Ο Σέρχιο Ράμος έχει για όλους (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Ο Σέρχιο Ράμος έχει για όλους (vids)

bet365

Ο αρχηγός της Ρεάλ έχει βάλει τα σημαντικότερα γκολ κόντρα στους μεγαλύτερους αντιπάλους και το «FFT» θυμάται τις εποποιίες του Σέρχιο Ράμος.

Η εικόνα πλέον έχει καταστεί κλασική. Τον έχεις για σίγουρο, τον περιμένεις να εμφανιστεί στο κάδρο από το πουθενά. Εκεί κάπου στο φινάλε ή γενικότερα όταν τον έχει τεράστια ανάγκη η Ρεάλ, στα μεγάλα ραντεβού. Να απογειωθεί και να το καρφώσει. Ετσι, νικώντας τον οποιονδήποτε στον αέρα. Ανέκαθεν, κάθε σεζόν έβαζε, τέσσερα, έξι, επτά, που είναι και το ατομικό ρεκόρ του, το οποίο επανέλαβε σε δύο διαδοχικές περιόδους (2013-'14, 2014-'15).

Το φοβερό λοιπόν με την περίπτωση του Σέρχιο Ράμος είναι πως δεν φοράει το περιβραχιόνιο μόνο ως αμυντικός ηγέτης ή ο ποδοσφαιριστής που θα εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Εκείνος βγαίνει μπροστά και καθαρίζει, όταν ζορίζουν οι καταστάσεις και το κάνει απέναντι στις μεγαλύτερες ομάδες, στα πιο κρίσιμα λεπτά. Ο ηγέτης των Μαδριλένων έχει ένα σημαντικό γκολάκι για να τους ξενερώνει όλους τη στιγμή που οι άλλοι πανηγυρίζουν.

Συνολικά στην μέχρι τώρα εκπληκτική καριέρα του έχει βρει δίχτυα 75 φορές σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (65+10). Το νούμερο είναι σούπερ για αμυντικό, αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι η συχνότητα, μα η σπουδαιότητα και ειδικά την τελευταία περίπου τετραετία...

Στην Μπαρτσελόνα πάντως δεν το έκανε πρώτη φορά. Την είχε καθαρίσει τον Μάρτιο του 2013 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», καθώς απογειωνόταν στο 82', για να δώσει στην Ρεάλ τη νίκη με 2-1. Και ένα μήνα αργότερα πήγε πάλι να ξεσηκώσει την κατάσταση. Λίγο ήθελε. Η ήττα 4-1 από την Ντόρτμουντ χρειαζόταν την μεγάλη ανατροπή. Εκείνος εμφανίστηκε, ήταν πάλι εκεί, έβαλε στο 88' το δεύτερο για το 2-0, αλλά δεν προλάβαιναν οι Μαδριλένοι.


Ημιτελικά Champions League την αμέσως επόμενη χρονιά και η Ρεάλ πήγε στο Μόναχο με το υπέρ της 1-0, για να δώσει μία εκπληκτική διάλεξη. Στο 0-4, την βαρύτερη εντός ήττα της Μπάγερν στο θεσμό, ο ήρωας της Ρεάλ έβαλε τα δύο πρώτα και αφού σφράγισε την πρόκριση για τον τελικό, ακολούθησαν και ακόμα δύο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.


Και αφού αποκλείστηκε η Μπάγερν με μπροστάρη τον Σέρχιο Ράμος, ήρθε και το πιο επικό γκολ στην καριέρα του και ένα από τα πιο σπουδαία στα 114 της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης. Στον τελικό της Λισσαβώνας με αντίπαλο την Ατλέτικο και το τρόπαιο να χάνεται, ήρθε στο 94' και ισοφάρισε, με τους Μερένγκες να σηκώνουν μετά το 4-1 στην παράταση το 10ο τους μεγάλο ασημικό.


Για το 2014-'15 μπορεί να μην είχε κάποιο αντίστοιχα μεγάλο γκολ, αλλά στον τελικό του Μιλάνου τον Μάιο του 2016 και πάλι απέναντι στην συμπολίτισσα, ήταν εκείνος που έβαλε το γκολ της ομάδας του. Αυτή τη φορά προηγήθηκε σε εκείνο το 1-1, αλλά δεν έχει σημασία, καθώς και πάλι ήταν το πιο σημαντικό της σεζόν για την Ρεάλ, με την κούπα να γίνεται ξανά δική της, αυτή τη φορά στα πέναλτι.


Ως νικήτρια του Champions League πήγε στην κόντρα με την Σεβίλλη (νικήτρια του Europa League) για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή Ευρώπης. Στις καθυστερήσεις όλα έμοιαζαν χαμένα με τους Ανδαλουσιανούς στο 2-1, αλλά και πάλι ο Σέρχιο Ράμος με κεφαλιά ισοφάρισε και οι Μαδριλένοι πήραν την κούπα στην παράταση.


Για να φτάσουμε λοιπόν στην καινούργια εποποιία του αρχηγού της Ρεάλ στο 90', όπου ξέρανε την Μπαρτσελόνα και της έκλεψε όλη τη χαρά...

 

Τελευταία Νέα