Αμπρέου, ένας... σύγχρονος νομάς!

Gazzetta team
Αμπρέου, ένας... σύγχρονος νομάς!

bet365

Είναι... τρελός και του αρέσει, αλλάζει ομάδες σαν τα πουκάμισα και μετά τη Λα Κορούνια καμία ομάδα δε βρήκε το ξόρκι για να τον κρατήσει. Ο Αμπρέου έσπασε το ρεκόρ μεταγραφών.

Αμπρέου και δεν είναι καλά!!! Ο Σεμπάστιαν είναι... λόκο με το ποδόσφαιρο και σπάει κάθε ρεκόρ! Εννέα χώρες, 23 ομάδες, 22 χρόνια μπάλα και ο Αμπρέου τρελαίνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με 28 μεταγραφές! Αρκετοί ποδοσφαιριστές... αρρωσταίνουν στις μετακινήσεις, για κάποιους η προσήλωση σε μια ομάδα είναι ιερή, για τον Σεμπάστιαν Αμπρέου πάλι δε σημαίνει τίποτα. Η τελευταία μεταγραφή του στη Βραζιλιάνικη Μπανγκού έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφών, αφού ήταν η 28η στην καριέρα του.

Ο Ουρουγουανός μπήκε στα 40, αλλά... μυαλό δεν έβαλε και συνεχίζει να απειλεί τις αντίπαλες άμυνες. Δεν θέλει να «κολλάει» κάπου για καιρό και οι μετακινήσεις του ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Αρχισε την καριέρα του από τη Ντιφενσόρ και η συνέχεια είχε: Σαν Λορέντζο, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Γκρέμιο, Τεκος, Σαν Λορέντζο (δαν.), Νασιονάλ, Κρου Αζούλ, Αμέρικα, Τέκος (δαν.), Νασιονάλ, Σιναλόα, Μοντερέι, Σαν Λουίς, Τίγκρες, Ρίβερ Πλέιτ, Μπεϊτάρ, Σοσιεδάδ, Αρης, Μποταφόγκο, Φιγκεϊρένσε, Νασιονάλ, Ροζάριο, Αούκας, Σολ ντε Αμερικα, Σάντα Τέλκα, Μπανγκού.

Είναι ένας 40αρης με 22 χρόνια καριέρας, έχει 251 ματς σε club και 94 γκολ. Με την Εθνική Ουρουγουάης έπαιξε σε 90 ματς και σκόραρε 26 φορές. Μπορεί να πήρε 28 μεταγραφές, αλλά τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του ήρθαν με τη φανέλα της χώρας του. Ποιος θα ξεχάσει το Μουντιάλ του 2010, όταν είχε πετύχει το νικητήριο γκολ απέναντι στη Γκάνα... Το 2011 ήταν βασικό στέλεχος της Σελέστε στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα. Ενας... σύγχρονος νομάς ο Ουρουγουανός, ο οποίος γύρισε εννέα χώρες και κανείς δεν ξέρει αν η Μπανγκού θα είναι ο τελευταίος του σταθμός. Με... ξόρκια τον κράτησαν στη Γαλικία και ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε πως έμεινε έξι (!) χρόνια στην ίδια ομάδα, στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Αλλωστε, οι Ντεποτιβίστας δαπάνησαν κοντά στα 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Σαν Λορέντζο και ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην καριέρα του.


Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη γκολάρα που πέτυχε τον Ιανουάριο του 1998 κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο 3-1 της Σοσιεδάδ.

Οι χειρότερες του στιγμές ήταν οι πρώτες του παρουσίες σε Τέκος, Σαν Λορέντσο, Νασιονάλ, Αμέρικα όπου δεν έκανε σεφτέ.

Κέρδισε πρωτάθλημα με τη Νασιονάλ, αναδείχθηκε πρωταθλητής με τη Σαν Λορέντσο και ξαναπήρε τα πάνω του. Ακόμα μια κούπα στο ενεργητικό του, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ!

Το ταξίδι όμως συνεχίζεται για τον Λόκο, από το Ελ Σαλβαδόρ και τη Σάντα Τέκλα στη Βραζιλία. Για πόσο ακόμα θα συνεχίσει; Τρελός είναι ό,τι θέλει κάνει!

 

Τελευταία Νέα