ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-0

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-0

bet365

Η ΑΕΛ πέτυχε 2 γκολ στο πρώτο μέρος, ο Πανιώνιος έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες και έτσι το εύκολο 2-0 έβαλε ξανά τους «βυσσινί» σε τροχιά πλέι οφ και τους επιτρέπει να κάνουν ήρεμα γιορτές.

Ένα ημίχρονο έφτανε για την ΑΕΛ προκειμένου να πάρει μια σημαντική νίκη και να φτάσει τους 22 βαθμούς και την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της έδωσε ο Πανιωνίος και επικράτησε με 2-0, αφήνοντας τους «κυανέρυθρους» στην προτελευταία θέση με 6 βαθμούς.

Μέχρι το 40' είχαν τελειώσει όλα

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο στο οποίο έγιναν όλα στο ματς. Για την ακρίβεια μέχρι το 40' είχε τελειώσει το παιχνίδι. Αρχικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 17' να ανοίξουν το σκορ, σε μια φάση που έγινε στο 12'. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Παπαγεωργίου φάνηκε να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, η φάση εξετάστηκε από το VAR, δόθηκε η εσχάτη των ποινών και ο αλάνθαστος από την άσπρη βούλα Φατιόν έκανε το 1-0 πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 23' ο Κρίστινσον στην μία φάση που χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με εξαιρετικό τρόπο και πέντε λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος έμεινε με 10 παίκτες λόγω απευθείας κόκκινη στον Οικονομίδη. Ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» βρήκε με τις τάπες τον Φατιόν και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Πανιώνιο στο 38' ο Ουάρντα με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς.

Το κράτησε με άνεση στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας και το 2-0 υπέρ της, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ΑΕΛ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο να φτάσει σε ακόμα μία νίκη και να μπει και πάλι στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2019.

MVP: Όλοι ήταν καλοί για την ΑΕΛ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά θα βάλουμε τον Φατιόν γιατί και το πέναλτι εκτέλεσε κάνοντας το 1-0 και την αποβολή του Οικονομίδη κέρδισε. Τι άλλο να έκανε;

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Κρίστινσον γιατί ο μεγάλος τερματοφύλακας πρέπει στην μία φάση του αντιπάλου του να επέμβει και ο Ισλανδός το έκανε κρατώντας το 1-0 για την ΑΕΛ.

Αδύναμος κρίκος: Όταν δέχεσαι γκολ στο 17' και μετά μένεις με 10 στο 28' δύσκολα αντιδράς και στον Πανιώνιο δεν αντέδρασαν καθόλου.

Η γκάφα: Θα λέγαμε την αποβολή του Οικονομίδη γιατί ακόμα και να μην το ήθελε,μ φάνηκε πως πήγε με τις τάπες κάτι που σίγουρα θα μπορούσε να αποφύγει.

Το στραγάλι: Ο Γκορτσίλας ακόμα και με την βοήθεια του VAR αποφάσισε σωστά στο πέναλτι, ενώ σωστή είναι και η απόφαση της αποβολής, σε μια συνολικά καλή διαιτησία.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε την ροή του αγώνα και πήρε τη νίκη που την βάζει στην εξάδα. Δεν ξέρουμε αν οι δύο ομάδες έπαιζαν με 10 πως θα ήταν το ματς, αλλά με το αν δουλειά δεν κάνεις. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν δίκαιο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Καρανίκας, Στάνκοβιτς, Φατιόν (70' Σεσέροβιτς), Μπούστος (75' Φιλίποβιτς), Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (85' Μπάλλας), Ουάρντα, Ντάουντα.

Πανιώνιος (Νίκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (66' Εμμανουηλίδης), Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας, Οικονομίδης, Τσιλούλης (56' Σαραμαντάς), Γρίβας (55' Παπανικολάου), Αραμπούλι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα