Ο Άρης μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Ο Άρης μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τις προεκτάσεις της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών και τα… μετρημένα κουκιά για τον Μίκαελ Ένινγκ.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Είναι εύκολη η διατύπωση της βασικής συνέπειας μιας αρνητικής απόφασης και πολύ δυσκολότερη η διαχείρισή της. Αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν έχει το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών κι αυτή η απόφαση ήρθε α) σε μια περίοδο κατά την οποία ήδη είχε εκπονήσει πλάνο αλλαγών και β) σε μια περίοδο στη διάρκεια της οποία είχε ξεκάθαρο στόχο να διορθώσει τα σοβαρά λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας η άποψη ότι πρόκειται για σοβαρό πισωγύρισμα. Η απαγόρευση μεταγραφών ουσιαστικά σημαίνει αποκλεισμός. Δεν μπορείς να κουνήσει τα πόδια σου, στέκεσαι στο ίδιο σημείο, δεν έχεις τη δυνατότητα να κινηθείς στην αγορά και «βολεύεσαι» μ’ αυτά που έχεις.

Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο γιατί αυτή η απόφαση ήρθε σε μια εποχή κατά την οποία είχε διαπιστωθεί η ισχυρή καταπόνηση των παικτών οι οποίοι παίζουν ασταμάτητα από την αρχή της χρονιάς. Και ο Άρης δεν άρχισε τη σεζόν στα τέλη Αυγούστου, αλλά η προετοιμασία άρχισε την 1η του περασμένου Ιούλη γιατί ο πρώτος επίσημος αγώνας ήταν στις 25 Ιουλίου.

Οι προεκτάσεις αυτή της απόφασης ήδη αναδείχθηκαν μέσα από τις επιλογές του Μίκαελ Ένινγκ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς, ο Μπρούνο Γκάμα θα έμενε εκτός παιχνιδιού γιατί ο Πορτογάλος δεν έχει σταματήσει να παίζει έπειτα από την… fast track επιστροφή του στη δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Είναι καταπονημένος, φαίνεται από την έλλειψη ζωντάνιας στις ενέργειές του.

Ο Λούκας Σάσα μπορεί να μην δηλωνόταν για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής αν ο Άρης είχε αποκτήσει έναν παίκτη αντίστοιχων χαρακτηριστικών στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Άγγελος Χαριστέας είχε προχωρήσει τις επαφές με δύο παίκτες. Η μία αφορούσε Ιάπωνα ποδοσφαιριστή αλλά αυτή η περίπτωση ναυάγησε λόγω ανανέωσης συμβολαίου του παίκτη με την ομάδα, η δεύτερη όμως ήταν στη διακριτική ευχέρεια του ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης. Πλέον δεν υφίσταται και θα απασχολήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η συμμετοχή του Χουλιάν Κουέστα δεν έχει σχέση με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ένιωσε ενοχλήσεις στον εγχειρισμένο ώμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, στον πρόσφατο αγώνα με την Ξάνθη, η ΠΑΕ καθυστέρησε να κοινοποιήσει την 11αδα. Ο Ισπανός βγήκε για προθέρμανση τουλάχιστον μισή ώρα πριν τους συμπαίκτες του, δοκίμασε τον ώμο του, υποβλήθηκε σε ένεση και τελικώς αποφασίστηκε να παίξει. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι αμφίβολος ενόψει Ολυμπιακού.

Δεν γίνονται πωλήσεις

Επί της υπόθεσης απαγόρευσης μεταγραφών, η ΠΑΕ Άρης έχει δύο επιλογές. Είτε θα ξοδέψει χρόνο για να πείσει τη FIFA ότι πρόκειται γι’ άλλη εταιρία με κίνδυνο να μην τα καταφέρει, είτε θα προχωρήσει σε επαφές με τους πιστωτές για τον διακανονισμό των οφειλών. Το ταξίδι του Άγγελου Χαριστέα στη Γεωργία σε συνδυασμό με τις νομικές ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Άρης θα επιδιώξει να πείσει ότι κακώς επιβλήθηκε το ban γιατί αφορούν την παλιά εταιρία και παράλληλα θα επικαλεστεί τουλάχιστον τρεις αντίστοιχες περιπτώσεις ομάδων, στο παρελθόν.

Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί χρόνος κι ακόμη πιο βέβαιο (φαίνεται ότι) είναι το ενδεχόμενο απώλειας αυτής της μεταγραφικής περιόδου. Κι αυτό το δεδομένο ουσιαστικά αφαιρεί από τους «κίτρινους» κάθε δυνατότητα κίνησης τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης όσο και πώλησης. Η Αλ Ουάντχα επιμένει για τον Γιάννη Φετφατζίδη, αράδιασε στο τραπέζι περί των 2.5-3 εκατομμυρίων δολαρίων, ακόμη όμως κι αν ήθελε, ο Άρης δεν θα μπορούσε να παραχωρήσει τον 29χρονο. Πέραν του ότι ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει καμία διάθεση επιστροφής στα Εμιράτα αλλά θέλει η επόμενη ομάδα του να είναι σε Πρωτάθλημα top επιπέδου, ο Φετφατζίδης είναι ο βασικός μοχλός δημιουργίας του Άρη στην επίθεση.

Επίσημο ενδιαφέρον κατατέθηκε και για τον Λούκας Σάσα, αλλά ο Βραζιλιάνος είναι ο μοναδικός καθαρός αμυντικός χαφ του Άρη. Πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, συνεχώς προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του (γεγονός το οποίο καταδεικνύει και τη νοοτροπία του), αλλά στον Άρη είναι απολύτως απαραίτητος. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπράουν Ιντέγε. Ανεξαρτήτως της δυσκολίας που εμφανίζει στο σκοράρισμα, η παρουσία του είναι αναγκαία. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι πρόσφατα μια άλλη τουρκική ομάδα (μετά τη Μαλάτιασπορ) εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Νιγηριανό αλλά η πρόταση απορρίφθηκε και από τον ίδιο τον παίκτη.

Οι παγκίτες θα δώσουν λύσεις

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν κι άλλοι αγώνες στους οποίους ο Μίκαελ Ένινγκ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε rotation. Για παράδειγμα, πόσο θα αντέξει ο Μιχαϊ Κόρχουτ ο οποίος παίζει ακατάπαυστα από τα τέλη του περασμένου Ιούλη; Θέλοντας και μη, ο Γερμανός θα δώσει ευκαιρίες, θα προχωρήσει σε αλχημείες και θα υπάρξουν παιχνίδια στα οποία οι παίκτες που σήμερα έχουν βοηθητικό ρόλο, θα πάρουν θέση βασικού. Νικολά Ντιγκινί, Ντάνιελ Μαντσίνι, Νίκο Μαρτίνες, Αμπου Μπα, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Μάρτιν Τόνσο θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν από το ξεκίνημα των αγώνων. Αν μέχρι πρότινος είχαν σχετικό παράπονο, σύντομα θα χρειαστεί να αποδείξουν στον προπονητή τους ότι κακώς είχαν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Και το πώς θα κυλήσει η χρονιά θα διαμορφωθεί αναλόγως της δικής τους ανταπόκρισης. Γιατί οι «11» που παίζουν σήμερα, δεν γίνεται να βγάλουν το υπόλοιπο της χρονιάς…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.