Ολυμπιακός-Άρης, αντίπαλες οι δύο κορυφαίες ομάδες στα φετινά ντέρμπι!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ολυμπιακός-Άρης, αντίπαλες οι δύο κορυφαίες ομάδες στα φετινά ντέρμπι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του προσέγγιση για το σπουδαίο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Άρη.

Bwin - Η δράση όλων των σπορ, τώρα πιο αληθινή από ποτέ! |21+

Η μεγάλη αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και το τεράστιο θέμα των σχέσεων του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη έχει επισκιάσει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, αυτό του Ολυμπιακού με τον Άρη. Κατά την γνώμη μου ένα από τα πιο σημαντικά του πρωταθλήματος!

Βλέπετε, μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν το ξέρουν και δεν το άκουσαν και δεν το είδαν, αλλά αυτές οι δύο ομάδες είναι που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα φετινά ντέρμπι! Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των τεσσάρων πρώτων του βαθμολογικού πίνακα (Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη) και του Παναθηναϊκού, μας δείχνουν μία πολύ ενδιαφέρουσα πραγματικότητα, καθότι φέτος έχουμε για πρώτη φορά πλέϊ οφς για τον τίτλο κι η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αυτοί οι «πέντε», μαζί με άλλη μία, θα είναι οι ομάδες που θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών-αν και με την «εξυγίανση» ποτέ δεν ξέρεις, αφού όλη η πιάτσα ξέρει ότι…κάποιος προτιμάει να είναι στην εξάδα τρεις εκ των Ξάνθη, Βόλου, Ατρόμητου, ΟΦΗ κι όχι ο Παναθηναϊκός με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στα πέντε δικά του μέχρι στιγμής ντέρμπι έχει πάρει 11 βαθμούς, από τρεις νίκες (2-0 την ΑΕΚ μέσα, 1-0 τον ΠΑΟ μέσα, 2-1 τον Άρη έξω) και δύο ισοπαλίες (1-1 με ΠΑΟΚ μέσα κι 1-1 με ΠΑΟ έξω).

Ο Άρης ακολουθεί με εννιά βαθμούς στα έξι δικά του ντέρμπι, από δύο νίκες (4-2 τον ΠΑΟΚ μέσα, 4-0 τον ΠΑΟ μέσα) και τρεις ισοπαλίες (2-2 με ΠΑΟΚ έξω, 1-1 με ΆΕΚ έξω, 0-0 με ΠΑΟ έξω). Η μοναδική του ήττα είναι από τον Ολυμπιακό (1-2 μέσα).

Ο ΠΑΟΚ έχει εφτά βαθμούς στα έξι δικά του ντέρμπι, με μία νίκη (1-0 την ΑΕΚ), τέσσερις ισοπαλίες (1-1 με Ολυμπιακό έξω, 2-2 με ΑΕΚ έξω, 2-2 με ΠΑΟ μέσα, 2-2 με Άρη μέσα) και μία ήττα (2-4 από Άρη έξω).

Ο Παναθηναϊκός έπεται με έξι βαθμούς στα έξι δικά του ντέρμπι, από μία νίκη (3-2 την ΑΕΚ μέσα) και τρεις ισοπαλίες (με Ολυμπιακό 1-1 μέσα, με ΠΑΟΚ 2-2 έξω, με Άρη 0-0 μέσα). Οι δύο ήττες του είναι από Ολυμπιακό (0-1 έξω) κι Άρη (0-4) έξω.

Κι η ΑΕΚ είναι σταθερά τελευταία, με μόλις δύο βαθμούς στα δικά της πέντε ντέρμπι. Από τις δύο ισοπαλίες της (με ΠΑΟΚ 2-2 μέσα κι Άρη 1-1 μέσα) και τις τρεις ήττες (0-2 από Ολυμπιακό έξω, 2-3 από ΠΑΟ έξω και 0-1 από ΠΑΟΚ έξω).

Βεβαίως υπάρχουν ακόμη αρκετά (έξι) ντέρμπι έως το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Κατά σειρά Ολυμπιακός-Άρης, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Άρης-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Αλλά μου φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτή η σειρά…Παρεμπιπτόντως δε, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ σε αυτή την άτυπη βαθμολογία έχουν κι ένα ντέρμπι λιγότερο…

Τέλος πάντων, εγώ νομίζω ότι σημασία έχει τι λένε τα δεδομένα, τα facts κι όχι οι σαχλαμαριτζήδες κι οι προπαγανδιστές. Στο Καραϊσκάκη παίζουν αύριο οι δύο ομάδες που είναι πρώτες στη βαθμολογία των ντέρμπι, ο Ολυμπιακός με τον Άρη κι εγώ δεν μπορώ να δω τίποτα άλλο από ένα γεμάτο γήπεδο για να βοηθήσει τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να κερδίσει έναν αντίπαλο που πραγματικά είναι πάρα πολύ δυνατός, ειδικά από τότε που τον ανέλαβε ο Γερμανός τεχνικός, ο Ένινγκ.

Ο άνθρωπος έχει τον Άρη σε 14 παιχνίδια με μόλις μία ήττα, τι να συζητάμε τώρα. Να υπενθυμίσω ότι ανέλαβε αμέσως μετά το Άρης-Ολυμπιακός (1-2) κι έκτοτε έχει εφτά νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα, το 1-3 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, εκεί που με το σκορ 1-1 δεν του δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι…Μεταξύ άλλων, ο Άρης με τον Γερμανό στον πάγκο έριξε τεσσάρα στον ΠΑΟΚ, έφερε 1-1 με την ΑΕΚ στην Αθήνα παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 53’ (αποβολή στο 0-0), κέρδισε τρεις φορές την Ξάνθη (δύο στην Θράκη) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κι έφερε ισοπαλίες τόσο στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, όσο και στη Λάρισα με την ΑΕΛ.

Σίγουρα η απουσία του Σάσα είναι απώλεια (ο Γκάμα μπορεί να αναπληρωθεί από Ντιγκινί η, Μαντσίνι), αλλά κι αυτός ο Γάλλος αμυντικός μέσος από τη Ναντ, ο Μπα, καλός παίκτης δείχνει κι έχει παίξει επανειλημμένως βασικός, π.χ. με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Κι αν θέλετε την γνώμη μου, τα προβλήματα του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγαλύτερα. Διότι, μπορεί σίγουροι απόντες να είναι μόνο οι Μπενζιά, Μπρούνο, ωστόσο είναι τόσοι πολλοί οι βασικοί που προέρχονται από τραυματισμούς (βλέπε Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Σουντανί, Αβραάμ, Λάζαρος, Φορτούνης), ώστε όποιος κι από αυτούς τους έξι παίξει, θα είναι ρίσκο…Άρα, είτε θα πάρει τέτοια ρίσκα ο προπονητής, είτε άλλα ρίσκα, βάζοντας νέα παιδιά (βλέπε Μπα, Λοβέρα).

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε ο Ελ Αραμπί να πάει την Πέμπτη στο Κατάρ για το γκαλά της πρώην ομάδας του, της Αλ Ντουχαϊλ. Όχι, ξεκάθαρα δεν υπονοώ τίποτα μεταγραφικό, αλλά όταν υπάρχουν τρία τέτοια παιχνίδια μέσα σε οκτώ ημέρες (Άρης αύριο, ΟΦΗ στην Κρήτη Τετάρτη, ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ Κυριακή), δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα είναι χρήσιμο ένα ταξίδι στο Κατάρ.

Βεβαίως, καμία φορά μπορεί και κάποια τέτοια πράγματα, μία αλλαγή παράστασης, να ωφελήσουν την ψυχολογία ενός παίκτη και να του κάνουν καλό. Μακάρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.