Πανιώνιος - Ατρόμητος 1-0

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Ατρόμητος 1-0

bet365

Ο Πανιώνιος των 1000 προβλημάτων έχει σφυγμό και βγάζει αντίδραση! Με το γκολ του Σταυρόπουλου ο Ιστορικός επικράτησε με 1-0 του... αόρατου Ατρομήτου και πήρε μια τεράστια νίκη, τόσο από βαθμολογική, όσο κι από ψυχολογική πλευρά!

Πως ξεκίνησαν

Με πολλές και σημαντικές απουσίες και οι δύο ομάδες με τον Νίκκι Παπαβασιλείου να μην υπολογίζει τους Τσιλούλη, Μασούρα και τους Αρτσε και Μαξίμοβιτς. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1 με τον Κότνικ στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ρέντζα, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλο και Λυμπεράκη. Κόρμπος και Κιάκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Παπανικολάου αριστερά και τον Εμμανουηλίδη δεξιά. Ο Οικονομίδης σε ελεύθερο ρόλο με τον Αραμπούλι στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης δεν είχε στην διάθεση του το βασικό του αμυντικό δίδυμο Ρισβάνη και Γούτα λόγω καρτών και τραυματισμού, καθώς και τον Κιβρακίδη. Οι Περιστεριώτες επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μέγιερι κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γκάλο, Καχίλα, Στρούγγη και Ταλόσα. Χαρίσης και Μπουσουλάτζιτς τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Μανούσο (δεξιά), Ούμπιδες (ελεύθερο ρόλο) και Ενσικουλού (αριστερά) να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Βέλλιο.

Ξεκίνημα με φόρα οι γηπεδούχοι, πουθενά Ατρόμητος

Ο Πανιώνιος αποφάσισε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες του Παπαβασιλείου είχαν ένα τρομερό πεντάλεπτο και δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μέγιερι αρχικά και ο Κάχιλα στη συνέχεια αποσώβησαν το γκολ στις κεφαλιές των Εμμανουηλίδη και Αραμπούλι.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο τέταρτο και συνέχισαν να απειλούν (σουτ του Αραμπούλι που κατέληξε άουτ). Μετά το 20λεπτο ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς, κράτησε παραπάνω μπάλα και πήρε μέτρα στο γήπεδο χωρίς πάντως να απειλεί, αφού δυσκολευόταν πολύ να φτάσει στην περιοχή του Κότνικ (παρά την αλλαγή πλευρών των Μανούσου – Ενσικουλού) κάνοντας εύκολα το λάθος, με την εικόνα του να είναι κάκιστη αν σκεφτεί κανείς ότι ήθελε το τρίποντο

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν ξανά ταχύτητα, αλλά τόσο το σουτ του Αραμπούλι, όσο και του Οικονομίδη δεν βρήκαν στόχο με τις τελικές στο ημίχρονο να είναι 6-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Μόνο Πανιώνιος

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ, και τον Ατρόμητο κάκιστο να μην μπορεί να αλλάξει δύο πάσες. Στο 60΄οι γηπεδούχποι είχαν τεράσρτια διπλή ευκαιρία για το 1-0, αλλά ο Μέγιερι και το δοκάρι είπαν όχι στον Σταυρόπουλο, ενώ στην επαναφορά ο Εμμανουηλίδης αστόχησε. Στο επόμενο λεπτό ο Πανιώνιος έφτασε στο γκολ με τον Ρέντζα το οποίο όμως μετά από σχεδόν 10 λεπτά ο Τζοβάρας ακύρωσε.

Τελικά, η ανωτερότητα του Πανιωνίου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 76' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιάκου, ο Μανούσος στην προσπάθεια να διώξει έστρωσε στον Σταυρόπουλο ο οποίος με κεφαλιά εκτέλεσε τον Μέγιερι.

Θα περίμενε κανείς πως οι φιλοξενούμενοι θα αντιδρούσαν αλλά με εξαίρεση κάποιες σπασμωδικές κινήσεις, δεν απείλησε καθόλου την εστία του Κότνικ, με τον Πανιώνιο να είναι αυτός που έχασε την μεγάλη ευκαιρία με τον Εμμανουηλίδη για το 2-0. Το 1-0 δεν άλλαξε με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει μια σπουδαία και δίκαιη νίκη.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας (88' Παπαγεωργίου), Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (88' Σαραμαντάς), Κόρμπος, Κιάκος, Εμμανουηλίδης (90' +7' Δούμτσιος), Οικονομίδης, Παπανικολάου, Αραμπούλι

Ατρόμητος: Μέγιερι, Γκάλο, Καχιλα, Στρούγγης, Ταλόσα (46' Κατράνης), Χαρίσης, Μπουσουλάτζιτς, Μανούσος, Ούμπιδες (58' Ανδρούτσος), Ενσικουλού (72' Γιακουμάκης), Βέλλιος

MVP: Δημήτρης Σταυρόπουλος. Ετσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι αυτός που κρατάει ζωντανό τον Πανιώνιο στην μάχη της παραμονής. Ο κεντρικός αμυντικός των «κυανέρυθρων» με το γκολ του χάρισε μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των οκτώ συνεχόμενων ηττων.

Στο ύψος του: Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Από τους διακριθέντες του Πασνιωνίου ο νεαρός μεσοεπιθετικός έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Οι «κυανέρυθροι» απειλούσαν λκυρίως από τα δεξιά λόγω του 19χρονου άσου τον οποίο τόσο ο Ταλόσα όσο και ο Κατράνης δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν. Αν είχε και μεγαλύτερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια θα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.,

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος. Για ομάδα που παλεύει για την είσοδο στα play offs θεωρητικά το ματς με τον ουραγό και χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος είναι το πιο βατό της σεζόν. Και όμως οι Περιστεριώτες ήταν για άλλο ένα ματς τραγικοί, χωρίς πάθος με μηδέν επιθετική ανάπτυξη. Με τέτοιες εμφανίσεις προφανώς και δεν μπορεί να ελπίζει για είσοδο στην πρώτη εξάδα.

Η γκάφα: Η αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου στο γκολ του Πανιωνίου. Αρχικά ο Μανούσος ο οποίος στην προσπάθεια να απομακρύνει με κεφαλιά βρίσκει τον Σταυρόπουλο ο οποίος σκοράρει, ενώ και ο Κατράνης δεν αμύνθηκερ σωστά με αποτέλεσμα να του βγει στην πλάτη ο κεντρικός αμυντικός των Νεοσμυρνιωτών.

Το στραγάλι: Ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για δύο φάσεις. Αρχικά οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι στο 4ο λεπτό σε μια φάση που ο Μπουσουλάτζιτς είχε αγκαλιάσει αντίπαλο μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο 61' ο Τζοβάρας, υπέδειξε οφσάιντ, κάτι που αν θεωρεί πως ο Αραμπούλι έχει βρει μπάλα τότε σωστά το υπέδειξε, ωστόσο ο διαιτητής δεν μπορεί να εξετάσει την φάση για οφσάιντ, αυτό γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το VAR! Δεν θεώρησε λοιπόν πως ο Αραμπούλι έχει κάνει φάουλ στον Κατράνη (το ριπλέι δείχνει να έχει κάνει φάουλ ο Γεωργιανός) , αλλά πως ο Ρέτζας ήταν εκτεθειμένος! Γενικά ο Τζοβάρας τα είχε κάνει μαντάρα αφού θα έπρεπε να δείξει τουλάχιστον δέκα λεπτά καθυστερήσεις, αφού επτά λεπτά μόνο κράτησε το διάστημα που εξετάστηκε το ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Υπάρχει ζωή στον πλανήτη Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» καταθέτοντας ψυχή και πάθπος έφτασαν σε μια υπερπολύτιμη και απόλυτα δίκαιη νίκη που τον κρατάει ζωντανό στην μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου ήταν ανώτερη από τον αντίπαλό της, έχασε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο γκολ. Πλέον με το τρίποντο αυτό ο Πανιώνιος μείωσε την διαφορά από τον Παναιτωλικό βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των οκτώ ηττών κι έστειλε μήνυμα πως δεν θα παραδοθεί έτσι εύκολα. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος ήταν με μια λέξη απογοήτευση. Για ομάδα που παλεύει για την είσοδο στα play offs και αντιμετώπιζε τον ουραγό του πρωταθλήματος το να μην μπορεί να αλλάξει τρεις σωστές πάσες δείχνει το πόσο κακός ήταν. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί και δεν δικαιούται να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα