Τα δεδομένα για ΑΕΚ - Ντα Σίλβα, η εμπειρία και η κίνηση αλληλεγγύης!

Δημήτρης Βέργος
Τα δεδομένα για ΑΕΚ - Ντα Σίλβα, η εμπειρία και η κίνηση αλληλεγγύης!

bet365

Το όνομα του 33χρονου στόπερ της Ρεν «παίζει» για την ΑΕΚ. Τα δεδομένα της περίπτωσής του, η εμπειρία που θέλει να προσθέσει η Ένωση στο κέντρο της άμυνας και η πρόσφατη κίνηση ανθρωπιάς!

Το όνομα του Νταμιάν Ντα Σίλβα είναι αυτό που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ για τη θέση του κεντρικού αμυντικού που αναζητεί. Στην Ένωση είχαν θέσει άλλωστε ως προτεραιότητα την ενίσχυση της άμυνας το ερχόμενο καλοκαίρι και στο πρόσωπο του 33χρονου στόπερ της Ρεν έχουν εντοπίσει τα χαρακτηριστικά του παίκτη που θέλουν να προσθέσουν στο δυναμικό της ομάδας για τη συγκεκριμένη θέση.

Η εμπειρία που έχει ο Ντα Σίλβα σε συνδυασμό με τα ηγετικά του στοιχεία είναι δύο σημεία – κλειδιά που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ψάχνοντας έναν «αντι-Τσιγκρίνσκι» ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο Ντα Σίλβα άλλωστε φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της γαλλικής ομάδας, με την οποία έχει γεμάτες χρονιές την τελευταία τριετία αποτελώντας αναντικατάστατο στέλεχος στην αμυντική της γραμμή. Μάλιστα έχει μαζί της παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο καθώς έφτασε να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League.

Πρόκειται για έναν δυναμικό στόπερ, που έχει τη δυνατότητα να «χτίσει» από πίσω όντας καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ την ίδια στιγμή είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά καθώς συχνά προωθείται και έχει τη δυνατότητα και να σκοράρει σε στατικές φάσεις. Συν τοις άλλοις σε όλη την καριέρα του αποτελούσε την «κολόνα» της άμυνας στις ομάδες που αγωνιζόταν έχοντας συνεχώς 30 συμμετοχές και πάνω κάθε χρονιά στα γαλλικά γήπεδα.

Αυτά είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά που έχουν δει οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τους έχουν κάνει να ξεχωρίσουν τον Ντα Σίλβα, μιας και αναζητούν έναν κεντρικό αμυντικό που θα καθοδηγεί στα μετόπισθεν. Όπως διαβάσατε από χθες, μεταξύ της Ένωσης και της πλευράς του παίκτη έχουν υπάρξει κάποιες πρώτες επαφές, όμως θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν μιλάμε για κάποια εύκολη περίπτωση. Αντιθέτως καθώς πρόκειται για έναν έμπειρο στόπερ από την πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, που αγωνίζεται σε καλή ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος και δεν αποκλείεται από τη στιγμή που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται να έχει κι άλλους μνηστήρες.

Το συμβόλαιο του Ντα Σίλβα στη Ρεν ανέρχεται στα 700.000 ευρώ ετησίως και ήδη έχει πρόταση ανανέωσης από τη γαλλική ομάδα, στην οποία ακόμα όμως δεν έχει απαντήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 33χρονος Γάλλος στόπερ δεν θα βρει τα ίδια χρήματα σε ένα διετές ή τριετές συμβόλαιο που αξιώνει είτε στη Ρεν είτε αλλού. Ο σύλλογος της Βρετάνης βέβαια σαφώς και θέλει να τον κρατήσει καθώς αποτελεί τον αρχηγό και βασικότατο παίκτη του ρόστερ και αυτό σίγουρα αποτελεί ένα εμπόδιο για την ΑΕΚ. Επιπλέον, όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή η Ένωση δεν έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν βάζει σε δισταγμούς έναν ξένο παίκτη να δώσει το οριστικό «ναι» σε πρόταση.

Κλείνοντας την αναφορά μας στα δεδομένα της περίπτωσης του Ντα Σίλβα και στα χαρακτηριστικά του που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αξίζει να σταθούμε σε μια κίνηση ανθρωπιάς στην οποία προχώρησε πρόσφατα ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός της Ρεν. Μαζί με τον συμπαίκτη του Γιόνας Μαρτέν προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βοηθώντας τους άστεγους της πόλης της Βρετάνης. Ο Ντα Σίλβα γύρισε τους δρόμους της Ρεν δίνοντας είδη πρώτης ανάγκης σε όσους ζουν στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια. Μια κίνηση που έδειξε την αλληλεγγύη του Ντα Σίλβα και γενικότερα του ποδοσφαίρου ως κοινωνικού φαινομένου και την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα