτων του Στάριτζ και ενός πέναλτι του γνώριμού μας, Αλιόσα Ασάνοβιτς, που έκαναν το 0-3 για την Ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι, όμως, αντέδρασαν άμεσα και πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο είχαν μειώσει σε 2-3 με τους Γουάλας και Κιούελ. Στην επανάληψη, η Λιντς ολοκλήρωσε την ανατροπή, φτάνοντας στο τελικό 4-3 με τους Χασελμπάινκ και Μπόγιερ.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-3 (23/10/1999)
Όλα έδειχναν πως το Λονδρέζικο ντέρμπι θα βαφόταν «μπλε», αφού η Τσέλσι είχε πετύχει από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με τους Φλο και Πετρέσκου, φτάνοντας μέχρι το 75ο λεπτό σε ένα άνετο 2-0. Εκείνη τη στιγμή, όμως, «χτύπησε» για πρώτη φορά ο Κανού, ο οποίος οδήγησε μόνος του την Άρσεναλ σε μία σπουδαία ανατροπή μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο Νιγηριανός πέτυχε δύο ακόμα τέρματα (83’, 90’), με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-3.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-5 (29/9/2001)
Τον απόλυτο αιφνιδιασμό έκαναν οι «πετεινοί» απέναντι στους φιλοξενούμενους. Ρίτσαρντς, Φέρντιναντ και Ζίγκε βρήκαν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με σκορ 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στην επανάληψη, όμως, γρήγορα ήρθαν τα πάνω-κάτω. Κόουλ, Μπλαν, Φαν Νιστελρόι, Βερόν και Μπέκαμ βρήκαν δίχτυα για τη Γιουνάιτεντ, η οποία έφυγε νικήτρια από το Γουάιτ Χαρτ Λέιν με 3-5.

Γουλβς – Λέστερ 4-3 (25/10/2003)
Με δύο γκολ του Λες Φέρντιναντ και ένα ακόμη από τον Ρικάρντο Σιμέκα, οι «Αλεπούδες» είχαν παγώσει το Μολινό, πριν καν συμπληρωθούν 35 λεπτά αγώνα. Το 0-3, όμως, του πρώτου ημιχρόνου για την Λέστερ μετατράπηκε σε 4-3 υπέρ της Γουλβς στην επανάληψη. Δύο φορές ο Κάμερον και από μία οι Ράε και Καμαρά βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή.

Νόριτς – Μίντλεσμπρο 4-4 (22/1/2005)
Τα «καναρίνια» είχαν προηγηθεί με τον Φράνσις, πριν οι φιλοξενούμενοι φέρουν με εντυπωσιακό τρόπο «τούμπα» το ματς. Χασελμπάινκ και Κεντρού πέτυχαν από δύο τέρματα, φτάνοντας στο 1-4, στο 78’. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με τρία τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο (Άστον, ΜακΚένζι, Ντράρι) διαμόρφωσαν το τελικό 4-4.

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 4-4 (5/2/2011)
Μόλις στο 26ο λεπτό, οι «κανονιέρηδες» είχαν πετύχει ήδη τέσσερα τέρματα (Γουόλκοτ, Τζουρού, Φαν Πέρσι 2) στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και όλα έδειχναν πως θα έφταναν σε έναν υγιεινό περίπατο. Μία, όμως, αποβολή του Ντιαμπί στο 50’ ήταν αρκετή για να αλλάξουν οι ισορροπίες και να φτάσουν οι γηπεδούχοι σε ένα εντυπωσιακό comeback. Δύο γκολ του Μπάρτον και από ένα των Μπεστ και Τιοτέ ήταν αυτά που μετέτρεψαν το 0-4, σε 4-4.

Μάντσεστερ Σίτι – ΚΠΡ 3-2 (13/5/2012)
Η συγκεκριμένη ανατροπή ήταν... τίτλου. Σίτι και Γιουνάιτεντ ήταν ισόβαθμες στην τελευταία αγωνιστική, όμως οι «πολίτες» είχαν το πάνω χέρι και με δική τους νίκη, τους ήταν αδιάφορο τι θα έκαναν οι «μπέμπηδες». Την ώρα που η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικρατούσε της Σάντερλαντ, η Σίτι τα έβρισκε «σκούρα» απέναντι στην ΚΠΡ, η οποία μέχρι το 90’ προηγούταν με 1-2 μέσα στο Ετιχάντ. Δύο γκολ, όμως, στις καθυστερήσεις από τους Τζέκο και Αγουέρο έδωσαν στην Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη με 3-2 και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη μισητή συμπολίτισσα.

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 3-3 (5/5/2014)
Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Τσέλσι είχε φέρει την Λίβερπουλ ισόβαθμη στην πρώτη θέση με την Μάντσεστερ Σίτι, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Οι «κόκκινοι» υπολείπονταν στην ισοβαθμία και ήθελαν μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ώστε να έχουν ελπίδες για τον τίτλο. Και ως ένα σημείο τα κατάφερναν, αφού Άλεν, Στάριτζ και Σουάρες είχαν δώσει προβάδισμα τριών τερμάτων στην Λίβερπουλ. Το τελευταίο δεκάλεπτο, όμως, ήταν καταστροφικό για τους φιλοξενούμενους, με την Κρίσταλ Πάλας να φτάνει στην ισοφάριση σε 3-3 και να βγάζει νοκ άουτ την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς από τη διεκδίκηση του τίτλου. Το κλάμα του Λουίς Σουάρες μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν χαρακτηριστικό...

 

Τελευταία Νέα