ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα κόντρα σε μιντιακές φανφάρες

ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα κόντρα σε μιντιακές φανφάρες

ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα κόντρα σε μιντιακές φανφάρες

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, κόντρα στην προσπάθεια που γίνεται να μειωθούν όλα αυτά. Σχόλια υπάρχουν και για τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και ότι σχετικό προηγήθηκε.

Ας ξεκινήσουμε με μερικές απλές ερωτήσεις…

- Τι θα γίνονταν αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στο Αγρίνιο ή οπουδήποτε αλλού με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο; Τι θα ετοίμαζαν πάλι για να τον μειώσουν; Ποια πρόσωπα θα επέλεγαν να «σκίσουν» για να πετύχουν τον σκοπό τους;

- Τι θα γίνονταν αν από τον Ολυμπιακό ακυρώνονταν με οποιονδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε γήπεδο, με οποιονδήποτε αντίπαλο, τρία γκολ; Αν δεν του δίνονταν και χέρι-πέναλτι; (Να μην έχει και ο ΠΑΟΚ κυρ Σάββα να βγει και να φωνάζει γιατί… δεν ευνοήθηκε η ομάδα; Όχι βέβαια. Μακριά...)

- Τι θα βλέπαμε και τι δεν θα βλέπαμε ή τι θα ακούγαμε αν ο Ολυμπιακός είχε (επίσημα) δικό του κανάλι να μεταδίδει τους αγώνες του με άλλες ελληνικές ομάδες;

Το ότι εκνευρίζονται από αυτές τις επισημάνσεις ή από την ΠΑΟΚτσήδικη κανονικότητα της Τούμπας με το VAR, τα γκολ που σωστά ακυρώνονται, τις αφίξεις που καλύπτονται, τις γραμμές, τα σωστά πλάνα, την αντικειμενική περιγραφή, είναι απόδειξη ότι δεν ξέρουν και δεν θέλουν αυτή την ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Το ξαναγράψαμε: Ο Ολυμπιακός φωνάζει εδώ και δύο-τρία χρόνια γιατί… δεν ευνοείται. Και φέτος το ίδιο γίνεται. Φωνάζουν γιατί δεν μετράνε τα οφσάιντ γκολ τους, φωνάζουν γιατί δε μετράνε γκολ με τα χέρια, φωνάζουν κατά της ΕΠΟ γιατί οι τωρινοί δεν έχουν καταγγελίες και εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και… γιατί τους καλούν σε απολογία επειδή χαρακτηρίζουν το πρωτάθλημα στημένο!

Θέλουν πολύ να γυρίσουμε στα χρόνια που δεν δίνονταν πέναλτι εναντίον τους επί ενάμιση χρόνο, να γυρίσουμε τότε που δεν δίνονταν κόκκινη εναντίον τους για δύο χρόνια. Το προσπαθούν και μένει να δούμε ποιοι θα συμμαχήσουν μαζί τους σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο.

Αλλά ας μείνουμε λίγο παραπάνω σε αυτή την ΠΑΟΚτσήδικη πραγματικότητα και κυρίως σε όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου, μια και κάποια πράγματα πρέπει να τονίζονται για να μην ξεχνιούνται:

- Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα 48 ματς αήττητος!!! Ο μόνος που το καταφέρνει σε ΟΛΗ την Ευρώπη. (Εξάλλου και πέρυσι ήταν ο μόνος αήττητος πρωταθλητής).

- Αυτή η ομάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που συμπλήρωσε τρεις γύρους αήττητη και… πάει ολοταχώς για τέταρτο!

- Επί δύο συνεχόμενα χρόνια σκοράρει εντός και εκτός σε όλα τα παιχνίδια του.

- Αυτός ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 32 συνεχόμενα ματς όπου πετυχαίνει γκολ εκτός έδρας , μοναδικό ρεκόρ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κάτι ανεπανάληπτο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

- Είναι η ομάδα που παραμένει χωρίς ήττα στα 14 τελευταία ντέρμπι που δίνει με ξένους διαιτητές και φυσικά με VAR, στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ελέγχεται από FIFA και UEFA! Η ομάδα που φυσικά δεν έχει κανέναν εμπλεκόμενο και κανέναν κατηγορούμενο στις υποθέσεις που θα δικαστούν για τα στημένα ματς, αυτός που πρωταγωνίστησε για να αλλάξει η κατάσταση του 100-0 στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Ο ΠΑΟΚ με τα 22 χιλιάδες διαρκείας, ο ΠΑΟΚ με την επί 59 ματς αήττητη κ19 που επίσης κερδίζει όλους τους τίτλους τα τελευταία χρόνια και φυσικά δίνει πάρα πολλούς παίκτες στις εθνικές ομάδες.

- Ο ΠΑΟΚ που θα δώσει τη μάχη του απέναντι σε όλα και όλους να κάνει και το νέο του γήπεδο.

* Ο αγώνας του Σαββάτου έδειξε τι μπορεί να γίνει όταν η μπάλα δεν θέλει να μπει. Έχουμε δει και άλλα τέτοια ματς. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν «τρελάθηκαν», δεν έχασαν την ποδοσφαιρική τους λογική και με τον δικό τους σωστό τρόπο, έφθασαν στο τέρμα, παρά τα 3-4 δοκάρια, τα τρία γκολ που σωστά ακυρώθηκαν και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του αντίπαλου γκολκίπερ. Έστω και έτσι ήρθε το 2-0, κλείνοντας ένα γύρο που ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, είναι αήττητος, αλλά δεν έχει κερδίσει ντέρμπι.

* Από το τελευταίο ματς κρατάμε και την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του τεχνικού διευθυντή Μάριο Μπράνκο για τις μεταγραφές. Ο Πορτογάλος προανήγγειλε αποχωρήσεις που πρέπει να γίνουν γιατί το ρόστερ… περισσεύει, κινήσεις όμως που επιβάλλεται να γίνουν χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα της ομάδας. Για να δούμε πώς θα το πετύχουν αυτό…

* Λυπάμαι που ακόμη και εν έτη 2019 υπήρξαν άνθρωποι που «έφαγαν» την προπαγάνδα ότι… μπορεί και να αναβληθεί το ΠΑΟΚ-Ξάνθη. Είναι λυπηρό για το χώρο του ποδοσφαίρου και των Media να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που επηρεάζονται από μία επικοινωνιακή καταιγίδα και δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για ιδιοκτησιακό θέμα στη Ξάνθη. Τίποτα ουσιαστικό, αφού δεν υπάρχει στοιχείο για την εταιρία insports IKE που να την εμπλέκει με άλλους μετόχους πέρα από Πανόπουλο-Συγγελίδη, Εταιρία που ελέγχθηκε από την ΕΕΑ για τη σχέση της με την Ξάνθη τον περασμένο Μάρτιο. Κατάφεραν όμως οι επιστήμονες της προπαγάνδας να μην καταλάβει ο κόσμος ότι παραχωρήθηκαν γήπεδα του ξενοδοχείου των Πηγαδίων και όχι της ΠΑΕ Ξάνθης που προπονείται αλλού. Έτσι όμως γίνεται όταν χρησιμοποιείς τις βασικές αρχές της προπαγάνδας. Έτσι γίνεται όταν λες... λες... λες για να μείνει κάτι στο τέλος. Έτσι γίνεται όταν ποντάρεις στο τι παρουσιάζεις από τα δεκάδες Μέσα και όχι στο τι πραγματικά συμβαίνει.

Γι’ αυτό, καλό, χρήσιμο και απαραίτητο για διάφορους λόγους, είναι να διαβαστεί και πάλι το περασμένο blog.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.