Βλέπεις Κάρικ; Είναι καλό!

Βλέπεις Κάρικ; Είναι καλό!

bet365

Εξι ματς βασικός, έξι νίκες! Μήπως ο Μουρίνιο να αλλάξει γνώμη για τον Κάρικ; Ηταν πάντως ο αγαπημένος του Σερ Αλεξ, κάτι ήξερε ο Σκωτσέζος.

Ο Φέργκιουσον θα μπορούσε να υποβιβάσει ακόμα και τον Πογκμπά και να περάσει στο βασικό σχήμα τον Κάρικ. Αλλωστε, ο Σκωτσέζος ήταν μεγάλος θαυμαστής του έμπειρου μέσου. Ακόμα κι όταν πήρε σύνταξη συνέχιζε να τον αποθεώνει. Τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο διεθνής Βρετανός ήταν 33 ετών ο Φέργκιουσον τον είχε χαρακτηρίσει «Καλύτερο κεντρικό στο αγγλικό ποδόσφαιρο». Στην τελευταία του χρονιά στη Μάντσεστερ μόνο ο Φαν Πέρσι είχε περισσότερα παιχνίδια από τον Κάρικ. Με τον Μουρίνιο και πριν το ματς με τους Κύκνους, ο 35χρονος μέσος μετρούσε μόλις δώδεκα λεπτά στην Premier League. Απίθανα πράγματα…


Κόντρα στη Σουόνσι η Μάντσεστερ ήταν ομάδα, γέμισε τις τρύπες στο κέντρο και είχε ισορροπία. Ο Μάικλ Κάρικ έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός στην Premier League και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να κυριαρχήσει με το... καλημέρα! Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι αριθμοί! Ολοκλήρωσε το 95% των μεταβιβάσεών του, βγήκε κερδισμένος σε όλες τις μάχες που έδωσε στο α' μέρος, πήγαινε πρώτος στην μπάλα κι έδωσε το παράδειγμα στους συμπαίκτες του για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στο γήπεδο.

Η Γιουνάιτεντ πήρε το ματς με πειστική εμφάνιση και η ερώτηση των δημοσιογράφων στον Μουρίνιο ήταν η αναμενόμενη «Γιατί δεν παίζει ποιο συχνά ένας παίκτης που είναι μόλις λίγους μήνες μεγαλύτερος από τον Ζλάταν...». Η απάντηση όμως του Πορτογάλου ήταν αφοπλιστική «Δεν είναι δυνατό να συμβεί αυτό, θα το ήθελα, αλλά δε μπορώ. Για τον ίδιο λόγο που δεν μπορώ να πάω εγώ κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Ο Κάρικ όμως ήταν πολύ καλός και μας βοήθησε αρκετά...».

To... τρελό στατιστικό είναι πως με τον 35χρονο μέσο βασικό σε έξι φετινά ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) η Γιουνάιτεντ έχει πάρει μόνο νίκες. Ο Κάρικ είναι το «όπλο» που χρειάζεται η ομάδα. Με αυτόν όλα είναι διαφορετικά, το ανασταλτικό κομμάτι λειτουργεί καλύτερα, ενώ οι Πογκμπά, Ζλάταν και Ρούνεϊ έχουν χώρους και περισσότερες επιλογές. Γκολ ο Γάλλος, δυο τέρματα ο Σουηδός και ισάριθμες ασίστ ο αρχηγός της Μάντσεστερ στο Λίμπερτι. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται και την επιστροφή του Σβαϊστάιγκερ, αλλά σε καμία περίπτωση ο Γερμανός δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερα από τον Κάρικ. Με τον 35χρονο βασικό ήρθαν νίκες με Λέστερ, Νορθάμπτον, Σίτι και Φενέρμπαχτσε.

Ο Πορτογάλος θα ευχόταν ο έμπειρος μέσος να ήταν δέκα χρόνια νεότερος, όμως συνειδητοποίησε πως με αυτόν δίπλα του ο Πογκμπά λειτουργεί καλύτερα. «Αλλο να είναι 25 κι άλλο 35 ετών. Αυτή είναι η λογική των πραγμάτων. Αλλά είναι εντυπωσιακός, δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Πρέπει να το διαχειριστώ σωστά» είπε ο Special One πριν το ματς με τη Σουόνσι και στην Ουαλία είδε αυτά που χρειάστηκε.

Οι κινήσεις του Κάρικ στο γήπεδο άφησαν... άφωνο τον Μουρίνιο, ήταν ο παίκτης που έκοβε, έραβε και μοίραζε, προσφέροντας έτσι στον Πογκμπά και τον Ρούνεϊ την πολυτέλεια να κάνουν δημιουργικά αρκετά πράγματα. Σίγουρα οι Κόκκινοι δεν μπορούν να περιμένουν από τον 35χρονο ό,τι μπορούν να περιμένουν από Ράσφορντ ή Ερέρα, από την άποψη να παίζει τέσσερα, πέντε, έξι διαδοχικά ματς. Ωστόσο, είναι αυτός που θα δώσει σταθερότητα, ελευθερία στους συμπαίκτες του.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μετά το τέλος του ματς ανέφεραν πως ο Πογκμπά βλέπει περισσότερο γήπεδο όταν έχει με ασφάλεια τη μπάλα στα πόδια του, ξέροντας πως ο Κάρικ θα... καθαρίσει όταν χρειαστεί. Η Γιουνάιτεντ θα πάρει ανάσες, ωστόσο ακολουθούν τέσσερα ματς σε έντεκα ημέρες και ο Μουρίνιο ήδη σκέφτεται πως ο πρώην διεθνής Αγγλος μπορεί να παίξει βασικός στα δυο από αυτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...