Πανιώνιος: Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να είναι στην Super League

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορεί να είναι στην Super League

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τη νέα ήττα του Πανιωνίου και τονίζει πως αν είναι οι «κυανέρυθροι» έχουν την χθεσινή εικόνα, τότε δεν έχει καμία ελπίδα παραμονής.

Με το πάρτι προσφορών* της Novibet θα τα δεις όλα! (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις


Μπορείς να πεις πολλά και να γράψεις ακόμα περισσότερα. Για απουσίες, για ατυχία, για ιδιαιτερότητες, αλλά ότι και να πεις η αλήθεια είναι μία και δεν κρύβεται. Ο χθεσινός Πανιώνιος δεν αξίζει να βρίσκεται στην Super League. Οσο δυσάρεστο και να είναι, όσο και αν πονάει τον κόσμο της ομάδας, με τέτοιες εμφανίσεις οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούν να σωθούν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Και αυτό γιατί σε έναν «τελικό», οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την ατυχία να αγωνιστούν χωρίς τα τέσσερα βασικά τους χαφ (Μαξίμοβιτς, Αρτσε, Κόρμπος, Οικονομίδης). Και για μια ομάδα που έχει περιορισμό μεταγραφών και δεν έχει το ρόστερ άλλων ομάδων καταλαβαίνει κανείς πως το ματς από δύσκολο έγινε βουνό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήρθαν να προστεθούν οι αστοχίες της τεχνικής ηγεσίας στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αλλά και το γεγονός πως η διοίκηση θα μπορούσε να βοηθήσει τον προπονητή της, αν είχε εξασφαλίσει έγκαρια ενημερότητα (μεγάλη η ευθύνη της που φτάσαμε 6 Γενάρη και δεν υπάρχει ενημερότητα) βγάζοντας δελτίο στον Τζανδάρη δίνοντας μια επιπλέον λύση στον Παπαβασιλείου, ο οποίος για να καλύψει τις απουσίες στην μεσαία γραμμή προέβη σε αλχημείες, αλλάζοντας θέσεις σε παίκτες, όπως του Παπανικολάου ο οποίος αγωνίστηκε ως κεντρικός χωρίς όμως να δικαιώσει τον προπονητή του.

Σε αυτό το ματς, ειδικά από την στιγμή που χρειαζόσουν έναν παίκτη που θα μπορέσει να βγάλει μια μπαλιά, ίσως ο Μιλόγεβιτς θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό του αγώνα, αφού ήταν και ο μοναδικός από τους εναπομείναντες μέσους που είχαν έστω και μια μικρή εμπειρία από αγώνες Super League και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Γιατί όπως φάνηκε ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά, με εξαίρεση την ατομική ενέργεια του Παπανικολάου και την μεγάλη του ευκαιρία (είναι δεύτερη φορά μετά το ΟΑΚΑ και το ματς με την ΑΕΚ που ο πρώην άσος του Πλατανιά γίνεται μοιραίος) δεν υπήρξε ούτε μια οργανωμένη επίθεση εκ μέρους των Νεοσμυρνιωτών.

Στην επανάληψη ο Μιλόγεβιτς με την είσοδό του έδωσε πνοή (προσωπικά θεωρώ ότι ο Εμμανουηλίδης θα έπρεπε να παραμείνει και να βγει ίσως ο Τσιλούλης, αφού ο μικρός είναι ένας παίκτης που το έχει το γκολ και είναι ο μόνος που σκοράρει με τον Αραμπούλι) για ένα δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια και ειδικά μετά το 65 είδαμε έναν φοβισμένο Πανιώνιο.

Αστοχες σέντρες, κακά εκτελεσμένα στημένα, την ώρα που η Λαμία με τον Μάντζιο να γεμίζει την άμυνα, βγάζοντας παράλληλα τον Τιρόνε (ο οποίος ήταν επίφοβος για δεύτερη κίντρινη) έκλεισε όλους τους χώρους και πήρε μια σχετικά άνετη νίκη, αν σκεφτεί κανείς ότι και η ίδια αγωνίστηκε για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο (δεν φάνηκε ποτέ το αριθμητικό μειονέκτημα) αλλά και χωρίς το μεγάλο της επιθετικό όπλο τον Τουράμ.

Με αυτά και αυτά το ματς κύλισε μέχρι το τέλος στο ίδιο τέμπο με ανούσια κατοχύ και τους αμυντικούς της Λαμίας να κερδίζουν όλες τις μάχες στον αέρα και να φτάνουν στο τρίποντο. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και να ξεπεράσει τον Παναιτωλικό, αλλά με τέτοια γενική εικόνα δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι. Με τέτοιες εμφανίσεις προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις για παραμονή, γιατί τέτοιες δεν μπορούν να σε κρατήσουν στην Super League.

ΥΓ. Η διοίκηση θα βγάλει ενημερότητα μέσα στην εβδομάδα και ο Τζανδάρης θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ενώ θα γίνουν και κάποιες άλλες κινήσεις μέσα στο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να ενισχυθεί η ομάδα. Αυτή η ενημερότητα όμως έπρεπε να την είχαν εξασφαλίσει ήδη.

ΥΓ1. Ορισμένοι παίκτες έχουν αποκτήσει ένα τουπέ επειδή έκαναν μια μεταγραφή και ξαφνικά νομίζουν ότι έγιναν Ντάνιελ Αλβες ή Ζανέτι. Καλό είναι να ξεκαβαλήσουν το καλάμι και να βοηθήσουν τον σύλλογο. Αν δεν τους αρέσει ο Πανιώνιος μπορούν να γυρίσουν να πίσω. Είναι πολύ μικροί μπροστά στον Ιστορικό. Ζαμάνης και Δάρας να πάρουν τα μέτρα τους για τέτοιες συμπεριφορές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα