ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0

bet365

Ντέρμπι στα... ρηχά. ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν είχαν μεγάλες ευκαιρίες, δεν είχαν ένταση, δεν είχαν και γκολ και έμειναν στο 0-0! Στο +2 από τον ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι», αλλά με ματς περισσότερο. Κόκκινη στο 88' ο Σιμόες.

Σε ένα ντέρμπι με λίγες φάσεις, πολλά φάουλ και αρκετή τακτική, ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0, με τους «ερυθρόλευκους» να κινδυνεύουν να πέσουν από την κορυφή σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ τη Δευτέρα και τους «κιτρινόμαυρους» να μένουν για 13ο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς νίκη. Η Ένωση ήταν συμπαγής αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις, με τον Ολυμπιακό να «πατάει» καλύτερα στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο να έχει δοκάρι στο 61’ με τον Γκιγέρμε στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ΑΕΚ καθώς ο Σιμόες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στα τελευταία λεπτά.

Ημίχρονο με ελάχιστες συγκινήσεις και γρήγορη αλλαγή Ολιβέιρα

Ο Καρέρα ξεκίνησε με τον πιο αναμενόμενο σχηματισμό, δηλαδή αυτόν του 4-3-3, αλλά επιφύλασσε έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Νέλσον Ολιβέιρα απέναντι στο 4-3-3 του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος επέλεξε τελικά τον Σισέ αντί του Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας. Η Ένωση ξεκίνησε πιέζοντας ψηλά τον Ολυμπιακό και πατώντας την περιοχή, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς όταν στο 4’ ο Μασούρας έβγαλε σε αντεπίθεση τον Μπουχαλάκη απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση. Ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο ξεκίνησε το ντέρμπι έπεσε στη συνέχεια. Η Ένωση προσπαθούσε να απειλήσει με βαθιές μπαλιές από την άμυνα, οι οποίες όμως δεν είχαν τύχη, ωστόσο και από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μαρτίνς δεν έβρισκαν τους χώρους για να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους στην κιτρινόμαυρη περιοχή. Αποτέλεσμα; Φάσεις σε καμία από τις δύο εστίες.

Ο Καρέρα βλέποντας την ΑΕΚ να μην κυκλοφορεί την μπάλα στον άξονα απέναντι στους Μπουχαλάκη, Καρέρα και Γκιγέρμε, με τον Λιβάια εκτός παιχνιδιού στην κορυφή και με τον Σιμάνσκι να δείχνει «τρακαρισμένος», αποφάσισε μια γρήγορη αλλαγή. Στο 31’ πέρασε τον Ολιβέιρα στην επίθεση, τραβώντας τον Λιβάια στα άκρα και φέρνοντας τον Μάνταλο κεντρικά σε ένα 4-2-3-1. Οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν μετά από αρκετή ώρα τελική με ένα σουτ του Κρίστιτσιτς λίγο έξω από την περιοχή στο 41’ και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον Ολυμπιακό να απειλεί κυρίως από κόρνερ (6), τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Δοκάρι ο Γκιγέρμε, κόκκινη ο Σιμόες, στο μηδέν το ντέρμπι

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να φτάνει στην πρώτη της μεγάλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ όταν στο 47’ ο Μάνταλος με μια φοβερή κάθετη βρήκε τον Λιβάια μέσα στην περιοχή, αλλά το γυριστό πλασέ του Κροάτη στην κίνηση απέκρουσε ο Σα. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 53’ με τον Μπουχαλάκη να κάνει μια όμορφη προσωπική ενέργεια να μπαίνει προς την περιοχή, αλλά ο Βράνιες έβαλε σωτήρια το πόδι του, παραχωρώντας κόρνερ στο σουτ που επιχείρησε ο μέσος των ερυθρόλευκων. Οι δύο αυτές φάσεις έδωσαν κάποιο ρυθμό στο ματς, με την ΑΕΚ να έχει άλλη μια τελική σε αντεπίθεση στο 56’ αλλά το σουτ του Λιβάια από τα όρια της περιοχής δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σα. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε πάντως να απειλεί από στατικές φάσεις και μία τέτοια στο 61’ θα μπορούσε να είχε φέρει το γκολ. Ο Βαλμπουενά έφερε… γλυκά την μπάλα στην περιοχή, ο Βράνιες έκανε λάθος διώξιμο με το κεφάλι αλλά το σουτ του Γκιγέρμε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα!

Ο Καρέρα άλλαξε ξανά σχηματισμό σε 4-1-4-1 με τους κιτρινόμαυρους στο 65’ έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Μάνταλου να δημιουργούν μια καλή στιγμή, αλλά το φαλτσαριστό αριστερό του Βέρντε από πλάγια θέση πέρασε δίπλα από το κάθετο. Ο Μαρτίνς δύο λεπτά αργότερα πέρασε τον Λοβέρα στη θέση του Μασούρα, «φρεσκάροντας» τα άκρα του. Ο ρυθμός είχε πέσει ξανά, με πολλά φάουλ, και μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο οι δύο ομάδες περίμεναν το παραμικρό λάθος για να «χτυπήσουν» και να πάρουν το τρίποντο. Στο 77’ ο Αλμπάνης αντικατέστησε τον Βέρντε, με τον Καρέρα να ψάχνει τρόπο να κάνει την ΑΕΚ απειλητική από τα «φτερά» καθώς οι χώροι δεν βρίσκονταν στον άξονα. Ο Μαρτίνς στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό αποφάσισε να περάσει λίγο αργότερα τον Σουντανί στη θέση του Καμαρά, κι ενώ η ΑΕΚ είχε μια ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του Βράνιες έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου πέρασε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Το γυριστό του Ελ Αραμπί στο 84’ δεν ανησύχησε τον Μπάρκα που μπλόκαρε εύκολα. Δύο λεπτά αργότερα τα αίματα… άναψαν σε ένα μαρκάρισμα του Σιμόες πάνω στον Βαλμπουενά, με τον Πορτογάλο μέσο να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και την ΑΕΚ να μένει με δέκα. Ο Καρέρα αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Λιβάια με τον Σβάρνα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο και τον Μαρτίνς να απαντάει με τον Φορτούνη, βγάζοντας τον Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός πίεσε στις καθυστερήσεις, αλλά το ντέρμπι έμεινε στο μηδέν…

MVP: Ο Βράνιες ήταν σταθερότατος στην άμυνα, με πολλές κερδισμένες μονομαχίες και πολύ πάθος, καθαρίζοντας αρκετές φορές την μπάλα από την κιτρινόμαυρη περιοχή.

Στο ύψος του: Ο Μπουχαλάκης ήταν πολύ καλός, είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του ματς, ενώ έτρεξε πολύ και έβγαλε μαχητικότητα στον χώρο του κέντρου.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νέλσον Ολιβέιρα πέρασε στο 31’ αλλά δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του ντέρμπι απειλητικός.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια τέτοια στιγμή που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία από τον Σλοβένο ρέφερι Ματέι Γιουγκ. Σωστή η δεύτερη κίτρινη που έβγαλε στο τέλος στον Σιμόες.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Μέτρια ως κακή η ΑΕΚ στο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς, τόσο στην αρχή του με τον Μπουχαλάκη, όσο και στο δεύτερο μέρος με το δοκάρι του Γκιγέρμε. Η Ένωση ανασταλτικά τα πήγε καλά, αλλά μπροστά δεν ήταν καθόλου απειλητική πέραν της ευκαιρίας του Λιβάια στο 47’ και θα μπορούσε να είχε χάσει το ντέρμπι αν οι ερυθρόλευκοι ήταν αποτελεσματικοί, σε ένα παιχνίδι πάντως με λιγοστές σημαντικές φάσεις. Η ΑΕΚ παραμένει 3η, βλέποντας τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει στους τέσσερις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Βόλου τη Δευτέρα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Σιμάνσκι (31’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (77’ Αλμπάνης), Μάνταλος, Λιβάια (89’ Σβάρνας)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (83’ Σουντανί), Βαλμπουενά (90’ Φορτούνης), Μασούρας (67’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα