Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1

Σταύρος Σουντουλίδης
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Λέο Μάτος έφυγε νικητής από την Λαμία με 1-0 και συνεχίζει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό! Τραγελαφικές καταστάσεις με το... κολλημένο VAR, που το πήραν χαμπάρι όλοι στην φάση του γκολ!

Απέναντι στο 3-5-2 της Λαμίας ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ρίξει όλο το βάρος στη μεσαία γραμμή γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι θα πάει και θα κριθεί στη δύναμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην ενδεκάδα και τρίτο χαφ (Εσίτι), διατηρώντας τον Μίσιτς στο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, όχι τον Σφιντέρσκι, αλλά τον Άκπομ, που φαινομενικά θα μπορούσε να ανταποκριθεί περισσότερο από τον Σφιντέρσκι στις μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου η Λαμία πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο τρεις ευκαιρίες, η καλύτερη με τον Άκπομ (15’) που δεν είχε το καθαρό μυαλό να πλασάρει όπως έπρεπε μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί, έβγαλαν πάθος στο γήπεδο, αλλά έμειναν στα πρώτα λεπτά της έντασης. Στη μεγαλύτερη διάρκεια δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς, κυρίως περιορίστηκαν στο πως θα κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Πρώτος στόχος της ομάδας του Φερέιρα (εξ ου και οι τρεις χαφ εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Εσίτι) ήταν να κρατήσει τους παίκτες της Λαμίας μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού η στρατηγική του Πορτογάλου έπιασε τόπο, οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν στις δυνατές μονομαχίες, αλλά στο δημιουργικό μέρος, παρά την κατοχή της μπάλας, οι Πρωταθλητές δεν λες ότι έθελξαν και πάλι με την συνολική εικόνα τους. Λίγα πράγματα από τους ακραίους (Βιεϊρίνια, Λημνιό), ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ έμοιαζε και πάλι να τα περιμένει όλα από τον Μίισιτς.

Τελικά, η λύση και το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 33’ από μια στατική φάση, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί το φάουλ και τον Μάτος μέσα από έναν όμιλο παικτών, με προβολή να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ (0-1).

Από την στιγμή που ο Γιαννούλης αποχώρησε τραυματίας, «απενεργοποιήθηκε», ουσιαστικά, το όπλο της αριστερής πλευράς, ενώ και από τον άξονα στο β’ μέρος ο «Δικέφαλος» δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλά πράγματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Ο Μαουρίσιο είχε μια προσπάθεια για γκολ (66’) και έξι λεπτά αργότερα ο Μπεχεράνο έσωσε τη Λαμία βάζοντας την κόντρα στην κεφαλιά του Βαρέλα, μετά την σέντρα του Λημνιού.

MVP: Όταν ένα ματς πάει στη δύναμη και κρίνεται στις πολλές μονομαχίες, τότε λες ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί» του Άντερσον Εσίτι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαίο παιχνίδι, σχεδόν ανίκητος σ’ όλες τις μονομαχίες, με πολλές καίριες επεμβάσεις από τον Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελάχιστα πράγματα από τους δύο επιθετικούς (Καραμάνο και Ρόμανιτς) της Λαμίας που νικήθηκαν κατά κράτος από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Το…. κολλημένο VAR. Η φάση του 0-1 από τον Μάτος ελέγχθηκε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά ελέγχθηκε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του γκολ του Μάτος και μέσα από έναν όμιλο παικτών που κινήθηκαν προς την μπάλα, ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε θέση οφσάιντ, με παίκτη της Λαμίας να καλύπτει τον σκόρερ του ΠΑΟΚ. Το γκολ ελέγχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και κρίθηκε ως κανονικό κι από το VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σ’ ένα ματς που πήγε στη δύναμη και τις πολλές μονομαχίες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανταποκριθεί και να πάρει ένα τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Λαμίας, κυρίως χάρη στην ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών του. Η δουλειά στο τέλος έγινε και ο «Δικέφαλος» δίκαια είναι και πάλι στο -1 από τον Ολυμπιακό.

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Ασίγκμπα (74’ Βασιλόγιαννης), Δημούτσος, Βύντρα, Σκόνδρας, Ρόμανιτς, Καραμάνος (69’ Μπιανκόνι), Μπεχαράνο.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιάννουλης (69’ Κρέσπο), Εσίτι, Μαουρίσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (86’ Αουγκούστο), Μίσιτς, Ακπόμ (63’ Σφιντέρσκι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα