Μπαζντάρεβιτς: «Βόσνιος Μήτρογλου και Τζέκο on fire»

Μπαζντάρεβιτς: «Βόσνιος Μήτρογλου και Τζέκο on fire»

bet365

O Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς είναι χαρούμενος με ενδεκάδα χωρίς Μανωλά, ετοιμάζει πρόταση... σοκ σε Μήτρογλου και τονίζει πως με τον φορμαρισμένο Τζέκο η Βοσνία έρχεται στην Αθήνα για τη νίκη!

O Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς και η ομάδα του έρχονται στην Αθήνα για τον... τελικό! Τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη χώρα μας τον ανησύχησαν, ωστόσο το βλέμμα του στρέφεται μόνο στη νίκη! Η απουσία του Μανωλά τον κάνει πιο κεφάτο, αλλά όταν… σκέφτεται τον Μήτρογλου πονοκεφαλιάζει και προτείνει να του βγάλει βοσνιακό διαβατήριο! Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας μιλάει στο FourFourTwo του Gazzeta για τη ματσάρα της Κυριακής.

Στο τελευταίο μεγάλο ματς η Βοσνία γνώρισε βαριά ήττα από το Βέλγιο. Εχει ξεπεράσει το σοκ;

Ηταν ένα άσχημο βράδυ, όπου μας έλειψε η συγκέντρωση και η πειθαρχία. Κάναμε λάθη που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Ναι, το Βέλγιο έχει εξαιρετικό σύνολο, αλλά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Η ομάδα μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, επιθυμεί διακαώς την πρόκριση κι ερχόμαστε στην Ελλάδα να νικήσουμε. Έχουμε τους ίδιους στόχους με την αντίπαλό μας και όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά πόσο κρίσιμο είναι το ματς. Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε».

Ο χαμένος... χάνεται; Τι σας κάνει αισιόδοξο;

Ο χαμένος δεν χάνεται, αλλά ξέρει πως θα μείνει πίσω στην κούρσα της πρόκρισης. Εγώ ακόμα πιστεύω πως το Βέλγιο δεν έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα δικά μας ματς με την Ελλάδα είναι... καυτά και ο νικητής παίρνει το πάνω χέρι για την επόμενη φάση. Αισιοδοξώ γιατί διαθέτω μια ποιοτική ομάδα. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, οι παίκτες μου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και η ομάδα είναι πανέτοιμη. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα κι αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή της Ελλάδας.

Η Ελλάδα παρουσιάζεται μεταμορφωμένη σε αυτά τα προκριματικά. Εχετε μελετήσει καλά την ομάδα του Σκίμπε;

Αρχίζω με το γεγονός πως είναι μια ποιοτική ομάδα και διαθέτει παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Ημουν σίγουρος πως η Ελλάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον όμιλο. Ο Σκίμπε έχει προσθέσει πειθαρχία, αμυντική σταθερότητα και τρέφω μεγάλο σεβασμό για την ομάδα. Εχουμε δει όλα τα παιχνίδια του ομίλου, η Ελλάδα είναι πολύ καλή στα μετόπισθεν, έχει γρήγορους παίκτες, αλλά απέναντί της θα βρει μια πολύ ποιοτική ομάδα.

Χωρίς Μανωλά στην ενδεκάδα της Ελλάδας, πιστεύετε πως ο Τζέκο θα έχει ευκολότερο έργο; Πως αντιδράσατε σε αυτή την είδηση;

Ο Μανωλάς είναι στους καλύτερους αμυντικούς της Ευρώπης, ξέρει καλά το παιχνίδι του Τζέκο. Ναι, χάρηκα, είναι πιο εύκολο για μας, αυτά όμως μένουν στα λόγια. Πάντως, κοιτάζω το ρόστερ της Ελλάδας και βλέπω παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Παπασταθόπουλος, ο Τοροσίδης και διαπιστώνω πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας.

Πως περιμένετε την Ελλάδα;

Η τακτική θα έχει τον πρώτο λόγο. Η Ελλάδα παίζει εντός έδρας, θα προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά από τα πλάγια, έχει γρήγορους παίκτες. Θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευθούμε κενά και να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Απέναντι στον πιο φορμαρισμένο φορ, τον Τζέκο υπάρχει ο Μήτρογλου! Πως θα τον αντιμετωπίσετε;

Θα του προτείνω να βγάλει διαβατήριο βοσνιακό. Σκεφτείτε την τετράδα επιθετικών που θα έχω!!! Απίθανο και μόνο που το σκέφτομαι… Αυτό όμως δε γίνεται, οπότε οι αμυντικοί μου θα κάνουν τα πάντα για να μη δημιουργήσει κινδύνους. Είμαι ευτυχισμένος που βλέπω τον Τζέκο σε αυτή την κατάσταση, είναι τεράστιος επιθετικός και είναι… on fire. Αισιοδοξώ πως θα βρει δίχτυα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...