Ο πιο τρελός οπαδός του κόσμου

Γιώργος Καραμάνος
Ο πιο τρελός οπαδός του κόσμου

bet365

Ο Σεμπαστιάν Καρέρα ταξίδεψε πήγαιν' έλα 3.000 χλμ., για να δει την ομάδα του στη Β' κατηγορία της Χιλής. Ηταν μόνος του στην εξέδρα και έχασε το ειδικό βραβείο της FIFA από τους Περουβιανούς.

Ηταν περίεργο να το βλέπει, να το βλέπεις κι εσύ. Ενα όνομα. Ενας άσχετος, άγνωστος απλός, καθημερινός τύπος να δίνει μία ξεχωριστή μάχη στα... μαρμαρένια αλώνια της μπάλας. Ο Σεμπαστιάν Καρέρα βρισκόταν τη Δευτέρα στην τριάδα της FIFA για το βραβείο “The Best” και κοντραριζόταν με όλους τους Περουβιανούς και όλους τους Ιάπωνες. Για την ακρίβεια όχι εντελώς με όλους, αλλά με όσους από δαύτους βρέθηκαν πρόσφατα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελικά νίκησαν οι Περουβιανοί, μα σε ατομικό επίπεδο, ο Καρέρα κέρδισε την αναγνώριση του να θεωρείται αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα ο πιο τρελός οπαδός του κόσμου.

Ολα ξεκίνησαν οταν έγινε η κλήρωση του περσινού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας στη Χιλή. Πρόκειται για την ίσως πιο μακρόστενη χώρα της υφηλίου και γι' αυτό οι ομάδες χωρίζονται σε γεωγραφικές ζώνες. Ωστόσο, αυτή τη φορά η Πουέρτο Μοντ που βρίσκεται εντελώς στο Νότο, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Κοκίμπο, η οποία εδρεύει στα μέσα της χώρας και τον Βορρά. Κάπως έτσι λοιπόν οι παίκτες της πρώτης ήξεραν ότι κατά την επίσκεψή τους εκεί για την αναμέτρηση τον Οκτώβριο του 2017, δεν θα είχαν καμία υποστήριξη από τους φίλους τους.

Μόνο που δεν θα ήταν έτσι. «Με το που είδα την κλήρωση, το πήρα αποφασιστικά. “Θα πάω”, είπα στη γυναίκα μου και προετοίμασα το ταξίδι. Δεν με ένοιαζε που έπρεπε να διανύσω 1.500 χλμ. Για να φτάσω κι άλλα τόσα για να επιστρέψω. Ανέβηκα εντελώς μόνος μου στο λεωφορείο, ταξίδεψα για δύο μέρες και έφτασα λίγο πριν τον αγώνα», εξηγεί ο Καρέρα, ο οποίος βγήκε στην εξέδρα και δεν είχε κανέναν άλλον δίπλα του. Μα δεν τον απασχόλησε. Από την αρχή μέχρι το τέλος φώναζε και τραγουδούσε όρθιος.

Και οι παίκτες του έκαναν το μεγαλύτερο δώρο απ' όλα. Εκαναν το διπλό και μετά το 1-2 έτρεξαν κοντά του. Τον αποθέωσαν, φώναξαν το όνομά του κι εκείνος προσπάθησε να αναλύσει την ποδοσφαιρική μούρλα του: «Η γυναίκα μου καταλαβαίνει. Ξέρει ότι έτσι αισθάνομαι για την Πουέρτο Μοντ. Είναι η ομάδα μου και η... ερωμένη μου», λέει γελώντας.

Μόνο που κάποιοι θεώρησαν ότι οι Περουβιανοί έκαναν περισσότερο θόρυβο στο Μουντιάλ κι έδωσαν σε εκείνους το βραβείο. Κανείς όμως στον κόσμο δεν έχει την δική του τρέλα και αγάπη για μία άγνωστη μικρή ομάδα. Και όπως λέει ο ίδιος: «Περιμένω να παίξουμε κάποτε και στο Κόπα Λιμπερταδόρες, για να κάνω ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια. Τα ταξίδια της ζωής μου για την μπάλα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα