Χαμογελάστε! Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Χαμογελάστε! Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην Super League και την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Build A Bet στο Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Έχουμε ξανά πρωτάθλημα. Τρόπος του λέγειν…

Πρωτάθλημα με τα δικά μας δεδομένα , πάντα με τα δικά μας κριτήρια και με τον δικό μας, όλο δικό μας τρόπο γραφής και συμπεριφοράς.

Καμία σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές , καμία σχέση με τον προϊόν που απολαμβάνουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στα γήπεδα της αλλοδαπής.

Το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο(;;;) να διακοπεί σύμφωνα με την αποχή την οποία προκήρυξαν οι διαιτητές, αλλά τελικά μεταπείστηκαν και συνεχίζουμε κανονικά.

Κανονικά πάλι τρόπος του λέγειν!

Κανονικά σύμφωνα με τα δικά μας δεδομένα, πιο σωστό ότι συνεχίσουμε, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά, από εκεί που σταματήσαμε!

Αλλά συνεχίζουμε απτόητοι…

Με φωνές , ενστάσεις , διαμαρτυρίες , αντεγκλήσεις, χαρτοπόλεμο , τρολαρίσματα, αποκαλύψεις , εκφοβισμούς κι ότι άλλο μαγικό παράγει εδώ και δεκαετίες πλέον η αθάνατη ποδοσφαιρική ελληνική πραγματικότητα!!!

Τα πάντα , τα πάντα όλα, γύρω από τη σκοτεινή πλευρά του ποδοσφαίρου , με ολίγη από ποδόσφαιρο!

Κανείς δεν κατάλαβε πραγματικά γιατί οι διαιτητές αποφάσισαν τώρα να κινητοποιηθούν(;;;) και να προχωρήσουν σε αποχή.

Άραγε επειδή προέκυψαν μηνύσεις , επειδή καταγγέλθηκαν «πιασμένοι» οι διαιτητές του παιχνιδιού στον Βόλο, ή επειδή χαρακτηρίστηκε επίσημα από ΠΑΕ στημένο το πρωτάθλημα;

Οι μηνήσεις πάντως δεν αποσύρθηκαν, ούτε βέβαια οι χαρακτηρισμοί και οι δημόσιες τοποθετήσεις.

Άρα οι σοβαροί λόγοι ακόμα συντρέχουν!!!

Μήπως αποφάσισαν την αποχή επειδή , όπως συνηθίζει να λέει σε ανάλογες ακραίες περιπτώσεις ο θυμόσοφος λαός, ο κόμπος έφτασε στο χτένι;

Είναι να απορείς όχι μόνο με την απόφαση αλλά κυρίως για την χρονική συγκυρία και επιλογή της απόφασης όταν δεν το έπραξαν με όσα τερατώδη έχουν προηγηθεί!

Όταν τους πυρπολούσαν τα σπίτια , όταν δεχόντουσαν δολοφονικές επιθέσεις, όταν το σύστημα σύσσωμο τους απαξίωνε με την χρήση των ξένων διαιτητών στα κρίσιμα παιχνίδια , όταν το ίδιο σύστημα έφτασε στο σημείο να τους εξορίσει ακόμα κι από τα VAR!!!

Δηλαδή τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Όλα όσα προηγήθηκαν ήταν φυσιολογικά;

Κι ενώ δεν έχει αλλάξει τίποτα, ενώ κανείς από τους εμπλεκομένους δεν έχει δεσμευθεί επίσημα και θεσμικά για τίποτα , αποφάσισαν να κάνουν πίσω.

Τους έπεισε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο διεθνής ρέφερι Σιδηρόπουλος.

Τους έπεισε όντως; Και αν ναι, τι τους είπε;

Ή μήπως ήταν οι ρήτρες της NOVA που κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια τους ως Δαμόκλειος Σπάθη, ή πάλι μήπως ο φόβος του GREXIT;

Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν θα μάθει γιατί εδώ και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να απευθύνεται σε πολλούς αλλά ως άθλημα αφορά λίγους!

Αφορά επί των ημερών μας τους BIG 4 (τρομάρα μας), ενδεχομένως του χρόνου τέτοιες μέρες τους BIG 3 και πολύ πιθανόν έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα σε λίγα χρόνια να αφορά μόνο την BIG την εταιρεία που παράγει στυλό και ξυραφάκια από τα λίγα αξιόπιστα και ανταγωνιστικά προϊόντα στην αγορά!

Αλλά ακόμα και αυτοί οι BIG 4 στην πιο κρίσιμη καμπή στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου μας δεν κατάφεραν να συναντηθούν , να επισπεύσουν τις διαδικασίες για μια συνάντηση κορυφής , παρόντος και του υφυπουργού, ώστε να βρεθούν λύσεις, να πέσουν οι τόνοι, να περιοριστούν οι εντάσεις , να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, να βρεθεί επιτέλους διάολε ένας κοινός τόπος για το καλό του αθλήματος.

Χαμογελάστε! Συνεχίζουμε κανονικά σαν να μην έγινε τίποτα, σαν όλα αυτά που ζήσαμε πριν από λίγες μέρες , στην προηγούμενη κιόλας αγωνιστική αλλά και όσα ακολούθησαν, να τα φανταστήκαμε, να τα κατεβάσαμε από το άρρωστο και διεφθαρμένο μυαλό μας.

Κύριοι συνεχίζουμε κανονικά. Ένα μικρό διάλειμμα ήταν λόγω εορτών και επιστρέφουμε όλοι μας σε θέσεις μάχης μέχρι τελικής πτώσεως!

Σήμερα το πρόγραμμα έχει δυο ντέρμπι! Και τι ντέρμπι!!!

Τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος , τα πιο σκληρά.

Το ντέρμπι του Βορρά και το ντέρμπι του Νότου. Τα ντέρμπι των αιωνίων!

Παιχνίδια που δεν αφορούν βαθμολογικά ή σε επίπεδο κύρους μόνο τα ζευγάρια που αντιπαρατίθενται χωριστά, αλλά και τις 4 ομάδες για λόγους αγωνιστικούς και όχι μόνο.

Αφορούν επίσης όλες τις ομάδες που διεκδικούν προνομιούχες θέσεις , αλλά και σύμπασα την φίλαθλη κοινή γνώμη που αγαπά το άθλημα , το παρακολουθεί σαστισμένη, απορημένη και εν πολλοίς αηδιασμένη.

Γιατί ακόμα υπάρχει κι αυτή! Η φίλαθλη κοινή γνώμη. Η σιωπηρή με κατεβασμένο κεφάλι πλειοψηφία!

Αν στραβώσει κάτι σε ένα από τα δυο παιχνίδια-που δεν το θεωρώ πλέον απίθανο- τότε το ΑΥΡΙΟ του ποδοσφαίρου μας θα γίνει ΧΘΕΣ!

Θα έχουμε επιστρέψει στο τέλμα από το οποίο ποτέ δεν ξεφύγαμε, γιατί δεν θέλαμε πραγματικά!

Αν πάλι στραβώσουν και τα δυο τότε καλό θα ήταν να παραδώσουμε ταυτότητες και κλειδιά σε FIFA και UEFA γιατί αυτό που δυσκολεύομαι να ορίσω δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με το άθλημα που απολαμβάνουν και ψυχαγωγούνται οι φίλαθλοι στον υπόλοιπο κόσμο!

Άντε πολύ κράτησε η κοροϊδία!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!