Οι αριθμοί του derbi madrileño

Gazzetta team
Οι αριθμοί του derbi madrileño

bet365

Η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρεάλ στο Vicente Calderon και το Four Four Two του Gazzetta δίνει 10 ιστορικά γεγονότα για το derbi madrileño.

Σε ένα rivalry που είναι απόλυτα μοιρασμένο τα τελευταία χρόνια, Ατλέτικο και Ρεάλ κοντράρονται ξανά στο πλαίσιο της La Liga. Από τη μέρα που ανέλαβε την Ατλέτι ο Ντιέγο Σιμεόνε, οι Αιώνιοι της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν 7-7 νίκες και 6 ισοπαλίες σε 20 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και φέτος μάχοντας ξανά με φόντο μόνο την κορυφή της La Liga. Rojiblancos και Merengues συγκρούονται στο Vicente Calderon για τελευταία φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και το Four Four Two του Gazzetta γράφει ένα top-10 facts για το derbi madrileño...

Το πρώτο γκολ
Το πρώτο γκολ σε αγώνα ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Ρεάλ σημειώθηκε στο Vicente Calderon στις 16 Απριλίου του 1967. Ο Ενρίκε Καρδόνα σκόραρε για λογαριασμό των Rojiblancos σε ένα ιστορικό παιχνίδι για το rivalry των δύο ομάδων, το οποίο τελείωσε ισόπαλο. Γκρόσο και Βελόσο σκόραραν στη συνέχεια και γύρισαν το ματς για τους Merengues, όμως 3 λεπτά πριν το τέλος ο Αντελάρδο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η νίκη που η Ατλέτικο τόσο περίμενε
Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε καταφέρει να νικήσει την αιώνια αντίπαλό της στο Vicente Calderon μέχρι τη σεζόν 1970-71. Ο Λουίς Αραγονές ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τους γηπεδούχους καθώς σημείωσε δύο γκολ και το σκορ έκλεισε ο Γκάρατε.

Η μεγαλύτερη νίκη της Ατλέτικο
Τη σεζόν 1976-77 η Ατλέτικο πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στο γήπεδό της σε βάρος της Ρεάλ. Ο Ρουμπέν Κάνιο πέτυχε δύο γκολ για τους Rojiblancos και απο ένα οι Παναδέρο Ντίαθ και Μπεμέχο για το τελικό 4-0. Το αποτέλεσμα αυτό επαναλήφθηκε τη σεζόν 2014-15 όταν στους δύο πάγκους ήταν Ντιέγο Σιμεόνε και Κάρλο Αντσελότι.

Μόνο 2 χατ-τρικ
Μέχρι σήμερα έχουν παιχτεί 48 αγώνεςα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο πλαίσιο της La Liga στο Vicente Calderon και μόλις δύο παίκτες έχουν καταφέρει να πετύχουν τρία γκολ στο ίδιο παιχνίδι. Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Μπαλτάζαρ, της Ατλέτικο τη σεζόν 1988-89 και ο δεύτερος ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ τη σεζόν 2011-12.

Αυτός με τις περισσότερες κάρτες
Ο... εξαφανισμένος, Χουάν Κάρλος Αρτέτσε, κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο, είναι ο παίκτης που έχει δει τις περισσότερες κίτρινες στην ιστορία του derbi madrileño σε αγώνες στο Calderon. Με τις... επιδόσεις του, έκανε τους διαιτητές να του δείξουν συνολικά 6, δηλαδή 2 περισσότερες απ' ότι στον μετρ του είδους στις μέρες μας, Σέρχιο Ράμος.

Το πιο γρήγορο γκολ
Ο Χουάν Βιθκαΐνο σκόραρε για λογαριασμό της Ατλέτικο στο πρώτο λεπτό του αγώνα της σεζόν 1991-92, όμως αυτό δεν ήταν το πιο γρήγορο γκολ σε ντέρμπι στο Calderon. Ο μυθικός επιθετικός της Ρεάλ, Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο, βρήκε δίχτυα στα 31 δευτερόλεπτα το 2007-08, όμως την επόμενη σεζόν ο συμπαίκτης του, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, τον ξεπέρασε κατά ένα λεπτό. πετυχαίνοντας γκολ στα 30 δευτερόλεπτα.

Η μεγαλύτερη νίκη της Ρεάλ
Η πιο ευρεία νίκη της Ρεάλ στο «σπίτι» της Ατλέτικο ήρθε την περίοδο 2002-03. Τότε οι Blanos είχαν κάνει πάρτι από το πρώτο μέρος και τελικά επικράτησαν με το ιστορικό 0-4 με το Φαινόμενο και τον Ραούλ να πετυχαίνουν από δύο γκολ.

Πρώτος σκόρερ
Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, με 6 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν γίνει στο Calderon και ακριβώς από κάτω του είναι επίσης παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ο Ραούλ με 5. Με 4 ακολουθούν οι Ρουμπέν Κάνιο και Μπαλταζάρ της Ατλέτικο και οι Σαντιγιάνα, Μπουτραγκένιο και Κριστιάνο Ρονάλντο με 4.

Και με τις δύο φανέλες
Δέκα παίκτες έχουν παίξει σε αγώνα στην έδρα της Ατλέτικο με τις φανέλες και των δύο ομάδων. Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται οι Ούγκο Σάντσες, Εστεμπάν Σολάρι, Μπερντ Σούστερ, Μιγκέλ Σολέρ, Γκαρθία Κάλβο, Χουάν Εσνάιντερ, Πάκο Γιορέντε, Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες και Χοακίν Πάρα.

Το χειρότερο σερί
Η Ατλέτικο νίκησε με 3-1 την Ρεάλ τη σεζόν 1998-99, όμως η συνέχεια στα ντέρμπι με την αιώνια αντίπαλο έμελλε να γράψει ιστορία. Πέρασαν 15 χρόνια για να νικήσουν ξανά εντός έδρας τους Merengues οι Rojiblancos και το έκαναν τη 2014-15 με τη μεγάλη νίκη με 4-0.

 

Τελευταία Νέα