Τα δικά τους clasico (vids)

Τα δικά τους clasico (vids)

bet365

Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ αύριο στο Καμπ Νου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τα μεταξύ τους ντέρμπι, στα οποία «καθάρισαν» ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εντάξει, ούτε την Αμερική... ανακαλύπτει κανείς, ούτε γίνεται «μάντης», αν πει ότι ένα ακόμη clasico στρέφεται γύρω από δύο ονόματα. Λιονέλ Μέσι εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο ή αλλιώς... Κριστιάνο Ρονάλντο εναντίον Λιονέλ Μέσι. Κάτι τόσο τετριμμένο τα τελευταία χρόνια, όσο και κάτι μοναδικό κάθε φορά. 21 τέρματα σε clasico μετράει ο Αργεντινός και 16 ο Πορτογάλος. Αύριο αναμένεται μία ακόμη μοναδική παράσταση στο Καμπ Νου και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τις πέντε καλύτερες εμφανίσεις - του καθενός - σε clasico.

Λιονέλ Μέσι

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (La Liga 10/3/2007)
Δεν είχε καν κλείσει τα 20 χρόνια, όταν σκόραρε για πρώτη φορά σε clasico. Σε κάθε τέρμα της Ρεάλ, η απάντηση λεγόταν Λιονέλ Μέσι. Τρία γκολ η «βασίλισσα», τρία γκολ και ο Αργεντινός, για το τελικό 3-3.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-6 (La Liga 2/5/2009)
Μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία ήταν μέσα στο Μπερναμπέου. Και φυσικά δε γινόταν να μην είναι πρωταγωνιστής ο Μέσι. Δύο γκολ και μία ασίστ στον Ανρί ήταν ο απολογισμός του, στο εκκωφαντικό 6-2.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-2 (Τσάμπιονς Λιγκ 27/4/2011)
Πρόκειται για το μοναδικό clasico στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, που σκόραρε είτε ο Μέσι, είτε ο Ρονάλντο. Στον πρώτο ημιτελικό της σεζόν 2010-11, ο Αργεντινός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του μέσα στο Μπερναμπέου, χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Supercopa 17/8/2011)
Μετά το 2-2 των δύο ομάδων στον πρώτο τελικό του ισπανικού σούπερ καπ, ο τίτλος κρίθηκε λίγες ημέρες μετά στο Καμπ Νου. Ασίστ για το 1-0 από τον Ινιέστα και δύο δικά του γκολ για το 2-1 και το τελικό 3-2 ήταν η... συνεισφορά του Μέσι, σε ένα ακόμη τρόπαιο, που έφερε την υπογραφή του.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4 (La Liga 23/3/2014)
Η τελευταία μεγάλη παράσταση του Αργεντινού στο Μπερναμπέου ήταν πριν από 2,5 χρόνια. Μετά την πρώτη ασίστ στον Ινιέστα, ο Μέσι κέρδισε μόνος του την Ρεάλ Μαδρίτης, σημειώνοντας χατ-τρικ (τα δύο γκολ με πέναλτι) στο τελικό 4-3 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (Copa Del Rey 20/4/2011)
Λίγες μέρες νωρίτερα είχε πετύχει σε έναν αγώνα πρωταθλήματος το πρώτο του γκολ σε clasico και στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου φρόντισε να κρίνει τον τίτλο. Με μία κεφαλιά στην παράταση έδωσε τη νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 και χάρισε στον Μουρίνιο το πρώτο του τρόπαιο με τη «βασίλισσα».

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (La Liga 21/4/2012)
Το πρώτο του “calma” προς τους φίλους της Μπαρτσελόνα, μέσα στο Καμπ Νου. Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Σάντσες, όμως το γκολ του Ρονάλντο στο 73’ έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη με 2-1, που την έφερε «αγκαλιά» με τον τίτλο.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (La Liga 7/10/2012)
Ουσιαστικά ένα παιχνίδι Μέσι εναντίον Ρονάλντο ήταν το συγκεκριμένο. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ, για να ακολουθήσουν δύο γκολ του Μέσι, που έδωσαν προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο Ρονάλντο ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην Ρεάλ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (Copa Del Rey 26/2/2013)
Το 1-1 στο πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό, στο Μπερναμπέου, έδινε ελαφρύ προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα, ενόψει του επαναληπτικού στο Καμπ Νου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, είχε αντίθετη άποψη και με δύο δικά του γκολ «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση, πριν διαμορφωθεί το τελικό 1-3 υπέρ της Ρεάλ.

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (La Liga 2/4/2016)
Το περσινό clasico του ισπανικού πρωταθλήματος, στο Καμπ Νου, έφερε την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί με τον Πικέ, η Ρεάλ είχε ισοφαρίσει με τον Μπενζεμά, με τον Πορτογάλο, λίγο πριν το φινάλε, να «εκτελεί» τους γηπεδούχους και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

 

Τελευταία Νέα