Η κορυφαία... 11άδα του Ρονάλντο (vids)

Η κορυφαία... 11άδα του Ρονάλντο (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Η κορυφαία... 11άδα του Ρονάλντο (vids)

bet365

Με αφορμή την ανανέωση του Κριστιάνο, το «FFT» του gazzetta.gr επιλέγει τα 11 καλύτερα γκολ απ' όσα έχει σημειώσει σε La Liga και Copa del Rey.

Εχει περισσότερα γκολ από συμμετοχές στο πρωτάθλημα (265 τέρματα σε 244 ματς) και τώρα που υπέγραψε την επέκταση συμβολαίου έως το 2021 το ρεκόρ του θα εκτοξευτεί στην στρατόσφαιρα. Επειδή λοιπόν έχει μπροστά του μέλλον και θα γράψει πολλά ακόμα το κοντέρ, επιλέξαμε τα 10 πιο όμορφα τεμάχιά του στην La Liga από το 2009 μέχρι σήμερα +1 από το Copa del Rey. Θυμηθείτε και απολαύστε...

Τα γκολ είναι τοποθετημένα ημερολογιακά και όχι με σειρά προτίμησης!


1. Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα 5-0
Δεκέμβριος του 2009 και ο Κριστιάνο έχει αρχίσει με το καλημέρα να κλέβει τις καρδιές των Μαδριλένων στην πρώτη σεζόν του στο club. Το σκορ είναι στο 4-0 και η μπάλα φτάνει στα πόδια του, για να χορέψει την αντίπαλη άμυνα και τον πορτιέρο και να σκοράρει το τελικό 5-0.


2. Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-0
Φεβρουάριος του 2010, συνεχίζει να τρελαίνει στην πρώτη σεζόν του στην Μαδρίτη. «Θύμα» η Βιγιαρεάλ και αυτό με τρομερή βολίδα-φάουλ, με την μπάλα να φεύγει από αριστερά και να καταλήγει στο απέναντι παράθυρο.


3. Σαραγόσα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
Πηγαίνει Δεκέμβριο του 2010 στο «Ρομαρέδα» και καθαρίζει την Σαραγόσα. Κάνει το 0-2 με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο δεξί παράθυρο και το τελικό σκορ γράφει 1-3 για τους Μαδριλένους.


4. Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
Δεν είναι μόνο η απογείωση, το άλμα του στον Θεό, αλλά και η σημαντικότητα του γκολ. Η κεφαλιά του στο 103' της παράτασης του τελικού Κυπέλλου στο «Μεστάγια» τον Απρίλιο του 2011, σκοτώνει την Μπαρτσελόνα και δίνει την πρώτη κούπα στην εποχή Ζοσέ Μουρίνιο.


5. Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-4
Εκείνη η έξοδος στο «Ροσαλέδα» τον Οκτώβριο του 2011 θα του μείνει αξέχαστη. Με δικό του χατ τρικ η Ρεάλ πέρασε με 0-4 από την έδρα της Μάλαγα, αλλά κάθε γκολ είχε την στιγμή του. Στο χαλαρό πρώτο του ήταν που χόρεψε με τον Μαρσέλο το χιτ της εποχής «Ai se eu te pego». Και το δεύτερό του ήταν όμορφο, καθώς άδειασε αντιπάλους πριν σκοράρει. Το τρίτο όμως, εκείνη η απογείωση και το ανάποδο τακούνι στον αέρα -αλά Ιμπρα- έχει μείνει δικαίως στα highlights.

6. Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε 3-1
Πιο τηλεκατευθυνόμενο δεν γίνεται. Απλά δεν υπάρχει η καμπύλη που πήρε η λόμπα στο σουτ του έξω από την περιοχή, σε εκείνο το 3-1 επί της Λεβάντε τον Φεβρουάριο του 2012.


7. Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
Φεβρουάριος του 2012 και η Βαγιεκάνο πιέζει ασφυκτικά, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες. Και ξαφνικά ο Κριστιάνο κάνει το απίθανο. Τακουνάκια έχουν βάλει πολλοί, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο και τόσο μακριά από την εστία, μέσα από τόσα σώματα. Και έτσι η Ρεάλ το πήρε με 0-1.


8. Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 5-1
Αυτό το πέμπτο τεμάχιο της Ρεάλ στο 5-1 επί της Οσασούνα τον Μάρτιο του 2012, έχει μείνει διάσημο όχι μόνο επειδή ο CR7 το έστειλε από τα 30 μέτρα, αλλά κυρίως για τον πανηγυρισμό. Ποιος δεν θυμάται τον Πορτογάλο να το απολαμβάνει και να αυτοαποθεώνεται, δείχνοντας τον τετρακέφαλό του.


9. Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
Ακόμα δεν έχει δημιουργήσει την ομάδα του ο Τσόλο Σιμεόνε και η Ρεάλ κάνει πλάκα στην συμπολίτισσα. Ο Ρονάλντο σημειώνει χατ τρικ για το 1-3 τον Απρίλιο του 2012 και εσείς διαλέξτε εάν το φάουλ στο 0-1 ή η μακρινή λόμπα στο 1-2 είναι καλύτερη.


10. Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 2-2
Μάιος του 2014 και η Βαλένθια αντέχει με το 1-2 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Πορτογάλος πετάγεται και με επικό εναέριο τακουνάκι σώζει τον βαθμό.


11. Λα Κορούνια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-8
Πίσω βήματα, εκτός ισορροπίας τρελό άλμα και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Ηταν το ένα από τα τρία γκολ του στο «Ριαθόρ», όταν η Ρεάλ ταπείνωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 την Λα Κορούνια με το ιστορικό 2-8.

 

Τελευταία Νέα