Σοβαρός, αποτελεσματικός, νικητής!

Σοβαρός, αποτελεσματικός, νικητής!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Σοβαρός, αποτελεσματικός, νικητής!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το διπλό του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια, το ντεμπούτο του Ανουάρ και το εκρηκτικό ξεκίνημα του Κίκο Μακέντα στο 2020!

Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός που παρουσιάστηκε στα Πηγάδια, ήταν ο πιο σοβαρός, ο πιο κυνικός, ο πιο ουσιώδης που έχει εμφανιστεί από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Και σαφώς ο πιο πειθαρχημένος. Μία ομάδα που κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς να απειληθεί σοβαρά ούτε στιγμή, μία ομάδα που δεν έδωσε χώρο και ευκαιρίες στον αντίπαλο, ένα σύνολο που έβγαλε αέρα νικητή και σιγουριά, σε μία έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται. Ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση με τον ΠΑΣ είναι ικανή να δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει της συνέχειας στο ψυχολογικό κομμάτι και σήμερα το απόγευμα στα Πηγάδια, το «τριφύλλι» ξεκίνησε να κεφαλοποιεί τα όσα έζησε την Τετάρτη στην Καλογρέζα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μία ομάδα που στην πρώτη φορά που πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, κατάφερε να πετύχει αυτό που τόσο πολύ της έχει λείψει φέτος. Την «μισή» ευκαιρία να την κάνει γκολ. Έστω και αν στο πρώτο ημίχρονο η δημιουργία κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Ξάνθη που μένουν στα δύο τρία του γηπέδου και κλείνονται στο «καβούκι» τους, ο κυνισμός, η αποτελεσματικότητα, είναι υπεραπαραίτητα «εργαλεία» για να πάρεις το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Δώνη ήταν απόλυτα πειθαρχημένοι, ο Έλληνας κόουτς έκανε άριστη διαχείριση στο προβάδισμα και αν οι Μπεκ και Νάγκι ήταν πιο σοβαροί στα τετ-α-τετ, η δουλειά θα είχε τελειώσει νωρίτερα από το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Φωτιά που μπορεί ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, να μοιράζει κάρτες στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Κίτρινη κάρτα για «καθυστέρηση» σε πλάγιο, πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί.

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν νικητές στην Αθήνα, με ένα «τρίποντο» που τους στέλνει στους 28 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει πως εάν ο Παναθηναϊκός νικήσει και τον Ατρόμητο την Τετάρτη και κάνει το «2Χ2» απέναντι σε ομάδες που έχουν στόχο την είσοδο στην εξάδα, θα έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο βήμα για το αυτονόητο, για την εδραίωσή του στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ.

MACHEDA ON FIRE!

Για να φτάσει στο «διπλό» ο Παναθηναϊκός, μια υπέροχη συνεργασία του Ζαχίντ με τον Μακέντα έφτανε και περίσσευε. Σε μία φάση… καρμπόν με εκείνη του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο, ο Νορβηγός έβγαλε την κάθετη στον Ιταλό και του έδωσε την ευκαιρία, να σκοράρει με μία επαφή. Ο Ζαχίντ μπορεί να «χάνεται» σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ωστόσο, διαθέτει κάτι που δεν το έχει κανείς άλλος παίκτης αυτού του ρόστερ. Aυτή την ξεχωριστή επαφή στο επιθετικό τρίτο που μπορεί να δώσει μισό γκολ. Κάνει συνολικά υπέροχη ενέργεια(ντρίμπλα πριν την πάσα) και δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Μακέντα έκρινε το ματς με το άψογο τελείωμά του με την μία και έχει πάρει μπρος για τα καλά! Τρίο σερί παιχνίδι που βρίσκει δίχτυα(Πανιώνιος, ΠΑΣ, Ξάνθη), γεμάτη εμφάνιση κόντρα στην Ξάνθη, ταλαιπώρησε αρκετά τους στόπερ των «ακριτών». Μοναδικό «μελανό» σημείο, οι δύο στιγμές που αντί να «σπάσει» την μπάλα σε Χατζηγιοβάνη και Νάγκι που ήταν αμαρκάριστοι, προτίμησε να σουτάρει εκτός περιοχής.

Ο Ιταλός με την βελτίωση της εικόνας του, θυμίζει σε όλους και κυρίως στο εσωτερικό της ομάδας, που είναι ένας αξιόπιστος σέντερ φορ, ο οποίος βοηθά τα μέγιστα και στις επιθετικές κινήσεις της ομάδας. Δεν είναι ο «killer», δεν είναι ο… Σισέ, αλλά το να βρεις τέτοιο «πακέτο» με τα διαθέσιμα χρήματα που έχει ο Παναθηναϊκός του 2020, είναι αρκετά δύσκολο.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΗ «ΓΕΥΣΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΟΥΑΡ

Πάτησε Αθήνα το βράδυ της Κυριακής. Έκανε όλες κι όλες 2-3 «δυνατές» προπονήσεις και έπεσε αμέσως στα βαθιά της ενδεκάδας μετά την αποβολή του Δημήτρη Κουρμπέλη στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο Ανουάρ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια. Τι μπορούμε να πούμε για την πρώτη «γεύση», που δεδομένα είναι καλή, από τον Μαροκινό χαφ;

*Στο σουλούπι, στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, σε αυτά που κάνει καλά πάνω στο χορτάρι, θυμίζει τον Κάρλος Ζέκα. Ασταμάτητο τρέξιμο, επιθετικός στο μαρκάρισμά του, προτιμά να παίζει την μπάλα στα σίγουρα για να βοηθά στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Σπάνια θα αναλάβει περαιτέρω δημιουργικές πρωτοβουλίες στο επιθετικό τρίτο. Επιβεβαιώνεται η εικόνα των Ισπανών πως είναι περισσότερο 6 πάρα 8.

*Στο σημερινό παιχνίδι δεν απέφυγε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, μία μάλιστα στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του. Όσο περνούσε, όμως, η ώρα γινόταν καλύτερος, πιο αποτελεσματικός στις ενέργειές του και στο δεύτερο μέρος ήταν σταθερά καλός.

*Κέρδισε την αποβολή του Μπαριέντος, είχε ένα πολύ καλό σουτ που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Άμπαντ και δεν καθυστερούσε το παιχνίδι. Γρήγορες αποφάσεις.

ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ… ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ

Η σημερινή νίκη, πάντως, εκτός από τους τρεις βαθμούς, οδήγησε και σε μερικές «πρωτιές» για τον φετινό Παναθηναϊκό. Ποιες είναι αυτές;

*Το «τριφύλλι» ζευγάρωσε για παρθενική φορά τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

*Νίκησε για πρώτη φορά μακριά από το λεκανοπέδιο, μετά από έναν χρόνο και το «διπλό» στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού.

Υ.Γ1: Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Γιασίν Αγιούμπ, θα πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία του Τσάβι Ρόκα. Για τα ελληνικά δεδομένα, είναι παίκτης από το πάνω ράφι.

Υ.Γ2: Σε αυτή την δουλειά τόσα χρόνια τα έχουμε δει όλα. Το να «κονιορδεύεις», όμως, για την επιβεβαίωση ενός ρεπορτάζ που δεν είναι δικό σου, κυκλοφορεί στην Ολλανδία από τις 9 το πρωί και εσύ απλά το μεταφέρεις ως έχει, ξεπερνά και τα όρια της κωμωδίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.