ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 5-1

bet365

Σε ρυθμούς προπόνησης, ο ΠΑΟΚ... σκόρπισε με 5-1 τον Ατρόμητο και εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Ολυμπιακού λέει αντίο στο 2019 από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και μόνος! 2 γκολ ο Ίνγκασον, από ένα Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι, Μίσιτς.

Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι με νίκη θα σκαρφάλωνε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και θα έκανε «Καλά Χριστούγεννα». Και θα κάνει! Ο Ατρόμητος ήταν εξ ορισμού μια ομάδα που και λόγω Σάββα Παντελίδη, θα έβαζε δύσκολα στους νταμπλούχους Ελλάδας. Όμως, αυτή τη φορά οι «ασπρόμαυροι» δεν έκαναν το ίδιο λάθος, που έκαναν σε προηγούμενα ματς. Το «καθάρισαν» με το… καλησπέρα και έφτασαν άνετα το αήττητο σερί τους στα 51 ματς πρωταθλήματος!

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήξερε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Κρέσπο, Καντουρί και Άκπομ, με την ανταπόκριση του διδύμου Ίνγκασον – Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, ελλείψει του Κρέσπο, να αποτελεί ένα σημαντικό ερωτηματικό, που θα έπρεπε να απαντηθεί απέναντι στο δίδυμο των Βέλλιου και Μανούσου. Δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα, μάλιστα ανάγκασαν τον Παντελίδη να βγάλει από το γήπεδο τον βασικό του φορ με το τέλος του πρώτου μέρους.

Σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια οι νταμπλούχοι μπήκαν με ένταση στο χορτάρι της Τούμπας, που παρά το εργάσιμο της ημέρας είχε πάνω από 20.000 κόσμο στις εξέδρες της, με κατοχή της μπάλας και τον Αντρέ Βιεϊρίνια να ανοίγει νωρίς το σκορ (13’) και με τη βοήθεια του Μάντσον (η μπάλα κόντραρε πάνω στον μέσο του Ατρομήτου) να διώχνει το άγχος από τον «ασπρόμαυρο» ουρανό.

Η απόλυτη υπεροχή του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε και σε ένα δεύτερο γκολ, είκοσι λεπτά αργότερα, με σκόρερ τον… συνήθη ύποπτο των τελευταίων αγώνων, τον Ίνγκι Ίνγκασον κι αφού νωρίτερα Λημνιός και Μαουρίσιο είχαν αγγίξει το 2-0.

Οι πρωταθλητές έμοιαζαν ασταμάτητοι και ο Ίνγκι Ινγκασον έκανε τον Κάρολ Σφιντέρσκι να νιώθει λίγο άβολα στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο γκολ του Ισλανδού (από την εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς) στο 41ο λεπτό ήταν η επιβεβαίωση της «ασπρόμαυρης» κυριαρχίας σ’ ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Ο Σάββας Παντελίδης επιχείρησε να αλλάξει κάποια πράγματα ρίχνοντας με την έναρξη του β’ μέρους Ουγκράι και Ενσικουλού, αλλά πριν προλάβουν να ζεσταθούν οι παίκτες του βρέθηκε με τέσσερα γκολ στην πλάτη. Ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι και ο Πολωνός φορ από την «άσπρη βούλα» επέστρεψε στα γκολ.

Το πρώτο μεγάλος λάθος του Ζίβκοβιτς μπορεί να μην κόστισε στον ΠΑΟΚ, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον Ουγκράι να σκοράρει (ο Ούγγρος είχε βρει δίχτυα και στο περσινό ματς του Περιστερίου) και να μειώσει σε 4-1 κι ενώ απέμενε ένα σκάρτο 40λεπτο.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Λάζαρου Λάμπρου με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός της αναμέτρησης, με την Τούμπα να υποδέχεται με ένα θερμό χειροκρότημα τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, που λίγα λεπτά μετά την είσοδο του θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ, αλλά η μπάλα και ο Ρισβάνη δεν του έκαναν τα κέφια.

Στο 83’ ο Μίσιτς έδωσε διαστάσεις θριάμβου κάνοντας το 5-1 και οι ΠΑΟΚτσήδες στις κερκίδες άρχισαν να ψάλλουν… «ασπρόμαυρα» κάλαντα!

MVP: Ένας κεντρικός αμυντικός που μέχρι πριν από λίγους μήνες ζέσταινε τον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο Ινγκι Ίνγκασον είναι… on fire το τελευταίο διάστημα, με δύο γκολ απόψε και τέσσερα συνολικά, στην καλύτερη φάση της καριέρας του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιόσιπ Μίσιτς τελείωσε το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ, σε ακόμη μια μεστή εμφάνισή του. Πολύ καλός για ακόμη ένα ματς κι ο Δημήτρης Πέλκας, παρότι δεν γράφτηκε με κάποιο τρόπο το όνομά του δίπλα από τα πέντε γκολ του «Δικεφάλου».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σπύρος Ρισβάνης και γενικότερα οι κεντρικοί αμυντικοί του Ατρομήτου δεν τα πήγαν καλά, με τον Ελληνα κεντρικό αμυντικό να είναι μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ.,

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες λανθασμένες εκτιμήσεις της φάσης, όπως αυτή στην εκτέλεση φάουλ του Ουγκράι, με την οποία μείωσαν οι φιλοξενούμενοι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καραντώνης χαρίστηκε στον Μανούσο για το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Λημνιό δείχνοντας την κίτρινη κάρτα. Με τη χρήση του VAR καταλόγισε την παράβαση και το πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ρισβάνη πάνω στον Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κι ο πιο αισιόδοξος φίλος του, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο εντυπωσιακό 5-1 επί του Ατρομήτου, που τον στέλνει μόνο πρώτο στην κορυφή και στο συν δύο από τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να συγκριθεί με το προ μηνών απέναντι στην ΑΕΚ, στην καλύτερη παράσταση των «ασπρόμαυρων» το τελευταίο διάστημα.

Το 2019 κλείνει έτσι όπως έπρεπε να κλείσει για τους νταμπλούχους Ελλάδας στην καλύτερη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας τους.

Η Τούμπα αποχαιρέτισε τους παίκτες του Φερέιρα με την ιαχή «νάτοι, νάτοι, οι πρωταθλητές»!

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (71’ Λάμπρου), Βιεϊρίνια (78’ Εσίτι), Πέλκας, Σφιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόσα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (46’ Ουγκράι), Ούμπιδες, Μάντσον, Κιβρακίδης (73’ Χαρίσης), Μανούσος, Βέλλιος (46’ Ενσικουλού)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα