Ετσι φτάσαμε στο... 26-1!

Gazzetta team
Ετσι φτάσαμε στο... 26-1!

bet365

Oι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και όταν οι αθλητές μένουν πιστοί στις αξίες τους, το αποτέλεσμα θα είναι δυνατό! Η Ραπίντ διαλύθηκε, σκορπίστηκε, αλλά ο Νικουλάε καταφέρνει να κολλήσει τα κομμάτια της.

Πρωτοσέλιδο ξανά στον Τύπο της Ρουμανίας η Ραπίντ! Αυτή τη φορά αιτία δεν ήταν τα σοβαρά χρέη, ο υποβιβασμός της και στο τέλος η διάλυσή της, αλλά το ρεκόρ των τερμάτων που πέτυχε σε αγώνα πρωταθλήματος! Η Ραπίντ διέλυσε με 26-1 την αντίπαλό της (ουραγός με παθητικό 115 τερμάτων) σε ματς για την 4η κατηγορία και βρέθηκε στην κορυφή! Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το ξέσπασμα άνευ προηγουμένου;

Μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Ρουμανίας, με χιλιάδες οπαδούς από πίσω της αδυνατούσε να πατήσει στα πόδια της την τελευταία πενταετία. Από το 2012 κι έπειτα η Ραπίντ αδυνατούσε να σταθεροποιηθεί οικονομικά, άστοχες μεταγραφικές κινήσεις, λανθασμένος προγραμματισμός και δάνεια που ολοένα αυξάνονταν. Ο εκατομμυριούχος Μολδαβός επενδυτής, Βαλερί Μοράρου αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα και παρά την πώληση του 27% δεν κατάφερε να βρει λύσεις... Τα χρέη συσσωρεύονταν, η διοίκηση αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, υποβιβάστηκε, πήρε ξανά την άνοδο, αλλά τα όνειρα σωτηρίας χάθηκαν τον Ιούνιο του 2016!

Η Ραπίντ βρέθηκε στα δικαστήρια και υπέστη τη... μεγαλύτερή της ήττα, αφού για το χρέος των 4 εκατ. ευρώ «καταδικάστηκε» σε υποβιβασμό. Κανείς δε φρόντισε σε δέκα ημέρες να βοηθήσει τη σωτηρία της ομάδας, οι υποσχέσεις έμειναν... υποσχέσεις και στις 13 Ιουνίου αποφασίστηκε η διάλυσή της! Ποια ήταν όμως η αντίδραση για την επόμενη σεζόν; Καμία... Η ομάδα δε βρήκε καμία στήριξη και η ιστορία 90 ετών μαζί με το σήμα της Ραπίντ «Giulești-Valentin Stănescu».

Tο 2000 στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα Ανδρών της Ραπίντ, ο Ντανιέλ Νικουλάε κέρδιζε το πρωτάθλημα, τέσσερα χρόνια αργότερα έπαιρνε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα και το 2006 ολοκλήρωνε μια εξαιρετική περίοδο με την κατάκτηση του κυπέλλου και την παρουσία στα προημιτελικά του UEFA. Μέσα σε μια εξαετία πέτυχε περισσότερα από 40 γκολ, αναγκάζοντας την Οσέρ να τον αποκτήσει «Φεύγω από την ομάδα της καρδιάς μου, αλλά κάποια στιγμή θα επιστρέψω». Το έκανε για μια σεζόν το 2014, βοήθησε τη Ραπίντ να μείνει στην κατηγορία, ενώ φρόντισε να βάλει χρήματα στα ταμεία του συλλόγου με τη μεταγραφή του στην Αστρα! Πρωταθλητής με τη νέα του ομάδα, αλλά οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται… «Δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα μου σε αυτή την κατάσταση, ίσως ήρθε η στιγμή να βοηθήσω διαφορετικά».

Σχετική εικόνα

Το πε και το κάνε και μαζί με τον… βετεράνο Πάνκου, αλλά και με τον Δήμαρχο της πόλης στο πλάι τους αγόρασαν το σήμα, φόρεσαν τις φόρμες κι εκτός από οικονομικά βοήθησαν και αγωνιστικά! Μαζί και ένας παλαίμαχος ο Οβίντιου Μπούρκα ο οποίος εκτός από χρήματα, έβαλε σωστές ιδέες, αλλά και ένα εξαιρετικό πλάνο! Τα νέα μυαλά, με την καρδιά γεμάτη… Ραπίντ είναι αποφασισμένα να αλλάξουν και την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της Ρουμανίας. Αλλωστε, στο ρουμάνικο πρωτάθλημα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα τα χρήματα. Η κατάρρευση έρχεται από την ασυδοσία, την έλλειψη αξιών και την ανικανότητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για rapid bucuresti

«Είμαστε νέοι, είμαστε φιλόδοξοι και θα τα καταφέρουμε. θα υπάρχουν κάποιοι φίλαθλοι που θα μας πιστέψουν για τις ιδέες μας. θα υπάρξουν άλλοι που θα είναι δύσπιστοι, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε. Και θα υπάρξουν άλλοι που, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε, θα διαφωνούν μαζί μας. Δεν θα μας εμποδίσουν» ήταν το μήνυμα της επιτροπής σωτηρίας και τα... υπόλοιπα στο γήπεδο! Η Ραπίντ με μπάτζετ 320.000 ευρώ ετοιμάζει την καλύτερη επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια!

 

Τελευταία Νέα