Βόλος - ΑΕΚ 1-3

Δημήτρης Βέργος
Βόλος - ΑΕΚ 1-3

bet365

Η ΑΕΚ δεν έδωσε δικαιώματα στον Βόλο να την... αμφισβητήσει και πέρασε με μια εύκολη τριάρα από την Θεσσαλική πόλη (1-3). Οικονόμου, Αλμπάνης και Κλωναρίδης τα γκολ. Θετικό ντεμπούτο για Σιμάνσκι!

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στον Βόλο η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 3-1, πραγματοποιώντας την πιο «γεμάτη» εμφάνισή της τη φετινή σεζόν και πλέον επικεντρώνεται στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Καρέρα ήταν τακτικά άριστοι και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος με τα τέρματα των Οικονόμου και Αλμπάνη. Το τρίτο γκολ ήρθε λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Κλωναρίδη που «κλείδωσε» το διπλό για τους κιτρινόμαυρους», με τον Γκουαροτσένα απλά να μειώνει για τους γηπεδούχους στο 89'. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ήταν η πέμπτη νίκη του Καρέρα σε επτά ματς πρωταθλήματος στον πάγκο της ΑΕΚ, η οποία παραμένει σταθερά στην 3η θέση. Όσο για τον Βόλο ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν του προκαλεί πρόβλημα, έχοντας εδώ και καιρό απόσταση ασφαλείας από την ουρά.

Η τακτικά προσηλωμένη ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις της νίκης από το πρώτο μέρος

Αν και ο Καρέρα παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, η ΑΕΚ ήταν τακτικά άριστη στο 3-1-4-2 (ή 3-5-2) του Ιταλού κόουτς που «έδεσε» τον άξονα με τους Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς και Σιμάνσκι που έβγαζαν τρεξίματα και όλους τους παίκτες των κιτρινόμαυρων να πιέζουν ψηλά. Αυτό έκανε την Ένωση ανασταλτικά να έχει συνεκτικότητα και παίρνοντας το προβάδισμα νωρίς στο σκορ τη βοήθησε ακόμα περισσότερο μέσα στο ματς. Στο 9' ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο Οικονόμου ξεχασμένος από την άμυνα του Βόλου στο σημείο του πέναλτι έπιασε τη δυνατή κεφαλιά και έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και μια έξυπνη αντεπίθεση στο 25' έβαλε τις βάσεις της νίκης. Ο Μπάρκας έπαιξε γρήγορα για τον Λόπες, αυτός προώθησε για τον Κλωναρίδη που έβγαλε τη μπαλιά μέσα στην περιοχή και από το κάκιστο διώξιμο του Φεράρι η μπάλα στρώθηκε στον Αλμπάνη που νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-2. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Δημόπουλου πάνω στον Σιμάνσκι, με τον Τσαγκαράκη να τσεκάρει τη φάση στο VAR αλλά να μην δείχνει τη βούλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο εξαιρετικός Αλμπάνης (που είχε συμμετοχή στο παιχνίδι και πίεζε συνεχώς την αντίπαλη άμυνα) με ωραία κίνηση έπιασε το σουτ αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη να αποκρούσει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ «κλείδωσε» εύκολα το τρίποντο και στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το παιχνίδι στο 52'. Οι κιτρινόμαυροι πήραν την κατοχή της μπάλας με τον Αλμπάνη να δίνει στον Σιμάνσκι, ο οποίος είδε την κίνηση του Λόπες στα αριστερά. Ο Πορτογάλος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή και ο Κλωναρίδης με πλασέ έγραψε το 0-3. Ήταν η δεύτερη ασίστ του επίσης ανεβασμένου Λόπες στο ματς. Η Ένωση παρότι είχε τελειώσει ουσιαστικά την υπόθεση – νίκη έψαχνε κι άλλα τέρματα και στο 65' έχασε μια μοναδική ευκαιρία όταν ο Αλμπάνης με ωραία κάθετη έβγαλε τον Σιμάνσκι τετ-α-τετ με τον Γκαραβέλη αλλά ο Πολωνός αντί να πλασάρει προτίμησε να βρει τον Ντέλετιτς, του οποίου η προβολή πέρασε άουτ.

Ο Σέρβος εξτρέμ είχε ακόμα δύο τελικές που πέρασαν άουτ, ενώ στο 77' η ΑΕΚ έχασε νέα μοναδική ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Σιμόες, έπειτα από σέντρα του Λόπες, η οποία πέρασε δίπλα από το κάθετο. Με το σκορ στο 0-3 ο Καρέρα πέρασε τους Μπότο και Βασιλαντωνόπουλο στο παιχνίδι για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής. Το μόνο που κατάφερε ο Βόλος ήταν να μειώσει στο 89' με κεφαλιά του Γκουαροτσένα, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-3, με την ΑΕΚ να στρέφει πλέον την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

MVP: Ο Έλντερ Λόπες με δύο ασίστ ήταν ο πολυτιμότερος για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μπακ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τελευταία και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον περσινό σοβαρό του τραυματισμό.

Στο ύψος του: Ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε το καλύτερό του ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ. Είχε μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι, πρέσαρε συνεχώς, σκόραρε και δημιούργησε ευκαιρίες. Επίσης στο ύψος του ήταν και ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, ο οποίος πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ντεμπούτο με συμμετοχή και στο ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι, ρίχνοντας πολύ τρέξιμο, πιέζοντας ψηλά, παίζοντας κάθετα και πατώντας περιοχή.

Αδύναμος κρίκος: Όλη η άμυνα του Βόλου ήταν σε κάκιστη μέρα και το σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει σε μεγαλύτερα επίπεδα στο δεύτερο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φεράρι, ο οποίος έδιωξε κάκιστα στρώνοντας την μπάλα στον Αλμπάνη στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Τσαγκαράκης στο 31' τσέκαρε στο VAR την πτώση του Σιμάνσκι από τον Δημόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά δεν έδειξε πέναλτι. Δύσκολη φάση με τον Δημόπουλο να βρίσκει μπάλα, αλλά να «κλειδώνει» ταυτόχρονα και το πόδι του Πολωνού μέσου.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ στην πιο «γεμάτη» εμφάνισή της τη φετινή σεζόν ήταν τακτικά εξαιρετική με τρεξίματα και σωστό πρέσινγκ ψηλά από τα πρώτα λεπτά του ματς. Αυτό απενεργοποίησε τον Βόλο που ήταν ακίνδυνος, ενώ οι κιτρινόμαυροι με την αποτελεσματικότητά τους στο πρώτο ημίχρονο «καθάρισαν» νωρίς το τρίποντο. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση διατηρώντας το ίδιο στυλ παιχνιδιού έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, ενώ θα μπορούσε να είχε βρει περισσότερα τέρματα. Ο Καρέρα είδε σε ακόμα ένα παιχνίδι τους παίκτες του να εφαρμόζουν τη φιλοσοφία του με την Ένωση να πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Ο Βόλος «πλήρωσε» την κακή του ανασταλτική συμπεριφορά, αλλά διατηρεί την απόσταση ασφαλείας από την ουρά.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Αλμπέρτο Γκαγέγο): Γκαραβέλης, Διαμαντής, Κανταμουρό (26' Οικονόμου), Δημόπουλος, Ντεντάκης, Φεράρι (66' Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Ζοάο (46' Τόρες), Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Γκουαροτσένα

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Βράνιες (81' Βασιλαντωνόπουλος), Λόπες, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι (79' Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, Κλωναρίδης (61' Ντέλετιτς)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα