Ξάνθη - ΑΕΛ 2-1

Νίκος Μαρούδας
Ξάνθη - ΑΕΛ 2-1

bet365

Σε ένα... τρελό ματς με τρελό αέρα στα Πηγάδια, ο Φοσέ σκόραρε δύο φορές σε λιγότερο από 2' (!!!), γύρισε το παιχνίδι και η Ξάνθη που βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ, πήρε την μεγάλη νίκη με 2-1!

Ο... άνεμος και ο Φοσέ ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη γύρισε σε τέσσερα λεπτά το εις βάρος της 0-1 και πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί της ΑΕΛ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Παράσχος, κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Αμπάντ ήταν στο τέρμα, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη και Κασάδο. Στον άξονα βρέθηκε ο Κοβάτσεβιτς με τον Καμαρά, ενώ δεκάρι ήταν ο Τεσέιρα. Αριστερό εξτρέμ ο Τζουρίτσκοβιτς και δεξί ο Στράτζεον. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Φοσέ.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου, επέλεξε για την ΑΕΛ επίσης το 4-2-3-1. Ο Κρίστινσον ήταν στην εστία, ο Καρανίκας δεξί μπακ και ο Στάνκοβιτς αριστερό, ενώ Μόρας και Μιχαήλ ήταν οι δύο στόπερ. Αμυντικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Κάτσε, Φατιόν, έχοντας δεκάρι τον Ουάρντα, δεξί εξτρέμ ήταν ο Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκα ο Ντάουντα.

Σχεδόν τίποτα για 45 λεπτά

Παιχνίδι με πολύ χαμηλό ρυθμό είχαμε στο πρώτο μέρος στη Ξάνθη, με την τοπική ομάδα και την ΑΕΛ να μην μπορούν να δημιουργήσουν, επηρεασμένες σε μεγάλο βαθμό κι από τον έντονο αέρα. Οι γηπεδούχοι, είχαν την μεγαλύτερη φάση στο 13' όταν ο Κασάδο με σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αναγκάζοντας τον Κρίστινσον σε μια δύσκολη επέμβαση.

Πέρα αυτής της φάσης, δεν είχαμε κάτι άλλο! Η ΑΕΛ από ένα σημείο κι έπειτα πήρε τον έλεγχο, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ, με ένα σουτ του Ντάουντα έξω από την περιοχή που έφυγε άουτ να είναι το καλύτερο που έχει να επιδείξει.

Έγιναν όλα σε τέσσερα λεπτά!

Το ματς στη Ξάνθη συνεχίστηκε από εκεί που είχε μείνει στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή χωρίς καλό ρυθμό και με λίγες φάσεις μέχρι το 64'! Έως εκείνο το λεπτό, είδαμε μια καλή ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Τζουρίτσκοβιτς να πλασάρει και τον Κρίστινσον να σώζει.

Όμως το παιχνίδι πήρε... φωτιά για τέσσερα λεπτά και διαμορφώθηκε κάπως έτσι αυτό το 2-1! Η ΑΕΛ, πρώτα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κασάδο με τον Μιλοσάβλιεβιτς από κοντά να σκοράρει και να ανοίγει το σκορ. Όμως η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση και... διπλή! Στο 67', ο Στάνκοβιτς έχασε στην πλάτη του τον Φοσέ ο οποίος με προβολή σκόραρε κι έκανε το 1-1. Αμέσως μετά την σέντρα, ο επιθετικός της Ξάνθης βρέθηκε εκ νέου στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο σουτ στη κίνηση σκόραρε φέρνοντας το παιχνίδι.. τούμπα!

Από αυτό το... τρελό τετράλεπτο και μετά δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στο παιχνίδι, με τον αέρα να συνεχίζει να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ομάδων και την ΑΕΛ να μην μπορεί να ισοφαρίσει. Η Ξάνθη λοιπόν πήρε μια σημαντική νίκη που την ανέβασε και πάλι στην βαθμολογία και την κράτησε στο κόλπο της εξάδας.

MVP: Φοσέ. Ο επιθετικός της Ξάνθης, είναι ο ήρωας της αναμέτρησης και της ομάδας του! Με την ομάδα της Θράκης να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 64', σκόραρε δις και στο 68' έφερε το ματς τούμπα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στάνκοβιτς. Έχει εντελώς λάθος αντίδραση στο γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης έχοντας χάσει στη πλάτη του τον Φοσέ, αυτό το λάθος στοίχισε στην ΑΕΛ, αλλά και στον ίδιο που στη συνέχεια έγινε αλλαγή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τζουρίτσκοβιτς. Ο επιθετικός μέσος της Ξάνθης έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε η ομάδα της Θράκης, ενώ είχε και την δική του καλή στιγμή με το παιχνίδι στο 0-0.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Κασάδο, ο οποίος στη φάση του 0-1 δεν διαβάζει καθόλου καλά την πορεία της μπάλας, σκύβει σε λάθος χρόνο την χάνει και δίνει την ευκαιρία στον Μιλοσάβλιεβιτς από κοντά να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Παράπονα για την διαιτησία υπάρχουν από την ΑΕΛ. Οι «βύσσινοι», φωνάζουν για την αρχή της φάσης του 1-1 της Ξάνθης καθώς θεωρούν πως υπάρχει επιθετικό φάουλ. Από εκεί και πέρα ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν έκαναν κάποιο σοβαρό λάθος, ενώ ο ρέφερι έβγαλε κι αρκετές κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ανάσα για την Ξάνθη, η οποία με τη νίκη αυτή έφτασε τους 23 βαθμούς και βλέπει εκ νέου την εξάδα. Η ομάδα του Παράσχου έβγαλε αντίδραση μετά το 0-1, γύρισε άμεσα το ματς και πήρε μια... αντρική νίκη. Από την άλλη η ΑΕΛ ήθελε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Ξάνθη και δεν τα κατάφερε. Παρά το προβάδισμα, έδειξε να μην έχει συγκέντρωση και το πλήρωσε κι έχασε την θέση της στην εξάδα.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Στάρτζεον, Εντουάρντο (62' Μπαριέντος) Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (70' Σόσα), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Φοσέ (90+2' Φασίδης)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε (72' Νούνιτς), Μπουστός, Φατιόν (59' Σεσέροβιτς), Στάνκοβιτς (80' Μπάλλας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα