Το τέλος του Τουρέ

Το τέλος του Τουρέ

Gazzetta team
Το τέλος του Τουρέ

bet365

Ο Γιάγια Τουρέ επέστρεψε στην ενδεκάδα της Σίτι, όμως ο Stephen Tudor εξηγεί γιατί αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα.

Ο Γκουαρδιόλα πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τον Τουρέ προς έκπληξη όλων στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας. Για περίπου τρεις μήνες ο Ιβοριανός ήταν «ανεπιθύμητος» στους πολίτες και εκτός πλάνων του Καταλανού.

Τη στιγμή που οι συμπαίκτες του προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του νέου προπονητή, ο Τουρέ είχε βρεθεί σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμάχη ανάμεσα στον Γκουαρδιόλα και στον ατζέντη του, Σέλουκ. Όταν ο τελευταίος ανακάλυψε τον Σεπτέμβριο ότι ο έμπειρος μέσος είχε μείνει εκτός λίστας για το Champions League, αντέδρασε με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει: άρχισε να αμφισβητεί την ακεραιότητα του Καταλανού. Τόνισε ότι ο πελάτης του είχε «ταπεινωθεί».

Manchester City fans celebrate Yaya Toure's goal

Ο τεχνικός της Σίτι, πιστός στις αρχές του, κράτησε την ηρεμία του και διεμήνυσε ότι αν δεν ζητούσε συγνώμη, ο Τουρέ θα τελείωνε οριστικά. Οι εβδομάδες περνούσαν και όλα έδειχναν ότι η καριέρα του Ιβοριανού στους πολίτες είχε τελειώσει. Τότε, όμως ο Τουρέ μίλησε για «παρεξήγηση», άρχισε να προπονείται σκληρά, έχασε κιλά και έδειξε στον Γκουαρδιόλα ότι μπορεί να τον υπολογίζει.

Έτσι, ξεκίνησε για πρώτη μετά τον περασμένο Απρίλιο, κάτι που ήταν σοκ για πολλούς. Τότε, έγινε το... θαύμα και ο Τουρέ πέτυχε δύο γκολ, απόδειξη την ποιότητάς του. Το θέμα είναι ότι ίσως να ήταν και τα τελευταία του. Ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Ο Γκουαρδιόλα μίλησε ακόμη και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη λίστα για το Champions League ο Τουρέ, ενώ ο τελευταίος φάνηκε μετανιωμένος και έτοιμος να συνεχίσει. Οι οπαδοί συζητάνε για το πώς ο Καταλανός μπορεί να πάρει το μάξιμουμ από τον έμπειρο μέσο. Ίσως αυτό που λέει τα περισσότερα για το τι θέλει ο Ιβοριανός να είναι η σιγή του Σέλουκ.

Ο ενθουσιασμός είναι κάτι αναμενόμενο και κατανοητό. Όμως ξεφεύγει της λογικής. Αυτή η εμφάνιση του Τουρέ στην κατάσταση που είναι και στην ηλικία του ήταν μάλλον η εξαίρεση. Ήταν σαν να επέλεξε τον ιδανικό τρόπο να θυμίσει σε όλους ποιος είναι τη στιγμή που πλησιάζει το τέλος.

Ο Τουρέ απέδειξε ότι δεν έχει «πεθάνει», όμως πλέον η ποιότητα στη Σίτι είναι τέτοια, που περιστοιχίζεται από νεότερους παίκτες ίδια ποιότητας. Το πρόγραμμα είναι τόσο βαρύ, που οι πολίτες απλά δεν μπορούν να μείνουν κολλημένοι στο συναίσθημα και να ποντάρουν πολλά στον Ιβοριανό. Ο χρόνος του Γιάγια Τουρέ έχει, δυστυχώς, τελειώσει και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι οπαδοί της Σίτι είναι να τον ευχαριστήσουν για τις αναμνήσεις...

 

Τελευταία Νέα