Αν σωθεί και φέτος...

Gazzetta team
Αν σωθεί και φέτος...

bet365

Η νίκη αγνοείται στο Σάντερλαντ και στη... Ντέρμπι χαμογελούν! Ο Μόγιες έχασε τη... μπάλα και το τελεσίγραφο της απόλυσης είναι ήδη στα χέρια του.

Και πως να σωθεί... Ναι, τα τελευταία χρόνια η Σάντερλαντ φροντίζει να διαψεύδει το Νησί και στο τέλος κάθε σεζόν να πανηγυρίζει την παραμονή της στα σαλόνια. Πέρσι, στις... καθυστερήσεις του πρωταθλήματος έριξε τη μισητή της αντίπαλο, Νιούκαστλ, αν και το θαύμα πιστώνεται στον Αλαρνταϊς και τον Ντεφόε, δυο μεγάλες προσωπικότητες. Ο πρώτος λείπει και βλέπει την αγαπημένη του ομάδα από τις εξέδρες και ο δεύτερος προσπαθεί με τα… θηρία και η πίεση τον καταβάλλει.

Τι θα συμβεί φέτος; «Αισθάνομαι οίκτο γι αυτόν» σχολίασε ο Αρσέν Βενγκέρ για τον Ντέιβιντ Μόγιες μετά την τεσσάρα στο στάδιο του Φωτός. Βέβαια, δεν πήρε μόνος του το λόγο ο Αλσατός, αλλά ρωτήθηκε για το τραγικό ξεκίνημα της αντιπάλου! Ναι, η Σάντερλαντ με δυο πόντους έπειτα από δέκα ματς έχει το χειρότερο ρεκόρ στην Premier League παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Μάντσεστερ Σίτι του 1995-96!

Και τι γίνεται τώρα; Παρά τις έντονες πιέσεις, το αφεντικό της ομάδας, ο Ελις Σορτ δεν είναι διατεθειμένος να προβεί στην έβδομη αλλαγή προπονητή την τελευταία πενταετία, έστειλε το τελεσίγραφο στον Μόγιες, ώστε να είναι ήσυχος με τη συνείδησή του. Τι έλεγε; Νίκες με Μπόρνμουθ και Χαλ για να ξεκολλήσει η Σάντερλαντ από τον πάτο και να έχει ελπίδες παραμονής. Κι όμως υπάρχουν αρκετοί στο συμβούλιο της ομάδας που στηρίζουν τον Σκωτσέζο τεχνικό και τονίζουν πως ένας υποβιβασμός θα ταράξει την ομάδα, αλλά θα τη βοηθήσει να χτιστεί ξανά, έτσι όπως γίνεται με τη Νιούκαστλ. Ποιος όμως μπορεί να πει στους φίλους της ομάδας πως η μάχη... χάθηκε από το Νοέμβρη;;; Το ρεκόρ της Σίτι έσπασε και οι πιο δύσπιστοι τονίζουν πως η ομάδα δεν αποκλείεται να σπάσει κι αυτό της Ντέρμπι Κάουντι, δηλαδή της χαμηλότερης συγκομιδής σε μια χρονιά. Μπορεί τα Κριάρα να συγκέντρωσαν μόλις 11 βαθμούς, αλλά είχαν τουλάχιστο μια νίκη στην πρώτη δεκάδα αγώνων.


Ο Μόγιες τονίζει πως η ομάδα του είναι βελτιωμένη, αδικείται αρκετά, και πως η νίκη είναι θέμα χρόνου να έρθει. Πόσα… θέλει για να τρελάνει τους φίλους της ομάδας; Ο 53χρονος κόουτς συμπλήρωσε 937 ημέρες χωρίς νίκη σε πάγκο της Πρέμιερ Λιγκ, και την τελευταία φορά που πήρε το τρίποντο… χάνεται στις 5 Απριλίου του 2014. Τότε, ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδε τους «κόκκινους διαβόλους» να επικρατούν εκτός έδρας της Νιούκαστλ με 4-0. Ο ίδιος έχει χάσει τα αποδυτήρια, δεν δίνει ευκαιρίες σε νέους ποδοσφαιριστές και οι επιλογές του σε παίκτες – κλειδιά έχουν αποτύχει. Η Σάντερλαντ αναζητούσε με τον Μόγιες στον πάγκο τη σταθερότητα, αλλά ο Σκωτσέζος αποτυγχάνει να νικήσει ξανά την πίεση.

Τη σεζόν 2014-15 η ομάδα απώλεσε 25 εκατ. λίρες το 2014 – 2015 και ήταν η 3η πιο μεγάλη απώλεια από τις έξι top ομάδες της κατηγορίας που έχουν χάσει πολλά. Τώρα, οι Μαυρόγατες διανύουν την 10η σερί σεζόν στην Πρέμιερ, που είναι η πιο μεγάλη τους σε διάρκεια μετά την πρώτη φορά που βρέθηκαν στα σαλόνια το 1958. Τον Δεκέμβρη όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους… Αν η ομάδα έχει ελπίδες παραμονής τότε θα ενισχυθεί και ο Μόγιες θα πάρει λευκή επιταγή να φέρει παίκτες που μπορούν να πετύχουν το στόχο. Αν όμως οι επόμενες εβδομάδες βρουν την ομάδα κολλημένη στον πάτο, τότε ο 53χρονος θα πάρει μαζί του στην έξοδο κι άλλα μεγάλα ονόματα, ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία και να αρχίσει το χτίσιμο για την Τσάμπιονσιπ.

 

Τελευταία Νέα