Οι 100 καλύτεροι του 2016 (100-91)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2016 (100-91)

bet365

To 2016... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 100 μέχρι το 91.

100. Ουσμάν Ντεμπελέ (Ρεν/Ντόρτμουντ)

Όταν η λίστα είχε δημοσιευθεί πέρυσι, ο Ντεμπελέ είχε κάνει όλες κι όλες τρεις επαγγελματικές συμμετοχές ως βασικός με την Ρεν. Το γεγονός ότι βρέθηκε σε αυτήν φέτος δείχνει την τεράστια πρόοδό του. Είχε 10 γκολ σε 19 εμφανίσεις στην Ligue 1 στο πρώτο μισό του 2016, επιδόσεις που έφεραν και τη μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ, στην οποία έχει προλάβει να δείξει το τεράστιο ταλέντο του.

99. Πετρ Τσεχ (Άρσεναλ)

Έγινε ξεκάθαρο γιατί ο Μουρίνιο δεν ήθελε να πουλήσει τον Τσεχ στην Άρσεναλ όταν ήταν στην Τσέλσι. Ο 34χρονος απέδειξε γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Βενγκέρ και στην πρώτη του σεζόν κράτησε 16 φορές το μηδέν στην Premier League. Μπορεί οι Λονδρέζοι να μην κατέκτησαν τον τίτλο, όμως σίγουρα το φταίξιμο δεν ήταν του Τσεχ. Δεν τα πήγε καθόλου καλά στο EURO και μετά το τέλος του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική.

98. Μπλες Ματουιντί (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ο Ματουιντί πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή του με την Παρί, το τέταρτο στην καριέρα του, ενώ έπαιξε σε όλα τα ματς της Γαλλίας στο Euro. Παραμένει ένας από τους πληρέστερους μέσους στον κόσμο.

97. Χακίμ Ζιέχ (Τβέντε/Άγιαξ)

Για τους λάτρες της Eredivisie είναι απογοητευτικό ότι δεν έχει λάβει την απαιτούμενη προσοχή στην υπόλοιπη Ευρώπη. O 23χρονος είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος εδώ και δύο χρόνια. Κουβάλησε στους ώμους του την Τβέντε, οδηγώντας την στη σωτηρία υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, πετυχαίνοντας το 35% των γκολ της!

Το καλοκαίρι οι προτάσεις ήταν λίγες και αποδέχθηκε εκείνη του Άγιαξ. Ο Μαροκινός προσαρμόστηκε γρήγορα και σιγά-σιγά έχει την επιρροή που είχε στην προηγούμενη ομάδα του.

96. Ζοάο Μάριο (Σπόρτινγκ/Ίντερ)

Παίζει είτε στον άξονα είτε στα δεξιά, έκανε εκπληκτικά πράγματα με την Σπόρτινγκ. Εξαιρετική τεχνική, απίστευτο work rate, ευφυΐα. Έκανε τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα του στην κορυφή, μόνο και μόνο για να δει την Μπενφίκα και την περνάει στο νήμα.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο για την Πορτογαλία στο Euro, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό. Ο 23χρονος μετακόμισε στο Μιλάνο για την Ίντερ το καλοκαίρι και έχει ξεχωρίσει σε μία κακή σεζόν μέχρι τώρα για τους νερατζούρι.

95. Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα)

Το 2016 ο Σαλάχ έχει εμπλακεί άμεσα στα 27 από τα 34 γκολ της Ρόμα στη Serie A! Ακόμη και όταν ο Αιγύπτιος βρέθηκε στην περσινή λίστα έμοιαζε περισσότερο με επιθυμία. Από τότε, όμως, συνεχίζει να βελτιώνεται και αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα της πατρίδας του για πρόκριση στο Μουντιάλ το 2018.

94. Έβερ Μπανέγα (Σεβίλλη/Ίντερ)

Η μεταγραφή του δεν κέρδισε πολλά πρωτοσέλιδα εκτός Ιταλίας, όμως ήταν από τις καλύτερες του καλοκαιριού. Οδήγησε την Σεβίλλη στο τρίτο σερί Europa League και υπέγραψε ως ελεύθερος στην Ίντερ. Το ξεκίνημά του με τους νερατζούρι δεν είναι ούτε κρύο ούτε ζέστη, όμως παραμένει παίκτες που μπορεί να ρυθμίσει το τέμπο και να δημιουργήσει από τη μεσαία γραμμή.

93. Ζόνας (Μπενφίκα)

Κοιτάζοντας πίσω είναι απίστευτο να πιστέψεις ότι η Μπενφίκα απέκτησε αυτή τη μηχανή των γκολ χωρίς να ξοδέψει ευρώ το 2014. Πέτυχε 31 γκολ στην πρώτη του σεζόν και την επόμενη ανέβασε το νούμερο σε 36 σε όλες τις διοργανώσεις! Οι επιδόσεις του οδήγησαν την Μπενφίκα σε ακόμη ένα πρωτάθλημα, όμως έχει ακόμη περισσότερα να προσφέρει. Ο Ζόνας ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα την προηγούμενη σεζόν και έφτασε μέχρι και την εθνική Βραζιλίας, ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή του αναγέννηση.

92. Χουάν Μάτα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

«Είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην Premier League», λέει συχνά-πυκνά ο Τζέιμι Κάραχερ στο στούντιο του Sky Sports. Η παρουσία του 28χρονου μέσου στην Γιουνάιτεντ τέθηκε υπό αμφισβήτηση το καλοκαίρι, όταν υπέγραψε ο Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος κάποτε τον είχε πουλήσει, όμως δεν ήταν ανόητος να κάνει το ίδιο λάθος. Έχει πετύχει 10 γκολ στο 2016, αλλά έπεσε 18 θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα, δείχνοντας πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν 2015-16.

91. Γιούλιαν Μπραντ (Λεβερκούζεν)

Ο 20χρονος μέσος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του. Έγινε ο νεότερος παίκτες μετά τον μεγάλο Γκερντ Μίλερ, που σκοράρει σε έξι συνεχόμενα ματς στην Bundesliga στο τέλος της περσινής σεζόν και λογικά ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για το βραβείο Golden Boy φέτος. Είναι τέλειος για το σύστημα του Ρόγκερ Σμιντ στην Λεβερκούζεν, παίζοντας και στις δύο γραμμές, έχοντας έφεση στο γκολ και εκπληκτική τεχνική και δημιουργικότητα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα