Ισορροπία τρόμου

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Ισορροπία τρόμου

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το πώς καταλήξαμε στην ακύρωση της απόφασης των διαιτητών για αποχή και αναλύει γιατί επί της ουσίας δεν αλλάζει προς το παρόν τίποτα στις συνθήκες διεξαγωγής ενός «δηλητηριασμένου» πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

O Aυγενάκης δεν υπάρχει πουθενά στην πιο σημαντική κρίση από την αρχή του πρωταθλήματος (απίστευτη αφωνία σε πολύ κρίσιμο θέμα για τον Υπουργό της ΝΔ με τις περισσότερες συνεντεύξεις/δηλώσεις από την ημέρα της επανεκλογής της). Και αυτή τη φορά, καλά κάνει! Δεν έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται σ’ αυτού του είδους τον καυγά του ποδοσφαίρου. Όμως, από την άλλη πλευρά, η επιτροπή εναντίον της βίας (Steering Committee) ακόμα δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά μετά την άρνηση FIFA/UEFA, των οποίων οι εκπρόσωποι είχαν έρθει στην Ελλάδα για την πρώτη συνάντηση αλλά ακύρωσαν τη συμμετοχή τους μία ημέρα μετά το ‘περιστατικό’ Μαρινάκη – Χούμπελ στο Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας...

Ο Λυσσάνδρου έκανε ό,τι μπορούσε με πολλούς τρόπους για να αρχίσει το πρωτάθλημα, προκειμένου α) να «ενώσει» στο μίνιμουμ όσο μπορούσε τις ομάδες β) να «καλμάρει» τους διαιτητές γ) να αποφύγει τα διαφυγόντα κέρδη και το συνολικό κόστος ύψους 2 εκατ. Ευρώ ανά αγωνιστική για κάθε ομάδα (ρήτρες καναλιώ/χορηγών+έσοδα).

Ο Γραμμένος έκανε επίσης ό,τι μπορούσε για να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα: α) για να μην φανεί ακόμα περισσότερο ότι επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο β) για να «ντριμπλάρει» τη βαριά αγωγή που ετοίμαζε η Superleague εναντίον της ΕΠΟ (που είναι η προϊσταμένη των διαιτητών αρχή) και τον κίδυνο επιπρόσθετης βαθιάς μαχαιριάς στο ήδη πληγωμένο ταμείο της ομοσπονδίας.

Οι διαιτητές τελικά έδωσαν δεύτερη ευκαιρία και αναδεικνύονται «νικητές», παρότι η εντύπωση ορισμένων είναι πως «ηττήθηκαν» αναιρώντας την αρχική απόφασή τους για αποχή. Γιατί «νικητές»; Διότι απέκτησαν ηθικό πλεονέκτημα απέναντι σε όλους (ΕΠΟ, Λίγκα, UEFA/FIFA μετά τη δήλωση Χούμπελ που τους «τάραξε»), που βλέπουν ότι τελικά και τουλάχιστον προς το παρόν δεν δημιουργούν πρόβλημα στη διεξαγωγή πρωταθλήματος/Κυπέλλου, παρότι τα παντός είδους «μηνύματα» συνεχίζονται, οι μηνύσεις Θεοδωρίδη και (περυσινές) Κούγια ακόμα δεν έχουν αποσυρθεί, η υπόθεση Τζήλου δεν έχει ξεκαθαριστεί και το ελληνικό VAR δεν (εμπερι)έχει τη γραμμή του οφσάιντ για την οποία – παρεμπιπτόντως- οι Άγγλοι θέλουν να… καταργηθεί το σύστημα!

Ο Περέιρα βρήκε την ευκαιρία να τα «χώσει» στις ομάδες για τις δηλώσεις και τα εναντίον τους «μηνύματα», η FIFA και η UEFA ψήνουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη για Grexit το meeting με τους ιδιοκτήτες του Big4. Ο Ολυμπιακός θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο διότι “έμεινε σταθερός στη θέση του, απείχε από την ‘φαρσοκωμωδία’ και οι διαιτητές έμειναν με τη ‘στάμπα’ του Βόλου, τις τιμωρίες τους και την αυστηρότατη παρέμβαση Χούμπελ και FIFA/UEFA”. O ΠΑΟΚ θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο γιατί «δεν πέρασε του Ολυμπιακού που θέλει τη μπαχαλοποίηση του πρωταθλήματος και ηττήθηκε στην ψηφοφορία των ομάδων».

Kαι όποιος θεωρεί ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες θα ολοκληρωθεί 100% αυτό το υπερμολυσμένο τοξικά πρωτάθλημα, να βάλει το ένα χέρι του στη φωτιά και να σηκώσει πρώτος το άλλο χέρι του!

Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν αλλάζει σ’ αυτό το πρωτάθλημα μέχρι α) να αντιληφθούν όλες οι ομάδες ότι με τις μηνύσεις δεν πετυχαίνουν τίποτα και ότι το Grexit είναι προ των πυλών β) να τιμωρούνται παραδειγματικά ανάλογα με το μέγεθος των σφαλμάτων τους οι διαιτητές (να δούμε αν και πότε θα οριστούν εκ νέου οι Φωτιάς – Ευαγγέλου…) γ) να βρεθούν τα χρήματα για τη γραμμή οφσάιντ στο VAR και να βελτιωθει η συνεργασία/απόδοση των ρέφερις δ) να σταματήσει η προπαγάνδα ΠΑΟΚ-Ολυμπακού από τα media που ελέγχουν ή επηρεάζουν.

Υ.Γ. 1: Εν αντιθέσει με τα γενικώς γραφόμενα, ακόμα το meeting των Βig4 δεν έχει «κλειδώσει». Μπορεί αυτό να συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Κάποιος δεν έχει πειστεί ακόμα…

Υ.Γ. 2: Με το επόμενο «παραμικρό» οι διαιτητές δεν θα κάνουν πίσω. Το Σάββατο παίζουν Αρης – ΠΑΟΚ, την Κυριακή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και έρχονται και 16 ματς Κυπέλλου μέσα σε μία εβδομάδα (7-9/1 &14-15/1)…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...