Κόκκινος συναγερμός στην Αλεξάνδρεια!

Gazzetta team
Κόκκινος συναγερμός στην Αλεξάνδρεια!

bet365

Απίθανα πράγματα... Ειδικές δυνάμεις, μυστικές υπηρεσίες, εξτρεμιστές και στη μέση ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Συναγερμός στην Αίγυπτο.

Μόλις χθες αναφερθήκαμε στον... παράλογο αυτοαποκλεισμό του 23χρονου επιθετικού της Αλκμααρ, αφού το μακρύ χέρι του Ιράν απαγορεύει σε όλους τους υπηκόους του να επισκεφθούν το Ισραήλ. Οι Ολλανδοί φοβήθηκαν για το μέλλον του παίκτη, της οικογένειάς τους και φυσικά ο ποδοσφαιριστής έμεινε και στα δυο ματς με τη Μακάμπι εκτός αποστολής. Το ποδόσφαιρο δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Μουντιάλ! Η Αίγυπτος φιλοξενεί τη Γκάνα και στο στόχαστρο μπήκε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Αβρααμ Γκραντ. To ποδόσφαιρο λοιπόν ξανά στο στόχαστρο εξτρεμιστών, αυτή τη φορά Αιγύπτιων που είδαν έναν αγώνα ως αφορμή για να εκφράσουν το μίσος τους.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου έδωσαν στην Ομοσπονδία της χώρας ένα σχέδιο εξτρεμιστών οπαδών, σύμφωνα με το οποίος ο Ισραηλινός τεχνικός της Γκάνας θα δεχόταν επίθεση στις 13 Νοεμβρίου και στο ματς των προκριματικών. Πρόκειται για ένα οργισμένο σχέδιο, που εξαπέλυε απειλές για τη ζωή του Γκραντ στην Αλεξάνδρεια. «Σχεδιάζουν να κάνουν κακό στον ίδιο, γιατί δε θέλουν να εισέλθει σε αιγυπτιακό έδαφος» τονίζει άνθρωπος της αιγυπτιακής Ομοσπονδίας. Ο Ισραηλινός τεχνικός εξέφρασε την ανησυχία του για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και τονίζει πως η συγκεκριμένη πόλη της Αιγύπτου δεν αποτελεί ασφαλές μέρος για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ghana coach Avram Grant

Μπορεί οι δυο πλευρές να έχουν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία το 1979, μπορεί οι σχέσεις των δυο χωρών να έχουν εξομαλυνθεί αρκετά με την άνοδο του Στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στην εξουσία της Αιγύπτου, ωστόσο υπάρχουν πολλοί Αιγύπτιοι που βλέπουν με εχθρικό μάτι αυτή την προσέγγιση. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το 2011, όταν χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές είχαν εισβάλλει στην ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο. Μάλιστα, είχε χρειαστεί η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να επέμβουν οι αιγυπτιακές δυνάμεις καταδρομών και να σώσουν έξι διπλωμάτες που είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό της Πρεσβείας.

Οι πληροφορίες θέλουν τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας να έχουν συλλάβει ήδη εξτρεμιστές οπαδούς, ωστόσο η Ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένη να αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις για την ασφάλεια του έμπειρου τεχνικού «Η Γκάνα είναι μια ομάδα όπως όλες οι άλλες που επισκέπτονται την Αίγυπτο. Δεν θα δείτε καμία αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας. Δεν μας νοιάζει από ποια χώρα είναι ο προπονητής. Γνωρίζουμε καλά τις δυνατότητες των δυνάμεων ασφαλείας και την ικανότητά τους να προφυλάξουν τους Ισραηλινούς» τονίζεται από την Ομοσπονδία, ωστόσο θεωρείται σίγουρο πως ο Γκραντ θα έχει στραμμένα πάνω του και τα βλέμματα Ισραηλινών.

Εξάλλου, οι υπηρεσίες της χώρας του φέρεται να έχουν κάνει ήδη τις απαιτούμενες ενέργειες για να μην υπάρξει το παραμικρό. Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην Αλεξάνδρεια, περισσότεροι από 75.000 οπαδοί στο γήπεδο και ο συναγερμός είναι κόκκινος!

 

Τελευταία Νέα