Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Ξάνθη 3-1

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος της Ξάνθης επί της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-1 και σκόρερς τους Σουντανί (5') - Ελ Αραμπί (42') και αυτογκόλ του Φασίδη (52'). Με πέναλτι από λάθος του Σεμέδο μείωσαν οι φιλοξενούμενοι (71' Κάστρο).

Ο Ολυμπιακός - σε μία βραδιά με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση καθώς κόσμος και ΠΑΕ απέτισαν τον δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 - επικράτησε της Ξάνθης με 3-1 έχοντας διακριθέντες κυρίως τους Ελ Αραμπί, Σουντανί, Τσιμίκα και έτσι επανήλθε στην κορυφή. Οι δύο πρώτοι σκόραραν και ενώ είχε αυτογκόλ ο Φασίδης. Η Ξάνθη μείωσε με τον Κάστρο με πέναλτι.

ΜΕ 4-2-3-1 & ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ, ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΗΜΑ Η ΞΑΝΘΗ
Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με Σα πορτιέρε, άμυνα με Ομάρ, Τσιμίκα, Μπα και Σεμέδο, κέντρο με Γκιγιέρμε - Μπουχαλάκη και τριάδα με Σουντανί, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον φορ Ελ Αραμπί. Με σχηματισμό φυσικά στο 4-2-3-1.

Για την Ξάνθη στο 4-2-3-1 ο Αμπάντ ήταν ο κίπερ και στην άμυνα δεξιά ο Φασίδης, Καρασαλίδης και Λισγάρας τα δύο στόπερ και Κασάδο αριστερά. Κέντρο με Σόσα και Κοβάσεβιτς και άκρα με Θυμιάνη - Μπαριέντος. Ο Εντουάρντο Τεσεϊρα ήταν σε ρόλο πίσω από τον φορ Κάστρο.

ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ
Στο 5ο λεπτό ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική κίνηση, έκλεψε ψηλά την μπάλα από τον Κοβάσεβιτς και πάσαρε στον Σουντανί που με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 11' μετά από κεφαλιά του Βαλμπουενά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Σουντανί από πολύ καλή θέση είχε κεφαλιά λίγο έξω. Στο 13ο λεπτό ο Ομάρ είχε ένα σουτ εκτός περιοχής που ήταν καλό και έφυγε έξω. Στο 14' ο Φασίδης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σα. Αμέσως μετά από μπαλιά του Ομάρ και κεφαλιά του Μπουχαλάκη η μπάλα πήγε ελάχιστα έξω. Στο 22' ο Σουντανί είχε ένα σουτ πάνω στον Λισγάρα με τους παίκτες των γηπεδούχων να ζητούν πέναλτι για χέρι.

Στο 28' ο Αμπάντ έβγαλε με γροθιές ένα φάουλ του Βαλμπουενά. Στο 29' ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με εξαιρετική κίνηση και σέντρα του Τσιμίκα και κεφαλιά του Σουντανί. Στο 39' ο Αμπάντ έβγαλε δύσκολα ένα καλό σουτ του Τσιμίκα που έγινε εκτός περιοχής. Στο 42' ο κίπερ της Ξάνθης έβγαλε πάλι ένα σουτ του Ολυμπιακού. Του Γκιγιέρμε αυτήν την φορά.

ΤΟ 2-0 ΣΤΟ 43' Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Στο 43ο λεπτό ο Ελ Αραμπί από δημιουργός έγινε σκόρερ. Μετά το φάουλ του Βαλμπουενά ευρισκόμενος σε πολύ καλή θέση έκανε το 2-0 σε μία φάση που ελέγχθηκε και από το VAR για πιθανότητα οφσάιντ και δόθηκε το ΟΚ.

ΜΠΑΛΙΑ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ΦΑΣΙΔΗΣ ΣΤΟ 53'
Στο 53ο λεπτό ο Φασίδης στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα προ του Μασούρα έβαλε αυτογκόλ. Η φάση βγήκε μετά από γύρισμα του Σουντανί. Στην συνέχεια η Ξάνθη από λάθος της άμυνας και του Σεμέδο πήγε να βγάλει καλή φάση αλλά ο Σα επενέβη δύο φορές και "καθάρισε" τον κίνδυνο. Οι Ακρίτες απείλησαν και στην συνέχεια με ένα σουτ που έβγαλε ο Σα. Ήταν σουτ του Εντουάρντο Τεσεϊρα. Στο 67' ο Ελ Αραμπί είχε χαμένο τετ α τετ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΜΕΔΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ ΚΑΙ 3-1 Ο ΚΑΣΤΡΟ
Στο 71ο λεπτό ο Κάστρο μείωσε σε 3-1 με πέναλτι από τον Σεμέδο στον Στάρτζεον. Ο διαιτητής αφού περίμενε το VAR καθώς φάνηκε να είναι μαρκάρισμα εκτός της περιοχής τελικώς έδωσε πέναλτι που το έκανε γκολ ο Κάστρο για το 3-1. Ο Σεμέδο για την λανθασμένη αντίδρασή του πήρε και κίτρινη. Στο 88' ο Μουλέν είχε ένα φάουλ έξω. Στο 92' ο Χασάν δεν μπόρεσε να βρει γεμάτα την μπάλα για να σκοράρει με προβολή. Το ματς έκλεισε στο 3-1.

MVP: Ελ Αραμπί. Τρομερός παίκτης. Έφτασε στα 15 γκολ στο πρωτάθλημα ενώ είχε και ασίστ. Με διαφορά από τους κορυφαίους επιθετικούς που είχε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Έφτασε και τις 6 ασίστ στην κατηγορία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Σουντανί έχει κάνει το 1-0 και έχει συμμετοχή στην φάση του 3-0 και ο Τσιμίκας έχει κάνει φοβερή δουλειά αμυντικά και δημιουργικά. Ο Βαλμπουενά προσπάθησε αισθητά και συνέβαλε στο κράτημα, το κουβάλημα της μπάλας και την "φθορά" των αντιπάλων με φάουλ. Ο Αμπάντ είχε αρκετές καλές αποκρούσεις και προσπάθησε. Μεσοεπιθετικά εδώ μπαίνουν για την Ξάνθη οι Στάρτζεον και Κάστρο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα άκρα της Ξάνθης. Είχαν μεγάλα θέματα και αμυντικά αλλά και μεσοεπιθετικά. Και η άμυνά της δεν στάθηκε στο ύψος της. Αρνητικός στο β' μέρος για τον Ολυμπιακό ο Σεμέδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Κοβάσεβιτς στην φάση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού. Χάνει την μπάλα από τον Ελ Αραμπί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο ξεκίνημα τα περισσότερα "θέματα" της διαιτησίας είχαν να κάνουν με τα φάουλ και τις κάρτες. Με φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι στο α' μέρος ενώ η φάση του 2ου γκολ του Ελ Αραμπί ελέγχθηκε από το VAR για πιθανότητα οφσάιντ και δόθηκε το ΟΚ στην συνέχεια. Σωστή η υπόδειξη για οφσάιντ στην φάση με το ακυρωθέν τέρμα του Σουντανί. Υπόδειξη που φάνηκε να δίνεται για τον εκτεθειμένο Ομάρ στο ξεκίνημά της. Για το πέναλτι του Σεμέδο η φάση φάνηκε να έχει γίνει εκτός περιοχής (η παράβαση στον Στάρτζεον) αλλά το VAR έδειξε πέναλτι και κίτρινη. Ήταν πάντως λανθασμένη αντίδραση του Πορτογάλου μπακ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ανώτερος ο Ολυμπιακός σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Σουντανί και Ελ Αραμπί αλλά και τον Τσιμίκα πήρε το παιχνίδι. Η Ξάνθη επεδίωξε να σταθεί όσο πιο καλά γινόταν και βρήκε και γκολ στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (72' Φορτούνης), Σουντανί, Μασούρας (60' Λοβέρα) και Ελ Αραμπί (83' Χασάν).

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57' Μουλέν), Θυμιάνης, Τεσέϊρα, Εντουάρντο (67' Στάρτζεον), Μπαριέντος (81' Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα