ΑΕΛ – Αρης 0-0

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ – Αρης 0-0

bet365

Σε παιχνίδι με ελάχιστες ευκαιρίες και πάμπολλες μονομαχίες ΑΕΛ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες τους για συμμετοχή στα play offs.

Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν στο AEL FC Arena οι ΑΕΛ και ο Άρης. Οι γηπεδούχοι που μετά την ήττα από την Ξάνθη ήθελαν το τρίποντο προκειμένου να ανέβουν και πάλι στην πεντάδα, προσπάθησαν λίγο περισσότερο, όμως οι απουσίες φάνηκε πως τους επηρέασαν και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη, μετά την εξαιρετική εμφάνιση και μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-2, αλλά και τη νίκη επί της Ξάνθης για το Κύπελλο στα Πηγάδια με 1-0, φάνηκαν κουρασμένοι.

Η ομάδα του Ένιγκ σε καμία περίπτωση δεν έβγαλε τον τσαμπουκά του ντέρμπι και ουσιαστικά έμεινε στο μηδέν, χωρίς να κάνει ούτε μία σημαντική ευκαιρία. Ίσως ο Κρίστινσον να μην ακούμπησε καν την μπάλα σε όλο το παιχνίδι, ενώ από την άλλη ο Κουέστα δύο φορές που χρειάστηκε ήταν εκεί.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας η ΑΕΛ ανέβηκε στην 6η θέση με 23 βαθμούς, ενώ ο Άρης έπιασε την Ξάνθη στην 4η έχοντας 26. Συνολικά μιλάμε για ένα κακό, εξαιρετικά κακό ματς χωρίς πολλές φάσεις, χωρίς ρυθμό και με δυνατά μαρκαρίσματα, που σίγουρα δεν άφησε σε καμία περίπτωση ικανοποιημένο τον κόσμο που και στο γήπεδο βρέθηκε, αλλά και το είδε από την τηλεόραση. Είναι από τα ματς, που σε μία ώρα το πολύ έχει ξεχαστεί.

Μία μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό ημίχρονο, όπως και το δεύτερο δηλαδή. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή, αλλά οι γηπεδούχοι αυτοί που έκαναν τις τελικές, με μεγαλύτερη το σουτ του Κάτσε στις καθυστερήσεις. Ο αμυντικός μέσος των Θεσσαλών δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση, χάνοντας εξαιρετική ευκαιρία, όντας ανενόχλητος.

Παρότι τραυματίας, μίλησε ο Κουέστα

Στο δεύτερο όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ φαινόταν η κούραση του Άρη. Αυτή την κούραση πήγε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ, αλλά δύο φορές που έφτασε κοντά στο γκολ έπεσε επάνω στον Κουέστα. Ο Ισπανός παρότι τραυματίας, καθώς είχε χτυπήσει τον ώμο που είχε χειρουργηθεί, νίκησε τον Κάτσε στο 64' με δύσκολη επέμβαση και τον Καρανίκα στο 80' κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι ακόμα και έτσι θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά στο 90' ο Νούνιτς αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ουάρντα μπήκε στην περιοχή με τον Δεληζήση να διώχνει την τελευταία στιγμή.

MVP: Ναι μεν δεν είχαμε πολλές φάσεις, αλλά αν θα έπρεπε να βάλουμε κάποιον πολυτιμότερο παίκτη, θα βάζαμε τον Κουέστα που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν για τον Άρη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα λέγαμε όλο τον Άρη. Ναι οι... κίτρινοι ήταν κουρασμένοι μετά τα ματς με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά πραγματικά σήμερα δεν έκαναν απολύτως τίποτα, σε ένα από τα χειρότερα φετινά τους παιχνίδια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μόρας. Και θα τον βάλουμε μόνο και μόνο για την φάση στην οποία έκανε ό,τι ήθελε τον Ιντέγε κερδίζοντάς τον στην προσωπική του μονομαχία.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Νούνιτς. Ο επιθετικός της ΑΕΛ όντας ξεκούραστος αντί να δει τον Ουάρντα που έφευγε μόνος του, θέλησε να μπει στην περιοχή με τον Δεληζήση να τον κόβει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καραντώνης πρέπει να είχε μια από τις πιο εύκολες διαιτησίες του πρωταθλήματος. Η δύσκολη φάση δεν υπήρξε και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η κούραση ήταν η νικήτρια του ματς στης Λάρισας. Κούραση του Άρη, γιατί η ΑΕΛ δεν δικαιούταν να δείξει ένα τόσο κακό πρόσωπο. Οι... βυσσινί βέβαια έχασαν ευκαιρίες και μάλιστα σημαντικές, αλλά σε γενικές γραμμές αυτό το 0-0 δείχνει δίκαιο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78’ Μπούστος), Παπάζογλου (86’ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σεσέροβιτς (90+3’ Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε,Μπράλιτς

Άρης (Μίκαελ Ένιγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα (62’ Μπα), Ματίγια, Φετφατζίδης, Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (79’ Μαρτίνες), Λάρσον (69’ Ντιγκινί)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα