Ετσι πάει η Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ετσι πάει η Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα

bet365

Το αήττητο 32άρι, η εξάποντη διαφορά, το ντουμπλάρισμα στον Μέσι. Ο Γιώργος Καραμάνος κοιτάζει πώς η Ρεάλ μπορεί να αισθανθεί ξανά «Calma» στο «Καμπ Νόου».

Την Πέμπτη γράφτηκε το αντίστοιχο κείμενο για την Μπαρτσελόνα. Και σε εκείνο, στο ξεκίνημά του υπήρχε η ίδια ακριβώς στοιχηματική αναφορά. Το να δίνει ο άσος σε Clásico οριακά πάνω από το 1.80, είναι ιεροσυλία. Πόσο μάλλον όταν το διπλό της Ρεάλ αγγίζει το 4.00! Μα καλά, αλήθεια λέμε τώρα; Για την Ρεάλ μιλάμε και όχι για την Σεβίλλη. Απ’ όπου και να το πιάσεις, δεν ταιριάζει. Στις 15 πρόσφατες επισκέψεις της στο «Καμπ Νόου» ηττήθηκε μόνο στις έξι. Το θέμα όμως είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία. Εχει να κάνει με την κατάσταση με την οποία πάνε στο ντέρμπι οι δύο γίγαντες και δεν γίνεται να μην βλέπεις την διαφορά…

Δεν είναι οι έξι βαθμοί που τις χωρίζουν, μα η αγωνιστική εικόνα. Οχι ότι οι Μαδριλένοι παίζουν μπαλάρα και δεν έχουν καρδιοχτυπήσει, όπως π.χ. την προηγούμενη αγωνιστική στο 2-1 με την Σπόρτινγκ Χιχόν. Ωστόσο, δείχνουν πως έχουν τον τρόπο και το μέταλλο του νικητή που τους έχει εμφυσήσει για τα καλά ο τρελός winner προπονητής τους και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παίρνουν αυτό που θέλουν. Κάπως έτσι έχουν φτάσει από εκείνη την ήττα τον περασμένο Απρίλιο από την Βόλφσμπουργκ, να τρέχουν το εκπληκτικό αήττητο των 32 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και να κυνηγούν το απόλυτο ρεκόρ του συλλόγου (34 ματς από την ομάδα του Λίο Μπεενάκερ το 1988-’89).

Πώς όμως θα μπορέσουν να διευρύνουν την επίδοσή τους, περνώντας από τη Βαρκελώνη; Ο Ζινεντίν Ζιντάν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και έτσι έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να εφαρμόσει το πρόσφατο σχέδιο που του χάρισε τον θρίαμβο στο «Βιθέντε Καλδερόν» επί της Ατλέτικο (δες ΕΔΩ την σχετική ανάλυση). Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ακριβώς το ίδιο, μιας και ο αντίπαλος έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και από την άλλη του λείπει ο κορυφαίος του, Μπέιλ, ενώ επιστρέφει ο Μπενζεμά στο 100% και είναι για την ενδεκάδα, στέλνοντας τον CR7 στα πλάγια.

Οπότε ο Ζιζού λογικά θα κληθεί να παίξει στην λογική των αντεπιθέσεων, αν και όποια ομάδα δημιούργησε πραγματικά πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα, έπαιξε ψηλά, πίεσε ψηλά, όπως π.χ. η Σοσιεδάδ την προηγούμενη αγωνιστική, που έπνιξε την πρώτη πάσα των Καταλανών. Στο «Καμπ Νόου« είναι αλήθεια όμως πως δεν μπορείς να ανέβεις ανεξέλεγκτα. Θα το πληρώσεις. Ο Κριστιάνο στα αριστερά δεν μπορεί να δίνει τις βοήθειες αμυντικά που έδινε ο Μπέιλ κόντρα στην Ατλέτικο. Και από το κέντρο συγκλίνοντας προς τα εκεί θα κινείται ο μεγαλύτερος μπελάς.

Το κλειδί για το κλείδωμα του Μέσι είναι να μην ανέβει πολύ η άμυνα και να υπάρχει ένας μπαλαντέρ μέσος που θα γεμίζει τον χώρο του Αργεντινού, παίζοντας μπροστά και λίγο πλάγια από τους αμυντικούς. Αυτόν τον κρίσιμο ρόλο θα κληθεί απόντος του Κρόος να παίξει ο Κόβατσιτς, μιας και μοιάζει απίθανο να ξεκινήσει μετά από τόσο μεγάλη απουσία ο Καζεμίρο. Ο Μεσι δεν έχει σκοράρει σε ντέρμπι εδώ και δύο χρόνια, οκτώ μήνες και 10 μέρες. Είναι τεράστιο το διάστημα για την κλάση του, ώστε να σκεφτείς ότι δεν θα το κάνει ούτε τώρα.

Για τον Ζιντάν και την κοινωνία της Ρεάλ τούτη είναι η μεγάλη ευκαιρία. Πάει εκεί μέσα με προβάδισμα έξι βαθμών για πρώτη φορά από το 2003. Η αμέσως προηγούμενη φορά όμως που έπαιξε στην Μπάρτσα με πλεονέκτημα πόντων, ήταν την 35η αγωνιστική του 2011-’12. Τότε δηλαδή που πήρε και το τελευταίο πρωτάθλημά της. Τότε που ο Ρονάλντο έβαλε το νικητήριο 1-2 και έκανε την κίνηση του. «Calma, aqui esto yo» τους είπε και καθάρισε έναν τίτλο. Απαντες στην Βασίλισσα θα ήθελαν να τον δουν να το επαναλαμβάνει…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος