Οι «καταραμένοι» του ποδοσφαίρου

Οι «καταραμένοι» του ποδοσφαίρου

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει μία λίστα παικτών και ομάδων που έχει αποδειχθεί ότι τους ακολουθεί μία πρωτοφανής γκίνια.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, γενικότερα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν στα γούρια και ταυτόχρονα... στην γκίνια. Κάνουν πάντοτε τα ίδια πράγματα πριν τους αγώνες, φορούν τα ίδια ρούχα και άλλα πολλά, ώστε να τους φέρουν τύχη. Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι άλλοι, που ό,τι κι αν κάνουν (άγνωστο αν έχουν κάνει κάτι) έχουν μέσα τους μια γρουσουζιά και τίποτα δεν πάει καλά. Είτε ομάδες, είτε ποδοσφαιριστές. Σαν να μεταφέρουν μία πρωτοφανή κατάρα.

Ιγκόρ Ακινφέεβ
Στο ξεκίνημά του θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους νέους τερματοφύλακες παγκοσμίως και ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενδιαφέρονταν για την περίπτωσή του. Τελικά, ο Ρώσος γκολκίπερ δεν έφυγε ποτέ από την Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, την εστία της οποίας υπερασπίζεται 13 συνεχόμενα χρόνια. Μόνο που για μια δεκαετία βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του σε κάθε αγώνα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο τελευταίο ματς κόντρα στην Μονακό, ο Ακινφέεβ δέχθηκε γκολ για 41ο συνεχόμενο παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τελευταία φορά που κράτησε το μηδέν σε αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το 2006!

Μπενφίκα
Τα μοναδικά της ευρωπαϊκά τρόπαια τα έχει κατακτήσει το 1961 και το 1962. Η Μπενφίκα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης δύο διαδοχικές χρονιές, υπό τις οδηγίες του Μπέλα Γκούτμαν. Μετά από αυτές τις επιτυχίες, ο Ούγγρος προπονητής ζήτησε αύξηση μισθού από τη διοίκηση, η οποία όμως του αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Έτσι, ο Γκούτμαν αποχώρησε από τους «Αετούς της Λισαβόνας», με τον ίδιο να καταριέται την ομάδα να μην κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο στα επόμενα 100 χρόνια. Στα πρώτα... 54 έχει πιάσει, πάντως, με την Μπενφίκα να έχει φτάσει από τότε σε οκτώ τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων, χωρίς να έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Πέντε φορές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών (1963, 1965, 1968, 1988, 1990) και τρεις φορές στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ (1983, 2013, 2014). Μάλιστα, πριν τον τελικό του 1990, ο μεγάλος Εουσέμπιο πήγε στον τάφο του Γκούτμαν, ώστε να προσευχηθεί και να σπάσει η κατάρα.

Λεβερκούζεν
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές του 2000, της είχε κολλήσει το παρατσούκλι “Neverkusen”. Ο λόγος ήταν το γεγονός πως εκείνη την εποχή δεν κατακτούσε ποτέ (γι’ αυτό και το Never), όποιον τίτλο διεκδικούσε. Από το 1999 έως το 2002 τερμάτισε τρεις φορές στη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα, με το συγκεκριμένο παρατσούκλι να βγαίνει μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2001-02. Τότε, η Λεβερκούζεν όχι μόνο ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά ηττήθηκε και στους δύο τελικούς που αγωνίστηκε. Από την Σάλκε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, το ίδιο καλοκαίρι, πέντε παίκτες της Λεβερκούζεν ήταν στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας, που ηττήθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Βραζιλία. Μέχρι και σήμερα οι «ασπιρίνες» δεν έχουν κατακτήσει ποτέ την Μπουντεσλίγκα.

Άαρον Ράμσεϊ
«Καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα», λέει η γνωστή παροιμία και στην περίπτωση του Ουαλού άσου ταιριάζει... γάντι. Δεν είναι τυχαίο πως όποτε σκοράρει ο Ράμσεϊ, άπαντες ψάχνουν να βρουν ποιο θα είναι το επόμενο «θύμα» του. Κυριολεκτικά. Γιατί πολύ απλά, όποτε σκοράρει, κάποιος διάσημος φεύγει από τη ζωή. Οσάμα Μπιν Λάντεν, Στιβ Τζομπς, Μουαμάρ Καντάφι, Γουίτνεϊ Χιούστον, Πολ Γουόκερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ντέιβιντ Μπάουι και Άλαν Ρίκμαν είναι... μόνο κάποιοι από αυτούς που πέθαναν, λίγες ώρες μετά από κάποιο τέρμα του ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ. Ευτυχώς, το τελευταίο διάστημα έχει σταματήσει η κατάρα. Στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται και ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Στις 14 Νοεμβρίου 2009 ο Ράμσεϊ σκόραρε με την εθνική του ομάδα και δύο μέρες αργότερα (σαν σήμερα) έφυγε από τη ζωή ο άσος της Λάρισας.

 

Τελευταία Νέα