Ολυμπιακός: Τα ανοιχτά μέτωπα και οι «2+1» προσθήκες

Ολυμπιακός: Τα ανοιχτά μέτωπα και οι «2+1» προσθήκες

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα ανοιχτά μέτωπα και οι «2+1» προσθήκες

bet365

Ο Ολυμπιακός σε αυτήν την φάση έχει παίκτες που μπορεί να αποχωρήσουν τον Γενάρη και παράλληλα κοιτάζει και το πως θα ενισχυθεί ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Europa League! Ο ρόλος του Μέντες για Τσιμίκα και... Κούτρη!

Την δεδομένη στιγμή ο Τσιμίκας έχει συγκεντρώσει το πολύ μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον της Νάπολι με το ερωτηματικό να είναι το εάν θα ξεπεράσει η κρούση της τα 15 εκατ. ευρώ ή όχι. Οι Ιταλοί πάντως επιμένουν ότι οι Ναπολιτάνοι φουλάρουν για τον διεθνή μπακ και ότι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να τον κλείσουν. Επιπλέον η Νάπολι φέρεται να προσφέρει λίγο παραπάνω από 10 ή και 11 εκατ. ευρώ για τον Κώστα Τσιμίκα. Ο Ομάρ δεν έχει ανανεώσει και συνεχίζει να έχει μεγάλη ζήτηση στο Νησί (Αγγλία και Σκωτία ουσιαστικά αλλά υπήρξαν και τουρκικές... σειρήνες για εκείνον) οπότε οι... δρόμοι είναι δύο. Ή φεύγει τώρα με ποσό που να καλύπτει τον Ολυμπιακό ή μένει με ορίζοντα το καλοκαίρι οπότε εάν δεν έχει κλείσει με νέο συμβόλαιο θα φύγει έτσι.

Επίσης ο Ποντένσε έχει ξανά μεγάλη ζήτηση στην Αγγλία (και όχι μόνο) και οι πληροφορίες μιλούν για νέες προτάσεις. Υπάρχει και ο Καμαρά που έχει προτάσεις και ενδιαφέρον από την Αγγλία και μέχρι πρότινος και προτού... σκάσει το θέμα Τσιμίκα εθεωρείτο πολύ πιθανό να πάρει μεταγραφή. Βέβαια οι Πειραιώτες αξιώνουν μεγάλα ποσά και για τον Τσιμίκα (πάνω από 14 - 15 εκατομμύρια) και για τον Καμαρά (περισσότερα από 16 εκατ. και ενώ οι Γάλλοι έκαναν λόγο για 20). Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι Γκερέρο - Μεριά που ψάχνονται για να φύγουν άμεσα.

Ο Μεριά είναι σαφώς πιο σίγουρο ότι θα αποχωρήσει από τον Ισπανό. Ο Τυνήσιος για να πάει Γαλλία ή Γερμανία και ο Γκερέρο για να γυρίσει στην Ισπανία. Φυσικά σε μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ έχει παραδοσιακά συλλόγους που να το τσεκάρουν. Ακόμα και ο πιτσιρικάς Μάρκοβιτς έχει προτάσεις από Τουρκία και Σερβία ενώ είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες το story με Αλ Ιτιχάντ και Ελ Αραμπί που διαψεύστηκε κατηγορηματικά ενώ τον Ελ Αραμπί αλλά και τον Σουντανί ήθελαν ομάδες από την Σαουδική Αραβία. Τι ψάχνει όμως ο Ολυμπιακός τον Γενάρη; Σίγουρα έναν χαφ και έναν επιθετικογενή παίκτη με τα ονόματα που έχουν... παρελάσει να είναι αρκετά όπως του Άλφα Σεμέδο ή του Σέρτζιο Ολιβεϊρα για το κέντρο ή του Χασάν για την επίθεση ή ακόμα και του Ζοάο Καρβάλιο.

Εκτός αυτού στην περίπτωση που του φύγει ένας ακραίος μπακ θα κινηθεί και για τέτοιον παίκτη, ειδικά δε εάν προκύψει μεγάλη σε οικονομικό επίπεδο πώληση του Τσιμίκα. Για στόπερ δεν δείχνει να... καίγεται ο Μαρτίνς επειδή γύρισε ο Παπέ Αμπού Σισέ. Μέχρι τα τέλη Γενάρη υπάρχουν αρκετές ακόμα ημέρες, οπότε αρκετά μέτωπα θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά. Να τονιστεί πως όσον αφορά σε ονόματα υπήρξε και σενάριο για τον Ολυμπιακό και τον μπακ Ακάς αλλά και για τον επιθετικό Ταΐβο Αβονίγι.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΜΙΚΑ - ΚΟΥΤΡΗ

Όπως έχει σημειωθεί πάντως εδώ και μέρες το πλάνο των ανθρώπων της Νάπολι είναι να πουλήσουν τον Γκουλάμ και μετά να αγοράσουν έναν εκ των Τσιμίκα ή Κούτρη, εάν και ουσιαστικά το υπαρκτό ενδιαφέρον είναι για τον Τσιμίκα. Οι αρχικές απαιτήσεις τους για τον Αλγερινό αμυντικό κυμαίνονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο για έναν παίκτη που δεν παίζει. Για αυτό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Areanapoli.it», οι Ναπολιτάνοι απευθύνθηκαν στον Ζόρζε Μέντες. Εάν ο Μέντες μπορέσει να κάνει συμφωνία με Λιόν, Μονακό ή άλλη ομάδα τότε η Νάπολι θα κάνει και την πλέον αποφασιστική κίνηση για τον Τσιμίκα (αν και υπάρχουν πηγές ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές ήδη έχουν μιλήσει και γίνεται ακόμα διαπραγμάτευση).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα