Κλάσνιτς, είσαι τεράστιος!

Κλάσνιτς, είσαι τεράστιος!

bet365

Ολοκλήρωσε την αιμοκάθαρση διάρκειας πέντε ωρών, φόρεσε τα αθλητικά του παπούτσια, μπήκε στο γήπεδο και οδήγησε τη Βέρντερ στον Τελικό. Μπράβο παιχταρά...

Η είδηση της σοβαρής κατάστασης της υγείας του Ιβάν Κλάσνιτς συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Αλλωστε, ο Κροάτης φορ χρειάζεται μια τρίτη μεταμόσχευση νεφρού, αφού η μοίρα του έδειξε το άσχημό της πρόσωπο! Ωστόσο, ο Κλάσνιτς δεν παραιτείται από τον αθλητισμό και αποδεικνύει πως η θέληση για ζωή κάνει θαύματα.

Ο πρώην killer της Βέρντερ Βρέμης δεν ξέχασε την τέχνη του γκολ και στο τουρνουά βετεράνων πέτυχε επτά γκολ στο 9-9 με τη Μπόχουμ στον ημιτελικό. Τι και αν τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται στο ειδικό κέντρο για αιμοκάθαρση, τι και αν αυτή η επώδυνη διαδικασία κρατά πέντε ώρες κάθε φορά, ο Κροάτης μπήκε στο γήπεδο κεφάτος, ορεξάτος και πεινασμένος για μπάλα «Όταν η ζωή σου είναι σε μια κλωστή, θα μαθαίνεις να δέχεσαι τα παιχνίδια της μοίρας» τόνισε.

Εξάλλου, οι γιατροί του το είπαν ξεκάθαρα: «Αν θες να ζήσεις, πρέπει να βρεις ένα νέο νεφρό» και φυσικά δεν ζήτησαν καν από τον αδελφό του, αφού αποδείχθηκε πως τα όργανα των μελών της οικογένειας του είναι μη συμβατά, καθώς το σώμα του 36χρονου έχει δημιουργήσει αντισώματα. Η ευτυχία του Κλάσνιτς είναι πλέον συνδεδεμένη με την δυστυχία μιας άλλης οικογένειας, αφού μόνο από έναν κλινικά νεκρό μπορεί να λάβει το νεφρό.

Ο αδελφός του Γιόζιπ βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ιβάν όσο και αν πιέζει «Ναι, ο Γιόζιπ είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα γιατί δε μπορεί να βοηθήσει. Θα πάω βήμα- βήμα. Αν όλα πάνε καλά τότε θα είναι το μεγαλύτερο δώρο» είπε ο Κλάσνιτς.

Σύμφωνα με το γερμανικό Ίδρυμα μεταμόσχευσης οργάνων, περίπου 8000 ασθενείς περιμένουν για ένα νέο νεφρό, και ο μέσος χρόνος αναμονής είναι έξι με επτά χρόνια. Μέχρι τότε η ζωή του Κλάσνιτς εξαρτάται από την αιμοκάθαρση. Τρεις φορές την εβδομάδα επισκέπτεται το αιματολογικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και ακολουθείται ειδική διαδικασία που διαρκεί πέντε ώρες. Ο ίδιος προσπαθεί να μπει και στη λίστα της Κροατίας, ωστόσο κάτι τέτοιο απαγορεύεται...

Κάθε μέρα που περνά ο Κλάσνιτς αποδεικνύει πως είναι μαχητής και ικανός να κερδίσει ακόμα έναν αγώνα, τον σημαντικότερο! Αυτή τη φορά βοήθησε τη Βέρντερ να φτάσει σε έναν τελικό, άγνωστη λέξη τα τελευταία χρόνια και για τους Βετεράνους. Πέτυχε 10 γκολ, μια κεφαλιά, τέσσερα με το αριστερό, πέντε με το δεξί, κέρδισε τον τίτλο του MVP, του πρώτου σκόρερ, αλλά όχι και την κούπα.

Θα τα κατάφερνε και σε αυτό, αλλά ένα διάστρεμμα στον τελικό με τη Μπραουνσβάιγκ τον άφησε εκτός πλάνων. Ο ίδιος… πετούσε και το μοναδικό που θύμιζε τη σοβαρή του κατάσταση ήταν ένα stent στο δεξί του μπράτσο που μετρούσε το επίπεδο των αιμοφόρων αγγείων.

- Η βασική φωτό είναι από το Budenzauber.

 

Τελευταία Νέα